Witam!
Mam problem odnośnie instalacji sterowników pod tą kare graficzną. Gdy próbuje zainstalować sterowniki z strony amd.com
instalacja początkowo przebiega pomyślnie lecz przy końcu instalacji wyskakuje okienko o nazwie "Internal Failure" z treścią "Error Number: 0x80040707"
"Description:"
Więc wciskam OK, ale znów wyskakuje to okienko więc znów wciskam OK, po czym uruchamia się program "ATI Software" z błędem o nazwie "Severe" z treścią "Unable to load ATICIM.dll" więc wciskam znów OK i uruchamia się następny instalator który kontynuuje jak każdy lecz gdy wybieram opcje instalacji czy rozszerzoną czy podstawową instalator wyłancza się.
Poradźcie coś bo nie radze sobie z tym, przeczytałem już troche tematów ale albo linki są nieczynne albo tematy są złe.
-- 09 wrz 2012, 14:34 --
Chyba źle umieściłem mój temat, więc proszę o przeniesienie jeżeli by się coś nie zgadzało.
ATI Radeon X1650 (RV535) sterowniki
- seba86mu
Jaką posiadasz płytę główną ?
Sprawdzisz to programem => CPU-Z => zakładka Mainboard => pozycja Model
Sprawdzisz to programem => CPU-Z => zakładka Mainboard => pozycja Model
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zainstalowałeś najpierw sterownik chipsetu płyty głównej?
- Kryniu
Nie instalowałem nic takiego ...
Możesz podać link do tego ?
- seba86mu
Kryniu pisze:Nie instalowałem nic takiego ...
A czy widzisz moje pytanie ?
- Kryniu
Oj przepraszam cie seba86mu nie zauważyłem twojego postu ...
Moja płyta główna to: Dell OptiPlex GX270
Sprawdziłem to programem AIDA64
Moja płyta główna to: Dell OptiPlex GX270
Sprawdziłem to programem AIDA64
- seba86mu
Zainstaluj:
Chipset => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... p-p204.htm
Chipset Update => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sterownik karty graficznej => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Chipset => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... p-p204.htm
Chipset Update => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sterownik karty graficznej => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Kryniu
Niestety dzieje się dalej to samo co wcześniej ...
- seba86mu
Uruchom program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner
Dokonaj naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Skanuj rejestr => Napraw rejestr
Opróżnij zawartość folderu Temp z lokalizacji:
C:\Windows\Temp\
Spróbuj zainstalować sterowniki karty graficznej.
Jeżeli to nie pomoże spróbuj przenieść na próbę folder InstallShield przykładowo na pulpit (czyli Wytnij => Wklej).
C:\Program Files\Common Files\InstallShield
Jeżeli powyższe zabiegi nie pomogą przenieś na pulpit folder InstallShield Installation Information z lokalizacji:
C:\Program Files\InstallShield Installation Information
Dokonaj naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Skanuj rejestr => Napraw rejestr
Opróżnij zawartość folderu Temp z lokalizacji:
C:\Windows\Temp\
Jeżeli to nie pomoże spróbuj przenieść na próbę folder InstallShield przykładowo na pulpit (czyli Wytnij => Wklej).
C:\Program Files\Common Files\InstallShield
Jeżeli powyższe zabiegi nie pomogą przenieś na pulpit folder InstallShield Installation Information z lokalizacji:
C:\Program Files\InstallShield Installation Information
- Kryniu
Błąd dalej występuje ten sam.
Na dodatek na początku instalacji sterownika wyskakuje okienko o nazwie "Catalyst" z treścią "Error opening file for writing:
C:\ATI\Support\10-02_legnacy_xp32-64_dd_ccc\Setup.exe
Click Abort to stop the installlation, Retry to try agin, or Ignore to skip this file.
Buttony: Przerwij, ponów próbę, Ignoruj
Pomocy!
Na dodatek na początku instalacji sterownika wyskakuje okienko o nazwie "Catalyst" z treścią "Error opening file for writing:
C:\ATI\Support\10-02_legnacy_xp32-64_dd_ccc\Setup.exe
Click Abort to stop the installlation, Retry to try agin, or Ignore to skip this file.
Buttony: Przerwij, ponów próbę, Ignoruj
Pomocy!
- seba86mu
Ja już chyba znam przyczynę problemu.
Twoja karta oparta jest przecież na interfejsie AGP, prawda ?
Wobec tego zainstaluj ten sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli nadal będzie problem napisz od jakiego producenta jest ta karta graficzna. Podaj jej pełny model.
Twoja karta oparta jest przecież na interfejsie AGP, prawda ?
Wobec tego zainstaluj ten sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli nadal będzie problem napisz od jakiego producenta jest ta karta graficzna. Podaj jej pełny model.
- Kryniu
Niestety coś nie chce to zadziałać, instalacja przebiegła prawidłowo ale nie widać zmian w komputerze, jeżeli nic nie wykombinuje sam to za niosę po prostu komputer do serwisu i niech zrobią. Ale bardzo dziękuję za pomoc i czas poświęcony dla mnie ...
-- 10 wrz 2012, 20:51 --
Aha, proszę jeszcze nie zamykać tematu, gdyby coś mi sie udało dowiedzieć na temat tego problemu to napisze tu.
-- 10 wrz 2012, 20:51 --
Aha, proszę jeszcze nie zamykać tematu, gdyby coś mi sie udało dowiedzieć na temat tego problemu to napisze tu.
- TitoBandito
Jeżeli zainstalowałeś sterowniki i masz ten błąd to musisz jeszcze raz zaintalować sam sterownik jak w Windowsie 95. Pliki dll sterownika automatycznie zostało wypakowane do C: do folderu ATI/AMD -> Display Driver. U mnie wygląda to tak :
C: -> Nvidia -> Display Driver ->301.42 ->WinVista_Win7_64 -> International -> Display.Driver.
Z tego co pamiętam w przypadku kart AMD jest podobnie.
Teraz klikasz na Start i Prawym Przyciskiem Myszy klikasz na Komputer. Klikasz na Właściwości. Teraz Klikasz na Menedżer Urządzeń. Następnie na Karty Graficzne i na napis swojej karty. Wchodzisz w sekcję Sterownik i Klikasz na Aktualizuj Sterownik. Wybierasz Przęglądaj Mój Komputer W Poszukiwaniu Oprogramowania Sterownika. Teraz odszukujesz folder gdzie są sterowniki (Te wypakowane przez instalator) i klikasz na dalej. Powinno to wyglądać tak :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po kliknięciu na dalej mogą wyskoczyć jakieś komunikaty, ale cały czas je ignoruj, lub klikaj na dalej. Po wszystkim reset komputera i "włala"! Sterownik jest zainstalowany poprawnie i możesz grać we wszystkie gry, ale nie masz panelu sterowania AMD (który jest potrzebny jak wrzód na dupie - to tak przy okazji
). I to tyle. Nie musisz nić nikomu płacić. 
C: -> Nvidia -> Display Driver ->301.42 ->WinVista_Win7_64 -> International -> Display.Driver.
Z tego co pamiętam w przypadku kart AMD jest podobnie.
Teraz klikasz na Start i Prawym Przyciskiem Myszy klikasz na Komputer. Klikasz na Właściwości. Teraz Klikasz na Menedżer Urządzeń. Następnie na Karty Graficzne i na napis swojej karty. Wchodzisz w sekcję Sterownik i Klikasz na Aktualizuj Sterownik. Wybierasz Przęglądaj Mój Komputer W Poszukiwaniu Oprogramowania Sterownika. Teraz odszukujesz folder gdzie są sterowniki (Te wypakowane przez instalator) i klikasz na dalej. Powinno to wyglądać tak :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po kliknięciu na dalej mogą wyskoczyć jakieś komunikaty, ale cały czas je ignoruj, lub klikaj na dalej. Po wszystkim reset komputera i "włala"! Sterownik jest zainstalowany poprawnie i możesz grać we wszystkie gry, ale nie masz panelu sterowania AMD (który jest potrzebny jak wrzód na dupie - to tak przy okazji

- Kryniu
TitoBandito - Heh, dzięki wielkie podziałało ; D
-- 14 wrz 2012, 15:02 --
Myślę że temat można zamknąć.
-- 14 wrz 2012, 15:02 --
Myślę że temat można zamknąć.
- TitoBandito
Kryniu pisze:TitoBandito - Heh, dzięki wielkie podziałało ; D<br sab="1084"><br sab="1085">-- 14 wrz 2012, 15:02 --<br sab="1086"><br sab="1087">Myślę że temat można zamknąć.
Cieszę się, że mogłem ci pomóc.

-
- Reklama