Sprawdzałeś te sterowniki które podał p/w seba86mu
C-Media AC'97 Audio Driver ?
Poprzednie sterowniki audio musisz najpierw odinstalować i przeczyścić komputer np. programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu w internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
Brak dźwięku po formacie.
- XMan
-
Sprawdziłem je najpierw odinstalowałem wszystkie inne potem czyściłem ccleaner uruchomiłem pon. komputer i zainstalowałem tamte.
- XMan
Sterowniki do chipsetu płyty głównej VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A.
instalacja :

Nie wiem czy sprawdzałeś te sterowniki ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
instalacja :

Po instalacji przeprowadź w ich panelu wszystkie testy dźwięku.
Zainstalowałeś DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Masz min. NET Framework 2.0

instalacja :

Nie wiem czy sprawdzałeś te sterowniki ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
instalacja :

Po instalacji przeprowadź w ich panelu wszystkie testy dźwięku.
Zainstalowałeś DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Masz min. NET Framework 2.0

-
Dzięki za linki ale jak ja mam te stery od dźwięku zainstalować, tak żeby było dobrze, odinstalowuje wszystko inne, z menagera urządzeń odinstalowuje tamto C-Media, uruchamiam ponownie kompa , no i pojawiają się te dymki że znaleziono nowy sprzęt i tam, mam coć robić, czy nie zwarzać na nie tylko instalować to klikając ''setup", tak?
"
"
- XMan
1. Odinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej w ,,Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
3. Zainstaluj p/w sterowniki do chipsetu płyty głównej.
4. Zainstaluj p/w sterowniki do karty dźwiękowej.
Są w Zip-ie, musisz je wypakować do nowego folderu, wyszukać plik Setup, kliknąć na niego dwa razy, poczekać do pełnej instalacji i uruchomić ponownie komputer.
/ podałem screeny /.
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
3. Zainstaluj p/w sterowniki do chipsetu płyty głównej.
4. Zainstaluj p/w sterowniki do karty dźwiękowej.
Są w Zip-ie, musisz je wypakować do nowego folderu, wyszukać plik Setup, kliknąć na niego dwa razy, poczekać do pełnej instalacji i uruchomić ponownie komputer.
/ podałem screeny /.
-
dzięki już kończę instalacje net framework 2.0 zaraz ściągne tamte stery od chipsetu i karty dźwiękowej do zobaczymy co będzie. 

- XMan
Jak coś robisz/instalujesz to tylko jedno, wyłącz pozostałe programy oraz przeglądarki
Zawsze instalujesz wg. podanej kolejności a po każdej instalacji w/w uruchamiasz ponownie komputer.
NET Framework możesz zainstalować w pierwszej kolejności.
Nie licz na to że od razu będzie dźwięk, musisz sprawdzić p/w porady no i jeszcze jeżeli są dźwięki systemowe to zainstalować odpowiednie kodeki oraz sprawdzić ustawienia.

Zawsze instalujesz wg. podanej kolejności a po każdej instalacji w/w uruchamiasz ponownie komputer.
NET Framework możesz zainstalować w pierwszej kolejności.
Nie licz na to że od razu będzie dźwięk, musisz sprawdzić p/w porady no i jeszcze jeżeli są dźwięki systemowe to zainstalować odpowiednie kodeki oraz sprawdzić ustawienia.
-
Niestety nadal nic nie mam ikonki na pasku i nie ma żadnych dźwięków. Ale mam pecha.

- XMan
Może masz wyłączoną zintegrowaną kartę dźwiękową w BIOS-ie ?
Podłączenie nowej karty dźwiękowej. Wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie..
W poradniku opisano jak ją wyłączyć, Ty musisz ją włączyć czyli przestawić na ENABLED.
Podłączenie nowej karty dźwiękowej. Wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie..
W poradniku opisano jak ją wyłączyć, Ty musisz ją włączyć czyli przestawić na ENABLED.
-
Mam ustawione tam Auto a nie disable bo niema tam enable.
Chyba będę musiał sformatować kompa od nowa bo mi nic innego nie przychodzi do głowy.
Chyba będę musiał sformatować kompa od nowa bo mi nic innego nie przychodzi do głowy.
- XMan
Przed formatem wykonaj gruntowny scandisk :
PPM / prawym przyciskiem myszki / na dysk C -> Właściwości -> Narzędzia -> Sprawdzanie błędów -> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie -> Rozpocznij -> Tak.
Restart komputera - czekaj...

- tak instalowałeś Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja ?
Po instalacji systemu instalujesz wg. kolejności :
1. Sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset.
2. Sterowniki do karty dźwiękowej.
3. Sterowniki do karty graficznej.
4. DirectX.
Do tego musisz mieć min. NET Framework 2.0.
- sprawdzałeś czy jest ikona sterowników w Panelu sterowania ?
Sprawdzałeś :

PPM / prawym przyciskiem myszki / na dysk C -> Właściwości -> Narzędzia -> Sprawdzanie błędów -> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie -> Rozpocznij -> Tak.
Restart komputera - czekaj...

po sformatowaniu komputera i zainstalowaniu windowsa xp sp3 nie mam dźwięku w systemie.
- tak instalowałeś Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja ?
Po instalacji systemu instalujesz wg. kolejności :
1. Sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset.
2. Sterowniki do karty dźwiękowej.
3. Sterowniki do karty graficznej.
4. DirectX.
Do tego musisz mieć min. NET Framework 2.0.
nie mam ikonki na pasku
- sprawdzałeś czy jest ikona sterowników w Panelu sterowania ?
Sprawdzałeś :
Menedżer urządzeń -> PPM / prawym przyciskiem myszki / na C-Media AC`97 Audio Device -> Wyłącz
- uruchom ponownie komputer.

-
Jest ikona sterowników ale tylko od graficznych.
-- 23 cze 2010, 10:34 --
Jednak nie zrobiłem formata bo przypomniałem sobie o moim starym kompie i znalazłem w nim normalną karte dźwiękową. Myśle sobie po co mam robić formata jak mogę podłączyć tam tą więc zrobiłem wszystko tak jak napisane było w tym poradniku XMan'a Podłączenie nowej karty dźwiękowej... no i jestem zszokowany bo nic to nie pomogło sterowniki się pobrały automatycznie do niej z netu a tu nic nie ma nawet ikonki głośnika i w panelu sterowania w dźwiękach nadal są nieaktywne te zakładki audio i głos nic w nich nie można zmienić. A od jakiegoś czasu p rzy starcie systemu wyskakuje mi błąd roundll coć tam dalej czy to nie jest przypadkiem tego, że nie mam dźwięku? Ta karta dźwiękowa to ESS Technology ES1938/ES1941/ES1946 Solo-1(E) Sound Card
Proszę o pomoc
-- 23 cze 2010, 10:35 --
może jakieś inne sterowniki do niej trzeba i o co chodzi z tym roundll
-- 23 cze 2010, 11:26 --
Proszę o pomoc co z tym roundll
-- 23 cze 2010, 10:34 --
Jednak nie zrobiłem formata bo przypomniałem sobie o moim starym kompie i znalazłem w nim normalną karte dźwiękową. Myśle sobie po co mam robić formata jak mogę podłączyć tam tą więc zrobiłem wszystko tak jak napisane było w tym poradniku XMan'a Podłączenie nowej karty dźwiękowej... no i jestem zszokowany bo nic to nie pomogło sterowniki się pobrały automatycznie do niej z netu a tu nic nie ma nawet ikonki głośnika i w panelu sterowania w dźwiękach nadal są nieaktywne te zakładki audio i głos nic w nich nie można zmienić. A od jakiegoś czasu p rzy starcie systemu wyskakuje mi błąd roundll coć tam dalej czy to nie jest przypadkiem tego, że nie mam dźwięku? Ta karta dźwiękowa to ESS Technology ES1938/ES1941/ES1946 Solo-1(E) Sound Card
Proszę o pomoc
-- 23 cze 2010, 10:35 --
może jakieś inne sterowniki do niej trzeba i o co chodzi z tym roundll
-- 23 cze 2010, 11:26 --
Proszę o pomoc co z tym roundll
- XMan
karta dźwiękowa to ESS Technology ES1938/ES1941/ES1946 Solo-1(E) Sound Card
- zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
v Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji (zaawansowane).
Poprzednie sterowniki najpierw odinstaluj i przeczyść komputer CCleanerem.
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Jeżeli nie to wybierz ją -> Zastosuj -> OK.
-
dobra dzięki spróbuje te.
-- 23 cze 2010, 14:16 --
Niestety, nie działają, chyba jestem zmuszony zrobić tego formata, bo tam już jest w tych sterownikach tak nawalone, że szkoda próbować.
-- 23 cze 2010, 14:16 --
Niestety, nie działają, chyba jestem zmuszony zrobić tego formata, bo tam już jest w tych sterownikach tak nawalone, że szkoda próbować.
- XMan
- no to odinstaluj wszystkie sterowniki audio w ,,Dodaj lub usuń programy", przeczyść CCleanerem
i zainstaluj nowe.
- musisz podłączyć nową kartę dźwiękową zgodnie z poradnikiem.
-
- Reklama