Witam. Wczoraj zainstalowałem sobie WIN 7 Prof. I do tej pory nie mogę sobie poradzić ze sterownikiem do karty dźwiękowej. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Głośniki są sprawne i podłączone. Dodam, że jest to moja pierwsza styczność z 7 a tak na marginesie nie bardzo podoba mi się ten system no ale skoro już go zakupiłem to zostanie. Na XP nigdy nie miałem problemów z kartą dźwiękową.
Janusz
Brak dźwięku w WIN 7 (asrock 4coredual-SATA2)
- Janusz_1956
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Brak dźwięku w WIN 7
Sprawdz ten sterownik:
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Janusz_1956
Niestety ale nadal brak dźwięku. Czy ewentualne dokupienie jakieś karty dźwiękowej może pomóc ?
- XMan
- Janusz_1956
Przy instalacji VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A wyskoczył komunikat Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wiem czy zrobiłem dobrze ale zainstalowałem podany sterownik Realtek High Definition Audio Driver po restarcie w zasobniku jest ikonka "Menedżer Realtek HD Audio" i niestety nadal brak dźwięku.
Janusz
Nie wiem czy zrobiłem dobrze ale zainstalowałem podany sterownik Realtek High Definition Audio Driver po restarcie w zasobniku jest ikonka "Menedżer Realtek HD Audio" i niestety nadal brak dźwięku.
Janusz
- XMan
Odłącz głośniki, mikrofon, słuchawki i podłącz ponownie w odpowiednie gniazda.
Wejdź do panelu sterowników i przeprowadź wszystkie testy głosu/dźwięku.
- Janusz_1956
Próbuję różnych sterowników i nadal brak dźwięku jak również nie mogę zainstalować żadnego VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver a podobno WIN 7 miał być pod względem sterowników lepszy od XP i Visty.
Janusz
Janusz
- XMan
Sprawdzałeś to co p/w pisałem ?
Sprawdzałeś instalację sterowników przez Windows Update ?
Odłącz głośniki, mikrofon, słuchawki i podłącz ponownie w odpowiednie gniazda.
Sprawdzałeś instalację sterowników przez Windows Update ?
- Janusz_1956
Nie, nie sprawdzałem. Na 7 pracuję drugi dzień. Zaraz poszukam tej opcji.
-- 07 lut 2011, 16:43 --
Zainstalowałem wszelkie aktualizacje i szukałem
Janusz
-- 07 lut 2011, 17:10 --
Zastanawiający jest fakt, że nie mogę zainstalować żadnego VIA 4in1 Hyperion Chipset Driver Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników może to jest powód ?
-- 07 lut 2011, 16:43 --
Zainstalowałem wszelkie aktualizacje i szukałem
ale takiej opcji nie znalazłem. No i dalej brak dźwięku.XMan pisze:Sprawdzałeś instalację sterowników przez Windows Update ?
Janusz
-- 07 lut 2011, 17:10 --
Zastanawiający jest fakt, że nie mogę zainstalować żadnego VIA 4in1 Hyperion Chipset Driver Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników może to jest powód ?
-
tu są stery do Twojej płyty wiem że nie ma tam sterowników do 7-ki al te od visty powinny zadziałać
tu są stery do Twojej płyty wiem że nie ma tam sterowników do 7-ki al te od visty powinny zadziałać
- Janusz_1956
-
a instalujesz to jako administrator ??
może spróbuj aktualizację Biosu bo ona może też tu dużo dać jeżeli miałeś przed tem XP
może spróbuj aktualizację Biosu bo ona może też tu dużo dać jeżeli miałeś przed tem XP
- XMan
Zobacz instalację przez Live Update :
/włącz przeglądarkę IE/.
/włącz przeglądarkę IE/.
- Janusz_1956
Przepraszam, że trochę to trwało, no ale cóż, praca. Oto co z tego wyszło.
Coraz bardziej obawiam się że trzeba będzie wymienić płytę główną a właśnie parę dni temu wymieniłem procesor (Intel core-2 E7600 LGA775 z zasilającą szyną 1066 mhz) no trzeba będzie teraz dopasować płytę do procesora. Aktualizację biosu raczej nie będę robił , dlaczego ? bo nigdy tego nie robiłem a zdaje się że jest to mocno ryzykowne.
Janusz
-- 09 lut 2011, 16:02 --
Podaję wersję mojej płyty i biosu i zdaje się że mam aktualny bios. Gdyby zaszła potrzeba wymiany płyty głównej to podam jakie podzespoły to może coś mi poradzicie. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Janusz
Coraz bardziej obawiam się że trzeba będzie wymienić płytę główną a właśnie parę dni temu wymieniłem procesor (Intel core-2 E7600 LGA775 z zasilającą szyną 1066 mhz) no trzeba będzie teraz dopasować płytę do procesora. Aktualizację biosu raczej nie będę robił , dlaczego ? bo nigdy tego nie robiłem a zdaje się że jest to mocno ryzykowne.
Janusz
-- 09 lut 2011, 16:02 --
Podaję wersję mojej płyty i biosu i zdaje się że mam aktualny bios. Gdyby zaszła potrzeba wymiany płyty głównej to podam jakie podzespoły to może coś mi poradzicie. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Janusz
-
chyba się zbyt szybko poddałeś.. zrób format jeszcze raz i postaw system od nowa i spróbuj instalować sterowniki w jakiejś określonej kolejności a nie odrazu chcesz kupować nową płytę .. sfędzą Cie pieniądze w kieszeni ??
może zaryzykuj i idz z kompem do jakiegoś dobrego informatyka może on ogarnie to ??
może zaryzykuj i idz z kompem do jakiegoś dobrego informatyka może on ogarnie to ??
-
- Reklama