ASUS P5VDC-TVM - kod błędu 88780078
-
ASUS P5VDC-TVM - kod błędu 88780078
Witam nie będę oryginalny,ale i u mnie pojawił się ten błąd-usunąłem wszystkie odtwarzacze,następnie ponownie je ściągnąłem bez zmian.Oczyściłem CCleanerem i po analizie zostały naprawione błędy w rejestrze,ściągnięte poprawki,próby aktualizacji sterowników etc etc nie powiodły się.Pozostaliście tylko Wy, proszę o pomoc- system XP SP2, pł.gł.ASUS P5VDC-TVM, mikroukład VIA CN700/P4M800CE/P4M800PRO/VN800, karta dżw.VIA AC`97 ENHANCED AUDIO CONTROLLER.Menedżer urządzeń pokazuje znaki zapytania w inne urządzenia(kontroler multimediów audio,nieznane urządzenie,nieznane urządzenie).Proszę o wyrozumiałość z racji wieku jak i nieznajomosci zagadnienia, i jeśli to możliwe napisanie prostym językiem zrozumiałym dla kogoś bez wiedzy informatycznej(mam pł.cd do instalacji ASUS-a, ale czy ze sterownikiem?)Od 2 lat nie było reinstalacji systemu i wszystko jest ok tylko ten całkowity brak dżwięku(systemowych również) Pozdrawiam
- XMan
Kod błędu 88780078
Masz płytkę ze sterownikami to najłatwiej :
1. włóż płytkę ze sterownikami do napędy CD, zminimalizuj.
2. Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
Uruchom ponownie komputer.
Nie będzie dźwięku to :
Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Nie zadziała to jeszcze można inaczej
1. włóż płytkę ze sterownikami do napędy CD, zminimalizuj.
2. Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
Uruchom ponownie komputer.
Nie będzie dźwięku to :
Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Nie zadziała to jeszcze można inaczej

-
Kod błędu 88780078
Yes! Yes! Yes! -Wielkie dzięki zrobiłem tak jak napisałeś i mam.Jesteś THE BEST( Jezu jakie to proste!!!)Pozdrawiam Piotrek
-
- Reklama