Witam , jako że ostatnio miałem okazję zaopatrzyć się w naprawdę niezły zestaw monitorów niemal za darmo , postanowiłem nie przegapić takiej okazji , także trafił do mnie 1 monitor o rozdzielczości 1440p oraz 2 monitory 4K . Moja karta graficzna z tą konfiguracją sobie radzi całkiem nieźle podczas wykonywania prostych zadań , Lecz gra rozciągnięta na 2 monitory 4K już nie działa płynnie a w bardziej wymagających grach ilość fps spada tak że gra staje się niemożliwa , karta graficzna to GTX 670 4 gb . mój procesor to i7 2600k , mam 8 gb ram 1333 mhz . Płyta główna to H61M-S2-B3 , czy jeśli wymienię samą kartę graficzną na lepszą ( budżet to 1500 zł na chwilę obecną ) i to wystarczy do płynnej obsługi gier w 8k ? , czasami męczę też komputer jakimś prostym renderingiem głównie programem vegas pro . Lecz nie zależy mi na szybkim renderingu gdyż po prostu mam na wszystko czas . Jeśli byście mi polecili coś mocniejszego i droższego też nie ma problemu , nie muszę kupować od razu , mogę poczekać kilka miesięcy i po oszczędzać na coś ( Tutaj zastanawiam się czy nie zbierać na najnowsze zabawki ale płyta główna nie jest najlepsza więc nie wiem czy to ma sens .
cała przestrzeń robocza pulpitu jest teraz niesamowita . wygląda to właśnie tak :

jak widać karta graficzna jest stosunkowo ciepła nie podkręcana , działa na fabrycznych taktowaniach , a przynajmniej na takich jakich ją dostałem bo kupiłem już używaną .