Brak dźwięku , karta KOB C884-E

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
mussaraigne

Użytkownik

Post03 lis 2011, 21:16

Witam .
Mam problem ze sterownikami audio do karty muzycznej Mercury KOB c884-E . Być może wina nie leży w sterownikach , gdzieś głębiej , bo nie mam żadnych znaków zapytania w sprzęcie , wszystkie inne sterowniki mam zainstalowane . Moja płyta główna to Gigabyte GA-VM900M . Moja karta dźwiękowa jest niezintegrowana ( poprzednia , wbudowana się spaliła) . Karta działa na 100% , zarówno jak i głośniki , komputer jest po formacie . Słyszałem , że należy wyłączyć w BIOS-ie starą karte , jednak nie moge nic związanego z audio znaleść . Jak już wspominałem do płyty głównej mam zainstalowane wszystkie sterowniki , AC97 też , VIA HD Audio Deck też . Nie wiem gdzie leży problem , directx również mam zainstalowany . Wszystkie sterowniki instalowałem już kilka razy i po każdej instalacji restartowałem komputer . Jeśli ktoś by mógł mi napisać instrukcje krok-po-kroku co mam robić byłbym na prawdę wdzięczny .
Jeśli temat jest w złym dziale , to serdecznie przepraszam i prosze o przeniesienie .
Everest nie pokazuje nazwy płyty głównej , a z multimediów tylko :

C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI
VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller PCI

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post03 lis 2011, 21:50

Ja mam trzy karty muzyczne .Zintegrowana , SB na PCI i trzecia Nvidia Hight Definition Audio na karcie grafiki (nie wiem po co jest ale jest) . Używam oczywiście SB i nie musiałem wyłączać tych pozostałych . W Biosie powinna być funkcja wyłączenia Audio . Różnie to może wyglądać ale powinno być związane z AC97 . Tu może znajdziesz sterowniki do swojej karty Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post04 lis 2011, 13:48

AC97 też , VIA HD Audio Deck też

Za dużo sterowników do karty dźwiękowej, instalujesz tylko jedne (odpowiednie).

1. Odinstaluj wszystkie sterowniki audio w "Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyścić komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

3. Sprawdź/zainstaluj sterowniki :
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... 0-p239.htm

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Inne które możesz sprawdzić :

4. Zainstaluj DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.

Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer.

Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Jeżeli nie to wybierz ją -> Zastosuj -> OK.

W razie dalszych problemów sprawdź czy masz prawidłowo podłączoną nową kartę dźwiękową :
http://www.hotfix.pl/podlaczenie-nowej- ... e--a76.htm
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

mussaraigne

Użytkownik

Post04 lis 2011, 15:36

Wow , dzięki za odpowiedź , postaram się wykonać to co napisaliście i wkrótce dam znać .
Edit* : Już wszystko działa pomogło głównie zmiana ustawień w panelu sterowania -> głos i audio . Odinstalowałem również Via hd audio deck i nie istalowałem ponownie . Jeszcze raz wielkie dzięki . :clap:

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”