Witam. W zupełnie bezmyślny sposób chciałem wymienic karte graficzną poprzez samo włożenie nowej i wyciągniecie starej bez uprzedniego przeinstalowania sterowników. Teraz nie moge odpalic nawet systemu operacyjnego (Windows XP) na starej karcie, aby odinstalowac jej sterowniki - komputer samoczynnie sie resetuje. Co poradzic w tym wypadku?
Posiadam ami bios version 1104!
Wymiana karty graficznej
- seba86mu
Wymiana karty graficznej
Włóż starą kartę graficzną i spróbuj uruchomić tryb awaryjny naciskając klawisz F8 przed rozpoczęciem ładowania systemu.
-
Wymiana karty graficznej
Już na początku próbowałem. To samo. Resetuje sie automatycznie przed wejściem do systemu operacyjnego. Jedyne, co przychodzi mi na myśl, to format już z udziałem nowej karty graficznej. Wtedy sterowniki starej automatycznie zostaną usuniete?
I jeszcze jedno pytanie: Za używaną karte graficzną GeForce 8500 GT (NX8500GT-TD256E/D2) ile moge maksymalnie dac? 50 zł? Stan sprawny. Potrzebuje coś na chwile, aby przywrócic komputer do życia.
I jeszcze jedno pytanie: Za używaną karte graficzną GeForce 8500 GT (NX8500GT-TD256E/D2) ile moge maksymalnie dac? 50 zł? Stan sprawny. Potrzebuje coś na chwile, aby przywrócic komputer do życia.
- seba86mu
Wymiana karty graficznej
Piciu pisze:Wtedy sterowniki starej automatycznie zostaną usuniete?
Tak.
Piciu pisze: Za używaną karte graficzną GeForce 8500 GT (NX8500GT-TD256E/D2) ile moge maksymalnie dac? 50 zł? Stan sprawny
Chcesz ją kupić czy sprzedać ?
Jeżeli sprzedać, to około 50zł. - 60 zł.
Możesz jeszcze spróbować naprawę systemu.
Włóż płytę z systemem do napędu => wybierz opcję Napraw komputer => następnie Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania
-
Wymiana karty graficznej
Chce odkupic. Wiecej niż 50 zł nie dawac?
- seba86mu
Wymiana karty graficznej
A dlaczego chcesz odkupić 8500GT ?
Napisałeś wcześniej, że masz nową kartę.
Jeżeli chłodzenie pasywne (sam radiator) daj maksymalnie 50 zł, jeżeli aktywne może być 60 zł.
Jak możesz, to daj link do tego modelu karty.
Napisałeś wcześniej, że masz nową kartę.
Piciu pisze:Jeżeli sprzedać, to około 50zł. - 60 zł.
Jeżeli chłodzenie pasywne (sam radiator) daj maksymalnie 50 zł, jeżeli aktywne może być 60 zł.
Jak możesz, to daj link do tego modelu karty.
-
Wymiana karty graficznej
Źle to ująłem. Stara to GeForce 7600 GT, która mi siadła. A nowa w sensie wymiany.

Za 2, 3 miesiące kupuje nową, ale teraz potrzebuje coś na chwile. Sprzedawca chce za nią 70 zł, ale wydaje mi sie, że to troche za wysoko, jak na karte z 2007 roku, w dodatku używaną.
Odnośnie komputera. Postanowiłem zrobic formata, ale podczas jego wykonywania niektóre pliki nie chcą sie skopiowac. W instalatorze systemy Windows XP Professional mam, przykładowo, taką oto wiadomośc:
Skopiowanie pliku taskbarw.chm nie było możliwe.
*Aby ponowic operacje kopiowania, naciśnij klawisz ENTER.
Jeśli instalujesz z dysku CD, upewnij sie, że w stacji dysków CD-ROM znajduje si dysk CD system Windows XP.
*Aby pominąc ten plik, naciśnij klawisz ESC.
OSTRZEŻENIE: Jeśli zdecydujesz sie pominąc ten plik, praca Instalatora może nie zostac zakończona i system Windows XP może nie działac poprawnie.
*Aby zakończyc prac Instalatora, naciśnij klawisz F3.

Za 2, 3 miesiące kupuje nową, ale teraz potrzebuje coś na chwile. Sprzedawca chce za nią 70 zł, ale wydaje mi sie, że to troche za wysoko, jak na karte z 2007 roku, w dodatku używaną.
Odnośnie komputera. Postanowiłem zrobic formata, ale podczas jego wykonywania niektóre pliki nie chcą sie skopiowac. W instalatorze systemy Windows XP Professional mam, przykładowo, taką oto wiadomośc:
Jeśli instalujesz z dysku CD, upewnij sie, że w stacji dysków CD-ROM znajduje si dysk CD system Windows XP.
OSTRZEŻENIE: Jeśli zdecydujesz sie pominąc ten plik, praca Instalatora może nie zostac zakończona i system Windows XP może nie działac poprawnie.
*Aby zakończyc prac Instalatora, naciśnij klawisz F3.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2012, 13:07 przez Piciu, łącznie zmieniany 1 raz.
- seba86mu
Wymiana karty graficznej
Wydaje mi się, że lepiej dołożyć te kilkanaście złotych i wziąć GeForce 7900GS z 256-bitową pamięcią DDR3, który jest dużo wydajniejszy od 8500GT:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Wymiana karty graficznej
Odnośnie komputera. Postanowiłem zrobic formata, ale podczas jego wykonywania niektóre pliki nie chcą sie skopiowac. W instalatorze systemu Windows XP Professional mam, przykładowo, taką oto wiadomośc:
*Aby zakończyc prace Instalatora, naciśnij klawisz F3.
P.S. Taki komunikat pojawia sie w przypadku wielu plików!
*Aby zakończyc prace Instalatora, naciśnij klawisz F3.
P.S. Taki komunikat pojawia sie w przypadku wielu plików!
- seba86mu
Wymiana karty graficznej
Płyta z systemem nie jest porysowana ?
Instalowałeś już kiedyś z niej system ?
Napęd działał poprawnie dotychczas ?
Instalowałeś już kiedyś z niej system ?
Napęd działał poprawnie dotychczas ?
-
Wymiana karty graficznej
1. Z płytą wszystko w jak najlepszym porządku.
2. Instalowałem z niej system kilkanaście razy.
3. Jasne.
Za drugim razem usunąłem partycje główną (Dysk C) i utworzyłem nową. Też nic. Wygląda na to, że nawet prostego formata wykonac nie moge. Pozostaje zanieśc ten szrot do serwisu.
2. Instalowałem z niej system kilkanaście razy.
3. Jasne.
Za drugim razem usunąłem partycje główną (Dysk C) i utworzyłem nową. Też nic. Wygląda na to, że nawet prostego formata wykonac nie moge. Pozostaje zanieśc ten szrot do serwisu.
- XMan
Wymiana karty graficznej
Sprawdzałeś:
Sprawdzałeś:
Zmiana trybu kontrolera SATA z IDE na AHCI w Windows
lub odwrotnie.
Sprawdzałeś usunięcie partycji systemowej za pomocą programu GParted 0.11.0-7
i ponowną instalację systemu
Skopiowanie pliku taskbarw.chm nie było możliwe

Sprawdzałeś:
Zmiana trybu kontrolera SATA z IDE na AHCI w Windows
3. W pozycji RAID Mode zmianiamy domyślny tryb IDE na AHCI
lub odwrotnie.
Sprawdzałeś usunięcie partycji systemowej za pomocą programu GParted 0.11.0-7
i ponowną instalację systemu

-
- Reklama