Witam
Mój znajomy chce ulepszyć kompa do tego stopnia żeby mógł w miarę jako tako grać w Gothic 3.Konfiguracja komputera jest jednym słowem marna a może i tragiczna.Czy dałoby się coś zrobić, wymienić, dokupić żeby mu ta gra poszła jeżeli koszty na ten cel wynosiłyby do 200-300zł ??
A o to jego konfiguracja:
Płyta główna: ASUS A7V8X-X
Procesor: Athlon XP 2000+ (1667 MHz)
Pamięć RAM: DDR 512MB (2 kości po 256MB)
Karta Graficzna: WinFast A180 DDR
Zasilacz: Megabajt MGB-350S ATX
Dysk: 80GB jakieś, marki nie znam.
Zmiana konfiguracji pod wymagania Gothic 3.
- Vi-rus
:: Athlon XP 3000+ :: ASRock K7NF2-RAID :: 2GB RAM DC 400 MHz :: GeForce 7600GT :: SAMSUNG ATA 80GB :: DELTA DPS-350PB-2C ::
- djarta
- Kontaktowanie:
Ulala. 300 zł? Hmm, wg. wymaganich minimalnych trzeba mieć taki sprzęt:
Tak więc musi dołożyć kolejne 512 MB ramu, k. graficzną i mocniejszy zasilacz.
Grafa -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ale wg. mnie modernizacja tego sprzętu to strata kasy.
- 2 GHz Pentium 4/AMD 2000+
- 1024 MB Ram
- Karta graficzna 128 MB obsługująca PixelShader 2.0
- Windows 2000, ME, XP, Vista
- DVD-Rom
- Karta graficzna kontabilna z DirectX 8.0
- 4,6 GB wolnego miejsca na dysku
Tak więc musi dołożyć kolejne 512 MB ramu, k. graficzną i mocniejszy zasilacz.
Grafa -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ale wg. mnie modernizacja tego sprzętu to strata kasy.
- Vi-rus
djarta pisze:Ale wg. mnie modernizacja tego sprzętu to strata kasy.
Tak też mu powiedziałem ale co zrobić jak się ktoś uprze.

:: Athlon XP 3000+ :: ASRock K7NF2-RAID :: 2GB RAM DC 400 MHz :: GeForce 7600GT :: SAMSUNG ATA 80GB :: DELTA DPS-350PB-2C ::
-
Odświeżę trochę, co do tej gry to ona ma masę błędów i marnie chodzi na niektórych kompach, dla przykładu podam mój stary konfig:
AMD x2 4800+ (2,5GHz kręcony na 2,8)
2Gb ddr2
radeon x1650pro 256 ddr2 (nie pamiętam producenta)
i ta gra chodziła nawet dobrze ale po wejściu do miasta to było trochę ciężko ok.15fps jak nie mniej.
Na moim pierwszym kompie:
AMD sempron 2200+
GeForce fx5200
512Mb ram
ta gra się wczytywała ok. 10 minut i po tym filmik a po filmiku kolejne wczytywanie ale trochę szybciej poszło potem dynamiczny pokaz slajdów wlazłem do wioski i zdążyłem zobaczyć tylko kilku orków lejących się z moimi kumplami no i na tym koniec po chwili czarny ekran masa zielonych kresek biegnących z każdej strony i tyle ciężko było nawet do menu się dostać tak muliło jak wyszło do pulpitu to był konieczny restart kompa bo się nie dało nawet w mój komputer wejść.
Jeśli znajomy chce grać w gothica 3 to tylko wymiana sprzętu na nowy ze względu na coraz to wyższe wymagania gier (a szczególnie serii gothic kładąc nacisk na G3 Zmierzch Bogów to jest istny zmierzch "BÓGÓW" (błędów) bardzo nie dorobiona gra)niestety. Twój znajomy za ok. 2000zł będzie miał dobry sprzęt o ile sam będzie go składał, bo gotowce są bardzo słabe i nie mają prawa bytu.
Pozdro.
AMD x2 4800+ (2,5GHz kręcony na 2,8)
2Gb ddr2
radeon x1650pro 256 ddr2 (nie pamiętam producenta)
i ta gra chodziła nawet dobrze ale po wejściu do miasta to było trochę ciężko ok.15fps jak nie mniej.
Na moim pierwszym kompie:
AMD sempron 2200+
GeForce fx5200
512Mb ram
ta gra się wczytywała ok. 10 minut i po tym filmik a po filmiku kolejne wczytywanie ale trochę szybciej poszło potem dynamiczny pokaz slajdów wlazłem do wioski i zdążyłem zobaczyć tylko kilku orków lejących się z moimi kumplami no i na tym koniec po chwili czarny ekran masa zielonych kresek biegnących z każdej strony i tyle ciężko było nawet do menu się dostać tak muliło jak wyszło do pulpitu to był konieczny restart kompa bo się nie dało nawet w mój komputer wejść.
Jeśli znajomy chce grać w gothica 3 to tylko wymiana sprzętu na nowy ze względu na coraz to wyższe wymagania gier (a szczególnie serii gothic kładąc nacisk na G3 Zmierzch Bogów to jest istny zmierzch "BÓGÓW" (błędów) bardzo nie dorobiona gra)niestety. Twój znajomy za ok. 2000zł będzie miał dobry sprzęt o ile sam będzie go składał, bo gotowce są bardzo słabe i nie mają prawa bytu.
Pozdro.
-
- Reklama