Zasilacze i Haswell?
- longer
Zasilacze i Haswell?
Witam, dziś poczytałem o Haswellu i zasilaczach, o tym, że nie każdy pasuje do Haswella i się trochę przestraszyłem. Wiem, że można wyłączyć C6 jakieś tam w Biosie, ale naprawdę tak jest, że jak się nie wyłączy to komputer będzie się wyłączał? Chciałem kupić bratu na urodziny XFX Core 550W albo Corsaira 600, a teraz nie wiem.
- seba86mu
Zasilacze i Haswell?
Stan energetyczny C6/C7 (0,6W) komputer osiąga jedynie w stanie uśpienia i dopiero po przełączeniu komputera w stan uśpienia mogą wystąpić problemy. Jeżeli nie korzystasz w ogóle ze stanu uśpienia problem Cię nie dotyczy.
Osiągnięcie stanu C6/C7 tak jak napisałeś można wyłączyć w BIOS-ie i wtedy po przełączeniu komputera w stan uśpienia nie będzie problemu.
Jeżeli chcesz kupić bratu porządny zasilacz zgodny ze stanami C6/C7, potężna linią +12V oraz modularnym (odłączanym) okablowaniem, to polecam zasilacze z serii SilentiumPC Deus M1:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Osiągnięcie stanu C6/C7 tak jak napisałeś można wyłączyć w BIOS-ie i wtedy po przełączeniu komputera w stan uśpienia nie będzie problemu.
longer pisze:Chciałem kupić bratu na urodziny XFX Core 550W albo Corsaira 600, a teraz nie wiem.
Jeżeli chcesz kupić bratu porządny zasilacz zgodny ze stanami C6/C7, potężna linią +12V oraz modularnym (odłączanym) okablowaniem, to polecam zasilacze z serii SilentiumPC Deus M1:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama