ambasador85, pokaż screen z Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
+ Urządzenia systemowe
(rozciągnij okienko Menadżera Urządzeń, aby widoczne były wszystkie jego elementy)
Brak dźwięku na płycie ASUS P5GDC Pro
- seba86mu
-
Kurcze mam dzwiek;) hehe no niewierzeee;) hehe ale jeszcze niejest tak jak powinno byc mam dzwiek w windowsie. tzn biore ten program CM audio config... tam sie ustawia glosnikow podlaczenie i testy glosnikowww to mowi normalnie kobieta i slysze wkazdym glosniku....
wiec chyba w dobrym kierunku idziemy... Ale niesety w winampie wyskakuje ten sam bład.....

- XMan
Panie XMAN gdzie mam sprawdzic ten ostatni punkt przywracania systemu???
Wiesz o tym że nigdzie w internecie nie ma Panów ?
Obojętnie na wiek oraz wykształcenie jesteśmy równi ale powinniśmy się odnosić z pełnym szacunkiem

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie zadziała to możesz mieć wirusy

-- 31 mar 2012, 23:26 --
ambasador85 pisze:Kurcze mam dzwiek;) hehe no niewierzeee;) hehe ale jeszcze niejest tak jak powinno byc mam dzwiek w windowsie. tzn biore ten program CM audio config... tam sie ustawia glosnikow podlaczenie i testy glosnikowww to mowi normalnie kobieta i slysze wkazdym glosniku....wiec chyba w dobrym kierunku idziemy... Ale niesety w winampie wyskakuje ten sam bład.....
Dodatkowo wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo oraz gier.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz do nich tylko linki lub miniaturki...
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Nie rozumiesz o co chodzi ale ja oraz inni rozumieją

-
Nullsoft Directsound output v2.47 error
nieprawidlowy sterownik directsound zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urzadzenie w konfiguracji kod bledu 88780078 ;(
nieprawidlowy sterownik directsound zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urzadzenie w konfiguracji kod bledu 88780078 ;(
- XMan
Kurcze mam dzwiek;) hehe no niewierzeee;) hehe ale jeszcze niejest tak jak powinno byc mam dzwiek w windowsie.
Był dźwięk i już go nie ma ?
Brak screenów ?
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo oraz gier.
Przypuszczam że może jeszcze wirusy gryzą Twojego kompa i to szybko

Kto jeszcze gryzie

Wobec tego:
przeskanuj komputer programem:
Malwarebytes Anti-Malware
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware
(nie instaluj wersji PRO tylko Freeware)
Po skanowaniu wrzuć z niego logi,
oraz logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Obsługa programu OTL
Powinny wyskoczyć dwa logi - OTL.txt i Extras.txt - proszę je dać na Forum.
-
-- 31 mar 2012, 23:13 --
Niebylo i niema dzwieku:( w winampie muzyki niemoge posluchac filmu w real playerze niemoge wlaczyc.... NIC:( mam dzwiek tylko w tym programie zrobilem zdjecie:) to jest do konfiguracji glosnikow sprawdza sie ktory glosniej gra mozna je wyregulowac wiesz ocb:) wlasnie po tych instalacjach tych linkow moge to robic a wczesniej niemoglem tego programu nawet wlaczyc dlatego w dobrym kierunku idziemy... Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 31 mar 2012, 23:13 --
Niebylo i niema dzwieku:( w winampie muzyki niemoge posluchac filmu w real playerze niemoge wlaczyc.... NIC:( mam dzwiek tylko w tym programie zrobilem zdjecie:) to jest do konfiguracji glosnikow sprawdza sie ktory glosniej gra mozna je wyregulowac wiesz ocb:) wlasnie po tych instalacjach tych linkow moge to robic a wczesniej niemoglem tego programu nawet wlaczyc dlatego w dobrym kierunku idziemy... Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- seba86mu
seba86mu pisze:ambasador85, pokaż screen z Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
+ Urządzenia systemowe
(rozciągnij okienko Menadżera Urządzeń, aby widoczne były wszystkie jego elementy)
- XMan
Wobec tego:
Pełne skanowanie.
Obsługa programu OTL
Wystarczy "Dodaj lub usuń programy" - Scheiße
Pełne skanowanie.
Obsługa programu OTL
Powinny wyskoczyć dwa logi - OTL.txt i Extras.txt - proszę je dać na Forum.
Wystarczy "Dodaj lub usuń programy" - Scheiße

-
- XMan
OK i OK - źle zrobiłeś screena
Podaj ponownie...
Podaj wymagane logi o które p/w prosiłem kilka razy

