Wybór dysku twardego

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Exbitz

Użytkownik

Wybór dysku twardego

Post15 lip 2016, 18:09

Po kilku latach używania mojego obecnego dysku chciałbym dokupić kolejny o większej pojemności. Obecny ma tylko 500 gb, nowy będzie miał 1 TB. Znalazłem dwa interesujące modele w dobrej cenie i nie wiem na który się zdecydować - technicznie są właściwie identyczne (chyba że umknął mi jakiś szczegół), opinie mają równie dobre. Z mojej własnej perspektywy lepiej wygląda sprawa z dyskiem Seagate - mam zaufanie do tej firmy, z drugiej strony czemu nie miałbym spróbować czegoś nowego? Nie jestem też pewien czy dysk od Seagate nie jest modelem konsumenckim, o których słyszałem, że powinny być używane tylko kilka godzin dziennie (nie wiem ile w tym prawdy, ale wolę wspomnieć).
W całej tej sytuacji byłbym wdzięczny za rozwiązanie mojego "dylematu" i rady odnośnie zakupu.

Modele które rozważam to:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Wybór dysku twardego

Post16 lip 2016, 13:51

BIERZ kolego WD 1TB. Segate pomijaj szerokim łukiem, będziesz później miał kłopoty z odzyskiem danych z takiego segajta.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Exbitz

Użytkownik

Wybór dysku twardego

Post17 lip 2016, 11:14

Udało mi się znaleźć jeszcze jeden dysk, a jeśli chodzi o Seagate, sporo ludzi mnie już przestrzegało, więc chyba rzeczywiście sobie odpuszczę. Ten dysk to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Wybór dysku twardego

Post17 lip 2016, 11:18

Jeszcze gorszy szmelc niż Seagate. Bierz WD.
EZEX będzie najlepszy > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Wybór dysku twardego

Post17 lip 2016, 14:39

Toshiby aż takie kapryśne nie są, ale fakt też trzeba się napocić aby namierzyć mało awaryjny egzemplarz.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”