Zmiana pasty na procku

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Falder

Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 31 sie 2011, 11:07

Zmiana pasty na procku

Post01 cze 2014, 10:08

Witam.

Możecie mi powiedzieć jaką mniej więcej używalność ma przeciętna pasta? Bo tak się składa, że mam jeszcze trochę pasty dołączonej do mojego chłodzenia na procka i chciałbym ją wykorzystać. Ale chłodzenie było kupowane mniej więcej dwa lata temu roku i nie wiem czy pasta po takim czasie nadaje się jeszcze do użytku.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zmiana pasty na procku

Post01 cze 2014, 10:46

A jaka ta pasta jest, na bazie silikonu, metali lub ceramiki ??

-- 01 cze 2014, 09:46 --

Zrób test pasty, ale jak była dobrze zamknięta i nie ma "rozwarstwień" to spoko, możesz użyć jej.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Falder

Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 31 sie 2011, 11:07

Zmiana pasty na procku

Post01 cze 2014, 17:54

Nie mam pojęcia na jakiej bazie jest ta pasta. Jest szara i znajduje się w czarnej małej "strzykawce" z czerwonymi elementami (m.in. zakrętką) i była dołączona do Thermaltake Contac 29 BP. W zestawie nie było dołączonych żadnych info na jej temat. Pasta była przez cały czas szczelnie zamknięta w tubce i zapakowana we woreczku zamykanym na klips. Jak ją lekko wycisnąłem żeby sprawdzić czy jest dobra to sprawiała wrażenie świeżej i nie miała żadnych rozwarstwień - wyglądała na jednolitą masę.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 20958
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Zmiana pasty na procku

Post03 cze 2014, 07:57

Rozsmaruj ją starą kartą bankomatową czy jakimś plastikiem typu linijka. Jak będzie ładnie się prowadziła, nie ciągnąć się za sobą i utworzy cieniutką warstwę to jest dobra. Pasta po dwóch latach powinna być jeszcze dobra, to nie mleko od łaciatej ;), a na półkach leżą często i dłużej w sklepie.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Zmiana pasty na procku

Post03 cze 2014, 13:04

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Falder

Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 31 sie 2011, 11:07

Zmiana pasty na procku

Post04 cze 2014, 18:17

Ok dzięki za odpowiedzi.
BTW: ciekawy sposób rozprowadzania pasty :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 20958
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Zmiana pasty na procku

Post04 cze 2014, 22:23

Powiedziałbym, że normalny, ja tak zawsze robię i jeszcze gniazda nie uświniłem.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości