WiFi do PC

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
brysiu28

Użytkownik

WiFi do PC

Post23 cze 2013, 19:25

Cześć, padł mi niestety kabel w ścianie i muszę skombinować sobie jakieś wifi pod usb , widziałem sporo ofert na allegro ale nie wiem która będzie najlepsza, dajcie jakąś ofertę, którą Wy byście wzięli chyba że to nie ma znaczenia jakiej firmy wielkości itp. , i czy ewentualnie potem muszę coś zmieniać w ustawieniach żeby działało na tej karcie pod usb czy będzie to jak z routerem i kabelkiem, że odłączając kabel automatycznie będzie przestawiać się na wifi i na odwrót ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

WiFi do PC

Post23 cze 2013, 21:17

TP-Link TL-WN722N => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

brysiu28 pisze:i czy ewentualnie potem muszę coś zmieniać w ustawieniach żeby działało na tej karcie pod usb czy będzie to jak z routerem i kabelkiem, że odłączając kabel automatycznie będzie przestawiać się na wifi i na odwrót ?

W zasobniku systemowym (pasek tray na dole po prawej) będziesz miał ikonę zasięgu, klikniesz w nią i połączysz się z dostępną siecią bezprzewodową.
Po pierwszym zalogowaniu system zapamięta ustawienia i będzie logował się do sieci automatycznie.

brysiu28

Użytkownik

WiFi do PC

Post23 cze 2013, 23:28

Dobra, wziąłem ją, mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie ;), jeszcze pytanko, czy poprzez takie rozwiązanie wzrośnie mi ping ?

dewu

Użytkownik

WiFi do PC

Post24 cze 2013, 02:19

Może wzrosnąć, ale to zależy w jakiej odległości od routera znajduje się Twój PC. Warto też, żeby Twoje urządzenie było podłączone w miarę wysoko. Wiadomo - kabel jest zawsze najlepszy ;)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

WiFi do PC

Post24 cze 2013, 14:05

jeszcze pytanko, czy poprzez takie rozwiązanie wzrośnie mi ping ?

Możesz sprawdzić:
Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza
Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.

W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.

Na Windows 7 wpisujesz/kopiujesz w Wyszukaj programy i pliki - gpedit.msc - Enter.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

brysiu28

Użytkownik

WiFi do PC

Post26 cze 2013, 22:34

No jest problem z tym pingiem ... ale gdy wpisuje gpedit.msc , że system windows nie może tego odnaleźć

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

WiFi do PC

Post27 cze 2013, 14:13

Masz zainstalowany Windows 7 Service Pack 1 :?:
U mnie na Windows 7 Ultimate SP1 32 bit. odnajduje :)

kliknij aby powiększyć:

Na Windows 7 wpisujesz/kopiujesz w Start --> Wyszukaj programy i pliki - gpedit.msc - Enter.
lub klik u góry na gpedit:

Obrazek
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

brysiu28

Użytkownik

WiFi do PC

Post28 cze 2013, 21:56

Nie mam sp1 ale jeszcze dziś zainstaluję, wiem że to dziwne ale na Boga mogę przysiąc , że tego nie mam ...

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

WiFi do PC

Post29 cze 2013, 20:18

gpedit.msc nie ma w wersji Home. Tutaj tylko edycja ręczna w rejestrze.

Pokombinuje z ustawieniem anteny w routerze, może ping trochę spadnie. Inne DNSy też pomogą.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”