Witam..
mam taki mały problem, chodzi mi o to że pare dni temu musiałem użyć płyty w celu odzyskania i uruchomienia systemu 7 po tej operacji 7 chodzi i uruchamia się ale xp który był na 2 dysku nie chce odpalić , ładuje się do momentu napisu na monitorze "Windows XP" i kolorowa flaga, chwila i następnie pojawia się blue screen na sekundę i komp się restaruje, nawet nie dam rady zobaczyć jakie błedy są powodem,
ktoś Pomoże ?? bo nie wiem jak to ogarnąć mój komp to laptop i nie mam stacji dyskietek aby uruchomić z dysku startowego..
xp padł po odzyskaniu 7
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
xp padł po odzyskaniu 7
Witam.
Jakie kroki były wykonywane do odzyskiwania win7?
Jakie kroki były wykonywane do odzyskiwania win7?
-
xp padł po odzyskaniu 7
włożyłem płyte do napędu , odpaliłem instalkę . wybrałem język, następnie "napraw komputer" i po wszystkim 7 się uruchomił a z xp są jaja
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
xp padł po odzyskaniu 7
Niedobrze, bo normalne przywracanie rozwali Win7 z kolei, trzeba po macoszemu. Oki, najpierw klasyczne: czyli czy tryb awaryjny rusza?
-
xp padł po odzyskaniu 7
nie nie rusza tryb awaryjny ani z siecią ani bez
-- 21 lis 2010, 02:03 --
a dało by rade ten blue screen jakoś odczytać i zobaczyć co jest powodem ??
-- 21 lis 2010, 02:03 --
a dało by rade ten blue screen jakoś odczytać i zobaczyć co jest powodem ??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
xp padł po odzyskaniu 7
Wejdź do konsoli odzyskiwania (czy to XP czy Win7) i na partycji, gdzie jest Win XP wykonaj polecenie:
chkdsk /R
chkdsk /R
-
xp padł po odzyskaniu 7
sprawdze to jutro, dodam że mam 2 dyski w kompie na jednym jest 7 a na drugim xp w razie czego mogę dysk z 7 wymontować jeżeli to coś pomoże ??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
xp padł po odzyskaniu 7
A to będzie lepiej wtedy, dla bezpieczeństwa. Wtedy można próbować opcję 2: Przywracanie systemu
-
xp padł po odzyskaniu 7
zanim się za to zabiore jeszcze jedno a mianowicie mam kopie całego dysku tego na którym jest xp czy da się jakoś skopiować tylko to co trzeba aby uruchomić ten system ??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
xp padł po odzyskaniu 7
w formie dysku twardego który był w tym kompie kiedyś ale został wymieniony na szybszy po wymianie stary dysk leży w niezmienionej formie
- rokko
- Kontaktowanie:
xp padł po odzyskaniu 7
Musiałbyś przez konsolę lub Linux Live CD zobaczyć czy w katalogu systemowym znajdują się pliki zrzutu memory.dmp lub minidump.dmp Jeżeli są skopiuj je na pendrive lub inny wymienny nośnik i daj je do analizy.
W przypadku BSOD XP na pierwszy ogień idą pliki systemowe, czyli standard naprawy się kłania tj. podmiana plików systemowych odpowiedzialnych za bootowanie systemu + naprawa w konsoli boot.ini
Działa ci tryb awaryjny na XP? W trybie normalnym jest BSOD ale spróbuj F8 => Tryb awaryjny
W przypadku BSOD XP na pierwszy ogień idą pliki systemowe, czyli standard naprawy się kłania tj. podmiana plików systemowych odpowiedzialnych za bootowanie systemu + naprawa w konsoli boot.ini
Działa ci tryb awaryjny na XP? W trybie normalnym jest BSOD ale spróbuj F8 => Tryb awaryjny
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
xp padł po odzyskaniu 7
nie działa tryb awaryjny w zadnej kombinacji, wyżej już o tym pisałem. spróbuje za chwile podłączyć ten dysk na którym mam działający system xp przez usb i sklonować tylko partycję z xp mysle że powinno to zadziałać
-- 21 lis 2010, 21:02 --
zadziałało. wszystko działa tylko system jest od momentu w którym zrobiłem kopie tak więc straciłem troche ustawień i programów ale najważniejsze że działa
-- 21 lis 2010, 21:02 --
zadziałało. wszystko działa tylko system jest od momentu w którym zrobiłem kopie tak więc straciłem troche ustawień i programów ale najważniejsze że działa
-
- Reklama