Witam, mam problem z moją myszką (?). Dokładnie nie wiem, czy to jest wina myszki, tak mi się wydaje. Mianowicie gryzoń czasami (co 5,10 min~) potrafi zaciąć się na 2-3 sekundy lub czasem (rzadko) na stałe - wtedy muszę wyjąć wtyczkę z portu USB i podłączyć ponownie. Przed chwilą sprawdzałem myszkę z podkładką magnetyczną i nic podobnego się nie dzieje. Niepokoi mnie jednak to, że gry gram w jakąś grę, to mysz zacina się częściej (bo już co 30 sec, 1-2 min, też tak na 2-3 sekundy). Co może być przyczyną takich problemów? Jeśli chodzi o konstrukcję wewnętrzną przewodu i myszy to nie mam na ten temat zielonego pojęcia.
Zauważyłem, że dzieje się to także za każdym razem, gdy uniosę ją na 2-3 sekundy do góry (na wysokość ~20 cm), a następnie opuszczę.
Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.60 V
+3.3 V 3.17 V
+5 V 4.89 V
+12 V 12.73 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 4.80 V
Dostałem płytę ze sterownikami, przeinstalowałem je nawet kilka razy ale to niestety nie pomogło. Teraz nawet zauważyłem, że gdy chcę coś zmienić w programie, np czułość myszy, to nie zmienia się to na myszce, cały czas jest tak samo.
Moja mysz to Steel Series Ikari Laser.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Zacinająca się mysz Steel Series Ikari Laser
-
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 22:52 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu
Powód: korekta tytułu
- rokko
- Kontaktowanie:
Zacinająca się mysz
Napięcia na linii +12V nie mieści się w normie. Na +5V i 3.3V jest dość niskie, lecz w normie jednak odczytom programowym czy z BIOSu nie należy za bardzo wierzyć z uwagi na wysoką wartość błędu pomiarowego.
Masz może miernik, aby sprawdzić dokładnie napięcia?
Masz możliwość podpiąć komputer pod inny, w pełni sprawny zasilacz?
Masz może miernik, aby sprawdzić dokładnie napięcia?
Masz możliwość podpiąć komputer pod inny, w pełni sprawny zasilacz?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Re: Zacinająca się mysz Steel Series Ikari Laser
rokko pisze:Masz może miernik, aby sprawdzić dokładnie napięcia?
Niestety, nie posiadam.
rokko pisze:Masz możliwość podpiąć komputer pod inny, w pełni sprawny zasilacz?
Komputera raczej nie... Ale myszkę mogę sprawdzić u kolegi. Co do zasilacza - ma on miesiąc góra dwa, bo niedawno go kupowałem, więc już byłoby z nim coś nie tak? Model Modecom FEEL 350W
- rokko
- Kontaktowanie:
więc już byłoby z nim coś nie tak? Model Modecom FEEL 350W
Napięcia mówią, że tak, lecz żeby to potwierdzić należy użyć miernika niestety, według tej instrukcji http://www.hotfix.pl/news.php?readmore=79
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama