Zmiana pasty na procku

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym

Zmiana pasty na procku

Postprzez Falder » 01 cze 2014, 09:08

Witam.

Możecie mi powiedzieć jaką mniej więcej używalność ma przeciętna pasta? Bo tak się składa, że mam jeszcze trochę pasty dołączonej do mojego chłodzenia na procka i chciałbym ją wykorzystać. Ale chłodzenie było kupowane mniej więcej dwa lata temu roku i nie wiem czy pasta po takim czasie nadaje się jeszcze do użytku.
Falder

Użytkownik
 
Posty: 69
Dołączył(a): 31 sie 2011, 10:07
Kasa: 125.00

Zmiana pasty na procku

Postprzez robiwielki » 01 cze 2014, 09:46

A jaka ta pasta jest, na bazie silikonu, metali lub ceramiki ??

-- 01 cze 2014, 09:46 --

Zrób test pasty, ale jak była dobrze zamknięta i nie ma "rozwarstwień" to spoko, możesz użyć jej.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Avatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
 
Posty: 2775
Dołączył(a): 25 gru 2013, 18:11
Kasa: 2,983.00
    Windows VistaChrome
 

Zmiana pasty na procku

Postprzez Falder » 01 cze 2014, 16:54

Nie mam pojęcia na jakiej bazie jest ta pasta. Jest szara i znajduje się w czarnej małej "strzykawce" z czerwonymi elementami (m.in. zakrętką) i była dołączona do Thermaltake Contac 29 BP. W zestawie nie było dołączonych żadnych info na jej temat. Pasta była przez cały czas szczelnie zamknięta w tubce i zapakowana we woreczku zamykanym na klips. Jak ją lekko wycisnąłem żeby sprawdzić czy jest dobra to sprawiała wrażenie świeżej i nie miała żadnych rozwarstwień - wyglądała na jednolitą masę.
Falder

Użytkownik
 
Posty: 69
Dołączył(a): 31 sie 2011, 10:07
Kasa: 125.00

Zmiana pasty na procku

Postprzez cosik_ktosik » 03 cze 2014, 06:57

Rozsmaruj ją starą kartą bankomatową czy jakimś plastikiem typu linijka. Jak będzie ładnie się prowadziła, nie ciągnąć się za sobą i utworzy cieniutką warstwę to jest dobra. Pasta po dwóch latach powinna być jeszcze dobra, to nie mleko od łaciatej ;), a na półkach leżą często i dłużej w sklepie.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)
Avatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
 
Posty: 20563
Dołączył(a): 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
    Windows 7Firefox
 

Zmiana pasty na procku

Postprzez robiwielki » 03 cze 2014, 12:04

Tu taj pokazuje jak to robić, to tak z ciekawości :)





:D :D :D
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Avatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
 
Posty: 2775
Dołączył(a): 25 gru 2013, 18:11
Kasa: 2,983.00
    Windows VistaChrome
 

Zmiana pasty na procku

Postprzez Falder » 04 cze 2014, 17:17

Ok dzięki za odpowiedzi.
BTW: ciekawy sposób rozprowadzania pasty :)
Falder

Użytkownik
 
Posty: 69
Dołączył(a): 31 sie 2011, 10:07
Kasa: 125.00

Zmiana pasty na procku

Postprzez cosik_ktosik » 04 cze 2014, 21:23

Powiedziałbym, że normalny, ja tak zawsze robię i jeszcze gniazda nie uświniłem.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)
Avatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
 
Posty: 20563
Dołączył(a): 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
    Windows 7Firefox
 



  • Reklama

Powrót do Sprzęt komputerowy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 1 gość