Podaj ponownie...
Podaj wymagane logi o które p/w prosiłem kilka razy

- seba86mu
ambasador85, z Menadżera Urządzeń z sekcji Kontrolery dźwięku, wideo i gier odinstaluj wpis C-Media High Definition Audio Device. Teraz z sekcji Urządzenia systemowe odinstaluj wpis Sterownik magistrali dla Microsoft UAA dla High Definition Audio.
Po odinstalowaniu wpisu w tym samym oknie kliknij na przycisk Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu (ikonka komputera z lupą).
Powinna zostać wykryta karta dźwiękowa, po czym następuje instalacja sterownika.
P.S.
Edytowałem, przeczytaj jeszcze raz.
Po odinstalowaniu wpisu w tym samym oknie kliknij na przycisk Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu (ikonka komputera z lupą).
Powinna zostać wykryta karta dźwiękowa, po czym następuje instalacja sterownika.
P.S.
Edytowałem, przeczytaj jeszcze raz.
-
zgadza sie tak zrobilem .... no ale dalej ciszaaa:( moze winampa zainstalowac od nowa albo jakies kodeki????
-- 01 kwi 2012, 00:13 --
Task zrobilem twoj sprzet jest zainstalowany i gotowy do urzyciaa.... no i niccc
-- 01 kwi 2012, 00:13 --
Task zrobilem twoj sprzet jest zainstalowany i gotowy do urzyciaa.... no i niccc
- seba86mu
ambasador85 pisze:Task zrobilem twoj sprzet jest zainstalowany i gotowy do urzyciaa.... no i niccc
Uruchom ponowienie komputer, potem przejdź do sekcji Dźwięki i urządzenia audio i pod zakładką Audio sprawdź czy masz możliwość wyboru karty dźwiękowej.
- XMan
Ile razy mam pisać 

- seba86mu
ambasador85, wcale się nie dziwię, że nie masz dźwięku, skoro masz pobraną tylko jedną część sterownika do karty dźwiękowej. Producent na swojej stronie bezmyślnie podzielił sterownik na trzy paczki. Trzeba pobrać każdą z osobna, potem wyodrębnić do jednego pliku. Ty pobrałeś tylko jedną paczkę, przez co zainstalowany sterownik jest niekompletny.
Pobierz jeszcze raz kolejno (trzy odrębne paczki jednego sterownika):
1. -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po pobraniu zaznacz wszystkie trzy pliki na raz i wybierz opcję Wyodrębnij do jednego katalogu. W nowym katalogu otrzymasz trzy spakowane pliki: CMI.part1, CMI.part2, CMI.part3,
Kliknij dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na CMI.part1. Nastąpi automatyczne wypakowanie wszystkich plików do jednego folderu o nazwie CMI. Wejdź do nowego folderu i wybierz setup.exe.
Dopiero teraz rozpocznie się instalacja pełnego sterownika do karty dźwiękowej.
P.S.
Tutaj masz przygotowany pełny instalator z powyższych trzech paczek, tak więc tych kroków opisanych wyżej nie musisz już wykonywać -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (rozpoakuj porane archiwum i rozpocznij instalację plikiem setup.
P.S.2
Jeżeli nadal będzie jakiś problem ponownie odinstaluj wpis C-Media HD Audio Device z Menadżera Urządzeń i ponów instalację nowego sterownika.
Możesz również ponowić kroki z odinstalowaniem wpisu Sterownik magistrali dla Microsoft UAA dla High Definition Audio, które opisałem dwa posty wyżej. Możliwe, że już tego wpisu tam nie masz.
Pobierz jeszcze raz kolejno (trzy odrębne paczki jednego sterownika):
1. -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po pobraniu zaznacz wszystkie trzy pliki na raz i wybierz opcję Wyodrębnij do jednego katalogu. W nowym katalogu otrzymasz trzy spakowane pliki: CMI.part1, CMI.part2, CMI.part3,
Kliknij dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na CMI.part1. Nastąpi automatyczne wypakowanie wszystkich plików do jednego folderu o nazwie CMI. Wejdź do nowego folderu i wybierz setup.exe.
Dopiero teraz rozpocznie się instalacja pełnego sterownika do karty dźwiękowej.
P.S.
Tutaj masz przygotowany pełny instalator z powyższych trzech paczek, tak więc tych kroków opisanych wyżej nie musisz już wykonywać -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (rozpoakuj porane archiwum i rozpocznij instalację plikiem setup.
P.S.2
Jeżeli nadal będzie jakiś problem ponownie odinstaluj wpis C-Media HD Audio Device z Menadżera Urządzeń i ponów instalację nowego sterownika.
Możesz również ponowić kroki z odinstalowaniem wpisu Sterownik magistrali dla Microsoft UAA dla High Definition Audio, które opisałem dwa posty wyżej. Możliwe, że już tego wpisu tam nie masz.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2012, 12:14 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Reklama