Od kilku dni mam taki problem, iż komputer najzwyczajniej się zawiesza, nie odkryłem jakiejś regularności kiedy. Poprostu robię coś na komputerze i nagle z 4-5 razy z wnętrza wydobywają sie dźwięki jak przy standardowym uruchomieniu komputera (dźwieki uruchomiania procesora czy innych podzespołow) - po czym komputer nie reaguje ani na myszke ani na klawiaturę. Czy to będzie przyczyna fizyczna? I co najlepiej robić?
Sprawdziłem jeszcze temperatury w Evereście :
Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 56 stopni C
Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 56 stopni C
MCP 68 stopni C
GPU Diode 63 stopnie C
Seagate xxxxxxxxxxx 41 stopni C
Zwieszanie się komputera
- seba86mu
Zwieszanie się komputera
Pokaż odczyt wartości napięć z programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Otwórz program -> Komputer -> Czujnik
Wartości napięć koniecznie spisz również z BIOS-u z sekcji PC Health Status lub Hardware Monitor.
Z programu Aida64 spisz także dane z sekcji "Komputer" -> "Podsumowanie":
- Procesor
- Nazwa płyty głównej
Jaką posiadasz kartę graficzną ?
Uruchom program Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i sprawdź do jakiej temperatury rozgrzeje się karta graficzna.
Do jakiej maksymalnie temperatury grzeje się procesor ?
Otwórz program -> Komputer -> Czujnik
Wartości napięć koniecznie spisz również z BIOS-u z sekcji PC Health Status lub Hardware Monitor.
Z programu Aida64 spisz także dane z sekcji "Komputer" -> "Podsumowanie":
- Procesor
- Nazwa płyty głównej
James2468 pisze:GPU Diode 63 stopnie
Jaką posiadasz kartę graficzną ?
Uruchom program Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i sprawdź do jakiej temperatury rozgrzeje się karta graficzna.
Do jakiej maksymalnie temperatury grzeje się procesor ?
-
- Reklama