Witam wszystkich. I proszę o pomoc.
Mam problem z doborem płyty głównej, pamięci ram i obudowy do tego zestawu. Budżet 2 do 2,5 tyś zł.
nvidia GeForce GTX480 EVGA
Procesor Intel Core i5-2500 3.3GHz BOX
Zasilacz OCZ ModXStream Pro 600W modular SLI PSU
płyta główna : słyszałem że dobre są AS Rock p67 Pro (tylko nie wiem którą kupić dokładnie ) jest kilka płyt o tej nazwie.
Pamięć 3DDR 4 giga kingston albo corsair ??
Ze starego kompa zostawiam monitor flatron L227WT i Dysk twardy samsung HD502Ij.
Ps: Nie interesuje mnie oc ani łączenie dwóch kart graficznych.
Zestaw komputerowy do gier pomoc w doborze podzespołów
-
- seba86mu
Zestaw komputerowy do gier pomoc w doborze podzespołów
Marcinni pisze:Pamięć 3DDR 4 giga kingston albo corsair ??
Wybierz nasze rodzime Goodramy:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Marcinni pisze:słyszałem że dobre są AS Rock p67 Pro (tylko nie wiem którą kupić dokładnie ) jest kilka płyt o tej nazwie.
Tak, są trzy wersje ASRock P67 Pro3.
=> ASRock P67 Pro3 (B3) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> ASRock P67 Pro3 SE => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> ASRock P67 Pro => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> ASRock P67 Pro3 SE
To model przystosowany głównie dla trybu graficznego CrossFireX (dwie karty graficzne), stąd dwa złącza PCI-Express.
Model ten nie posiada złącza PCI.
=> ASRock P67 Pro3 (B3)
=> ASRock P67 Pro
Płyty nie są przystosowane do trybu multi-GPU, tak jak ASRock P67 Pro3 SE, ponieważ posiadają po jednym złączu PCI-E x16. Jeżeli nie zamierzasz w przyszłości posiadać dwóch kart graficznych wybierz jedną z nich, a najlepiej ASRock P67 Pro3 (B3), ponieważ ASRock P67 Pro nie obsługuje standardu USB 3.0.
Co do obudowy:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (posiada 1 wentylator, możliwość dołożenia jednego)
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (posiada 1 wentylator, możliwość dołożenia 3 innych)
Ogólnie polecam coś od Coller Master - są tanie i solidne => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama