WiFi do PC
-
WiFi do PC
Cześć, padł mi niestety kabel w ścianie i muszę skombinować sobie jakieś wifi pod usb , widziałem sporo ofert na allegro ale nie wiem która będzie najlepsza, dajcie jakąś ofertę, którą Wy byście wzięli chyba że to nie ma znaczenia jakiej firmy wielkości itp. , i czy ewentualnie potem muszę coś zmieniać w ustawieniach żeby działało na tej karcie pod usb czy będzie to jak z routerem i kabelkiem, że odłączając kabel automatycznie będzie przestawiać się na wifi i na odwrót ?
- seba86mu
WiFi do PC
TP-Link TL-WN722N => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W zasobniku systemowym (pasek tray na dole po prawej) będziesz miał ikonę zasięgu, klikniesz w nią i połączysz się z dostępną siecią bezprzewodową.
Po pierwszym zalogowaniu system zapamięta ustawienia i będzie logował się do sieci automatycznie.
brysiu28 pisze:i czy ewentualnie potem muszę coś zmieniać w ustawieniach żeby działało na tej karcie pod usb czy będzie to jak z routerem i kabelkiem, że odłączając kabel automatycznie będzie przestawiać się na wifi i na odwrót ?
W zasobniku systemowym (pasek tray na dole po prawej) będziesz miał ikonę zasięgu, klikniesz w nią i połączysz się z dostępną siecią bezprzewodową.
Po pierwszym zalogowaniu system zapamięta ustawienia i będzie logował się do sieci automatycznie.
-
WiFi do PC
Dobra, wziąłem ją, mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie
, jeszcze pytanko, czy poprzez takie rozwiązanie wzrośnie mi ping ?

-
WiFi do PC
Może wzrosnąć, ale to zależy w jakiej odległości od routera znajduje się Twój PC. Warto też, żeby Twoje urządzenie było podłączone w miarę wysoko. Wiadomo - kabel jest zawsze najlepszy 

- XMan
WiFi do PC
jeszcze pytanko, czy poprzez takie rozwiązanie wzrośnie mi ping ?
Możesz sprawdzić:
Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza
Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.
W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.
Na Windows 7 wpisujesz/kopiujesz w Wyszukaj programy i pliki - gpedit.msc - Enter.
-
WiFi do PC
No jest problem z tym pingiem ... ale gdy wpisuje gpedit.msc , że system windows nie może tego odnaleźć
- XMan
WiFi do PC
Masz zainstalowany Windows 7 Service Pack 1
U mnie na Windows 7 Ultimate SP1 32 bit. odnajduje
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na Windows 7 wpisujesz/kopiujesz w Start --> Wyszukaj programy i pliki - gpedit.msc - Enter.
lub klik u góry na gpedit:

U mnie na Windows 7 Ultimate SP1 32 bit. odnajduje

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na Windows 7 wpisujesz/kopiujesz w Start --> Wyszukaj programy i pliki - gpedit.msc - Enter.
lub klik u góry na gpedit:

-
WiFi do PC
Nie mam sp1 ale jeszcze dziś zainstaluję, wiem że to dziwne ale na Boga mogę przysiąc , że tego nie mam ...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
WiFi do PC
gpedit.msc nie ma w wersji Home. Tutaj tylko edycja ręczna w rejestrze.
Pokombinuje z ustawieniem anteny w routerze, może ping trochę spadnie. Inne DNSy też pomogą.
Pokombinuje z ustawieniem anteny w routerze, może ping trochę spadnie. Inne DNSy też pomogą.
-
- Reklama