Zestaw komputerowy do gier do 1000 zł

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Adkins

Użytkownik

Post29 maja 2013, 12:13

Witam potrzebuję waszej rady, poszukuję kompa do 1000 zł posiadam grafikę pod pc-express czy jakoś tak EAH5670 512Mb GDDR5 i Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) OEM
Tak więc chciałbym dokupić resztę prócz dysku i grafiki do 1000 zł żeby było wydajne i dobre tzn chciałbym mieć minimum 4GB ram i procek minimum 2 rdzeniowy 6+Ghz najlepiej AMD bo słyszałem że są tanie, chciałbym żeby wszystko do siebie pasowało w razie dokupienia części na przyszłość, żebym nie miał problemów że większość nie będzie pasować
Najlepiej jakbyście zrobili mi zestaw z tej strony Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ponieważ jest to najbliższy mój sklep komputerowy i montują wszystko za free, liczę na wasze pomysły, może być oczywiście tańsze i korzystniejsze rozwiązanie nie musi być akurat 1000 zł równe,może być mniej ale nie więcej 1000 zł to mój fundusz :P, żeby pochodził swoje uciągnął gry typu tych nowszych COD,BF na średnich detalach, dodatkowo mieszkam na 3 piętrze na poddaszu i mam pokój gdzie cały dzień jest słońce, i wszystko mi się grzeje w kompie, żeby jakieś wydajne chłodzenie było w zestawie, obudowa może być najtańsza, liczę na was z góry dziękuję :)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post29 maja 2013, 12:26

Procesor => Intel Pentium G2020 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Cooler => SilentiumPC SPartan Pro HE924 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta => MSI B75A-G43 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
RAM => Goodram 4GB 1333MHz CL9 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz => Fortron HEXA 400W => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Napęd => Samsung SH-224BB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Obudowa => SilentiumPC Brutus 410 Pure Black => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Razem => 1014 zł.

Adkins

Użytkownik

Post29 maja 2013, 13:28

A jeżeli chciałbym na przyszłość dokupić kolejną kość ram kolejne 4GB + ta obudowa ma 2 wentylatory a dokupiłbym dodatkowe 2 dla lepszego chłodzenia czy ten zasilacz 400W by utrzymał to wszystko ?
Bo myślałem już o 450W a cena chyba by była niewiele droższa, a wydaje mi się że bezpieczniej, napęd posiadam stary, więc może kiedyś bym dokupił a zamiast napędu zasilacz 450W, chyba że ten 400 na 100% wystarczy i będzie wszystko wydajne , bo chciałbym żeby jakiś zapas mocy był, w serwisie mówiono mi że jeżeli zasilacz ma chyba 40% zapasu mocy to spokojnie 5 lat może pochodzić, bynajmniej ja to tak zrozumiałem, ale chłodzenie do procka fajne mi wybrałeś pewnie nie będę mieć problemów z nagrzewaniem, ale wolałbym dokupić ze 2 wentylatory do obudowy dla lepszej jakości chłodzenia :jupi:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post29 maja 2013, 14:01

Adkins pisze:A jeżeli chciałbym na przyszłość dokupić kolejną kość ram kolejne 4GB + ta obudowa ma 2 wentylatory a dokupiłbym dodatkowe 2 dla lepszego chłodzenia czy ten zasilacz 400W by utrzymał to wszystko ?

Bez problemu.

Adkins pisze:Bo myślałem już o 450W a cena chyba by była niewiele droższa

Bezpiecznie i pewnie będziesz miał i z tym Fortronem HEXA 400W - to porządny zasilacz.
Jeżeli mówisz, że możesz dołożyć, to za 199 zł. możesz mieć Thermaltake Smart SE 530W:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Będziesz miał ogromny zapas mocy na przyszłą ewentualną rozbudową sprzętu (lepszy procesor, lepsza karta graficzna).

Co do wentylatorów, to z tańszych polecam Arctic F12:
ewentualnie SilentiumPC Mistral 120:
jednak ze wskazaniem na Arctic F12.

P.S.
Jednak w tym wypadku lepszym byłby zakup w sklepie techplanet.pl [wysyłka i montaż gratis i zasilacz Thermaltake Smart 530W w wersji SE z modularnym (odłączanym) okablowaniem].

Procesor => Intel Pentium G2020 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Cooler => SilentiumPC SPartan Pro HE924 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Płyta => MSI B75A-G43 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
RAM => Goodram 4GB 1333MHz CL9 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz => Thermaltake Smart SE 530W Modular => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Obudowa => SilentiumPC Brutus 410 Pure Black => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Razem => 1021 zł.

Aby otrzymać wysyłkę i montaż gratis przy zamówieniu w polu Kod promocyjny wpisz forumowicz i dodaj dodatkowo do koszyka usługę:

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”