Zasilacze i Haswell?

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
longer

Użytkownik

Zasilacze i Haswell?

Post26 lis 2013, 04:29

Witam, dziś poczytałem o Haswellu i zasilaczach, o tym, że nie każdy pasuje do Haswella i się trochę przestraszyłem. Wiem, że można wyłączyć C6 jakieś tam w Biosie, ale naprawdę tak jest, że jak się nie wyłączy to komputer będzie się wyłączał? Chciałem kupić bratu na urodziny XFX Core 550W albo Corsaira 600, a teraz nie wiem.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Zasilacze i Haswell?

Post26 lis 2013, 13:04

Stan energetyczny C6/C7 (0,6W) komputer osiąga jedynie w stanie uśpienia i dopiero po przełączeniu komputera w stan uśpienia mogą wystąpić problemy. Jeżeli nie korzystasz w ogóle ze stanu uśpienia problem Cię nie dotyczy.
Osiągnięcie stanu C6/C7 tak jak napisałeś można wyłączyć w BIOS-ie i wtedy po przełączeniu komputera w stan uśpienia nie będzie problemu.

longer pisze:Chciałem kupić bratu na urodziny XFX Core 550W albo Corsaira 600, a teraz nie wiem.

Jeżeli chcesz kupić bratu porządny zasilacz zgodny ze stanami C6/C7, potężna linią +12V oraz modularnym (odłączanym) okablowaniem, to polecam zasilacze z serii SilentiumPC Deus M1:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”