Witam
Jaką kartę mogę kupić do FujitsuSiemens Esprimo. Płyta siemens D2344-A3 (64 bit). Pentium 2x3.4.
Co polecacie?
Wybór odpowiedniej karty do FujitsuSiemens Esprimo
-
- voluu
- Kontaktowanie:
Wybór odpowiedniej karty
Podaj nam, czy posiadasz slot AGP czy PCI-E. Trudno tu ustalić. Odkręć lewy bok obudowy i zrób zdjęcie.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Wybór odpowiedniej karty
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To jest to czarne wejście? Komputer ten jest leżący ma małe wyjście (te z tyłu) karty. Zasilacz ma moc 250 albo 270 W (nie wiem bo są 2 podane). Jakie karty będą tu pasować?
To jest chyba PCI-E
Czy karta GeForce 9300GE 256MB DDR2 albo Galaxy GeForce 7300GT 256MB ddr3 poszła by mi ?? Chodzi mi czy ten zasilacz da radę i będzie pasowała do płyty?
To jest to czarne wejście? Komputer ten jest leżący ma małe wyjście (te z tyłu) karty. Zasilacz ma moc 250 albo 270 W (nie wiem bo są 2 podane). Jakie karty będą tu pasować?
To jest chyba PCI-E
Czy karta GeForce 9300GE 256MB DDR2 albo Galaxy GeForce 7300GT 256MB ddr3 poszła by mi ?? Chodzi mi czy ten zasilacz da radę i będzie pasowała do płyty?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Chyba PCI-E. W sumie jak uruchomisz everesta to w podsumowaniu powinieneś znaleźć informacje co tam Masz za gniazdo.
Ale z innej beczki, to chyba nie Masz tam za dużo miejsca w obudowie, więc nie jestem pewny czy czasami nie potrzebujesz jakiejś karty niskoprofilowanej.
Ale z innej beczki, to chyba nie Masz tam za dużo miejsca w obudowie, więc nie jestem pewny czy czasami nie potrzebujesz jakiejś karty niskoprofilowanej.
- voluu
- Kontaktowanie:
J/w - do tego zasilacz dość słabawy, będzie ciężko coś dobrać.
P.S. Tak, to PCI-E.
P.S. Tak, to PCI-E.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Ten niski profil da się chyba dokupić oddzielnie bo widziałem, że są luzem na sprzedaż. Zasilacz mogę kupić większy np 400W tylko mi chodzi o to czy np taka geforce 7600GS 256 ddr3 będzie współgrała z moimi podzespołami oczywiście zasilacz pomijając bo wiem, że trzeba większy... Patrzymy tylko na wyjścia na płycie i na moc zasilacza czy jeszcze na coś?
Kupił bym karte geforce EVGA 7900GS 256MB DDR3 256Bit...tylko, że u mnie piszę 64 bit a karta jest 256 to nie będzie przeszkadzało? a ten low profil można przerobić obudowe wrazie czego albo jej nie zamykać ...
Kupił bym karte geforce EVGA 7900GS 256MB DDR3 256Bit...tylko, że u mnie piszę 64 bit a karta jest 256 to nie będzie przeszkadzało? a ten low profil można przerobić obudowe wrazie czego albo jej nie zamykać ...
- janpas
- Kontaktowanie:
witam
Parametry:
FujitsuSiemens Computers ESPRIMO E5600
AMD ? 64 SEMPRON 3000+
KARTA GRAFICZNA:
SIS? UniVGA3 SiS 64MB
takie ma parametry ?
to jest PCI-expres
low profile/niski profil
ta karta będzie np. ok
tylko problem będzie z założeniem wyjścia VGA ale możesz podłączyć przez DVI ewentualnie użyć przejściówki
lub tą którą sobie upatrzyłeś
a u ciebie pisze 64 bit ponieważ masz zintegrowaną grafikę
co do zasilacza jeżeli to jest ESPRIMO E5600 to możesz mieć problem
ponieważ zasilacze są dedykowane specjalny kształt i posiada wahacz do montażu
zasilacz ma moc 250Wat a 270w. max przez 10sec.
pozdrawiam
Parametry:
FujitsuSiemens Computers ESPRIMO E5600
AMD ? 64 SEMPRON 3000+
KARTA GRAFICZNA:
SIS? UniVGA3 SiS 64MB
takie ma parametry ?
to jest PCI-expres
low profile/niski profil
ta karta będzie np. ok
tylko problem będzie z założeniem wyjścia VGA ale możesz podłączyć przez DVI ewentualnie użyć przejściówki
lub tą którą sobie upatrzyłeś
a u ciebie pisze 64 bit ponieważ masz zintegrowaną grafikę
co do zasilacza jeżeli to jest ESPRIMO E5600 to możesz mieć problem
ponieważ zasilacze są dedykowane specjalny kształt i posiada wahacz do montażu
zasilacz ma moc 250Wat a 270w. max przez 10sec.
pozdrawiam
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
Fujitsu-Siemens Esprimo E5915 (obudowa ta sama jak w E5600) . Procesor Dwurdzeniowy Intel PentiumD 3.4GHz (2x3.4) 4MB Cache
Pamięć 2048MB DDR2 Dysk Twardy 80GB Chipset Intel Q965 Karta graficzna zintegrowana Intel GMA3000 256MB...
Czyli rozumiem, że cała filozofia założenia tu karty to tylko ten profil i to, że może nie mieścić się w obudowie? Bo chyba płyta jest dobra?? Chodzi mi o to czy ten komp dałby radę z taką kartą jak np galaxy 7600GS 256 ddr3 128 bit??
-- 05 paź 2010, 18:22 --
Ok już po ptokach kupiłem Galalaxy 7600GS 256mb 128 bit. Będę coś najwyżej kombinował z profilem i obudową żeby weszła...To jak płyta główna da sobie rade?
Pamięć 2048MB DDR2 Dysk Twardy 80GB Chipset Intel Q965 Karta graficzna zintegrowana Intel GMA3000 256MB...
Czyli rozumiem, że cała filozofia założenia tu karty to tylko ten profil i to, że może nie mieścić się w obudowie? Bo chyba płyta jest dobra?? Chodzi mi o to czy ten komp dałby radę z taką kartą jak np galaxy 7600GS 256 ddr3 128 bit??
-- 05 paź 2010, 18:22 --
Ok już po ptokach kupiłem Galalaxy 7600GS 256mb 128 bit. Będę coś najwyżej kombinował z profilem i obudową żeby weszła...To jak płyta główna da sobie rade?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Płyta nie będzie problemem, raczej obudowa.
-
- Reklama