Witam.Kupiłem kompa od znajomego i po wgraniu windowsa i wszystkich sterowników tzn płyta gówna,karta graficzna i dźwiękowa nie mogę dojść do ładu z dźwiękiem.Wszystko działa oprócz tego.Instalowałem te stery z płyty dołączonej do kompa,tylko przy instalacji sterów do dźwięku nie można było skopiować jednego elementu VIA high Definition Audio.
Próbowałem już ściągać różnych rodzajów sterów,ale za każdym razem brakuje tego elementu.
Oto parametry mojego kompa:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A tak wygląda manager:
Czekam na pomoc:)
Brak dźwięku w windowsie xp.
-
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 22:34 przez onomato92, łącznie zmieniany 1 raz.
- seba86mu
Service Pack 3 zainstalowałeś ?
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jaką posiadasz płytę główną ?
Sprawdzisz to programem => CPU-Z => zakładka Mainboard
Pokaż screen z Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
=> Kontrolery dźwięku, wideo i gier
Głośniki podłączyłeś do odpowiedniego gniazda w karcie dźwiękowej ?
Nie sugeruj się kolorystyką, sprawdź w każdym, choć teoretycznie powinno działać w zielonym.
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jaką posiadasz płytę główną ?
Sprawdzisz to programem => CPU-Z => zakładka Mainboard
Pokaż screen z Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
=> Kontrolery dźwięku, wideo i gier
Głośniki podłączyłeś do odpowiedniego gniazda w karcie dźwiękowej ?
Nie sugeruj się kolorystyką, sprawdź w każdym, choć teoretycznie powinno działać w zielonym.
-
Właśnie zastanawiałem się czy go zainstalować,ale może da rade jakoś to zrobić bez niego 

- seba86mu
Everest nie rozpoznaje płyty głównej.
Podaj odczyt z programu CPU-Z, jak napisałem wyżej.
Nie widzę przeciwwskazań, aby zainstalować Service Pack 3. To może tylko pomóc, zapewne nie zaszkodzi.
Podaj odczyt z programu CPU-Z, jak napisałem wyżej.
Właśnie zastanawiałem się czy go zainstalować,ale może da rade jakoś to zrobić bez niego
Nie widzę przeciwwskazań, aby zainstalować Service Pack 3. To może tylko pomóc, zapewne nie zaszkodzi.
-
Tu jest nazwa płyty głównej,właśnie zdziwiłem sie czemu everest jej nie pokazuje na poczatku.
A co powiesz na screen z managera?
Tu jest nazwa płyty głównej,właśnie zdziwiłem sie czemu everest jej nie pokazuje na poczatku.
A co powiesz na screen z managera?
- seba86mu
Zainstaluj:
=> Chipset => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> Microsoft UAA => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=210 (może być niewymagana)
=> Dźwięk => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli instalacja nie pomoże odinstaluj VIA High Definitoon Audio z Menadżera Urządzeń, po czym rozwiń drzewko:
=> Urządzenia systemowe
Tam odnajdź Sterownik magistrali Microsoft UAA dla High Definition Audio, który również odinstaluj.
Teraz przejdź do Panelu sterowania => Dodaj sprzęt
Jeżeli po wykryciu nowego urządzenia sterownik nie zostanie zainstalowany automatycznie zainstaluj jeszcze raz sterownik podany powyżej.
Ostatecznie możesz spróbować zainstalować sterownik ręcznie poprzez Menadżer Urządzeń klikając prawym przyciskiem myszki na Via High Definition Audio i ręcznie wskazać folder ze sterownikiem.
=> Chipset => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
=> Microsoft UAA => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=210 (może być niewymagana)
=> Dźwięk => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli instalacja nie pomoże odinstaluj VIA High Definitoon Audio z Menadżera Urządzeń, po czym rozwiń drzewko:
=> Urządzenia systemowe
Tam odnajdź Sterownik magistrali Microsoft UAA dla High Definition Audio, który również odinstaluj.
Teraz przejdź do Panelu sterowania => Dodaj sprzęt
Jeżeli po wykryciu nowego urządzenia sterownik nie zostanie zainstalowany automatycznie zainstaluj jeszcze raz sterownik podany powyżej.
Ostatecznie możesz spróbować zainstalować sterownik ręcznie poprzez Menadżer Urządzeń klikając prawym przyciskiem myszki na Via High Definition Audio i ręcznie wskazać folder ze sterownikiem.
-
TO mam odinstalowac stare sterowniki od płyty głównej zanim zainstaluje te?
- seba86mu
Możesz odinstalować wyłącznie sterowniki od karty dźwiękowej.
-
No właśnie mam z tym problem,bo jak podaje folder gdzie mam byc ten sterownik czyli VIA to wyświetla mi inne foldery...
a może jest jeszcze inny sposób,czekam na odpowiedz,bo bez dźwięku to wiadomo jak jest...
- seba86mu
No właśnie mam z tym problem,bo jak podaje folder gdzie mam byc ten sterownik czyli VIA to wyświetla mi inne foldery..
VIA => VIAHDAud => Present => Drivers => HDUAA
Możesz spróbować również:
VIA => VIAHDAud => Present => Drivers => HDUAAEmbedded
-
seba86mu pisze:Możesz spróbować również:
VIA => VIAHDAud => Present => Drivers => HDUAAEmbedded
Właśnie ten sposób pomógł i przełożyłem na zielone wejście.
Dzięki:)...a mam jeszcze problem,i nie chce zakłada osobnego wątku,wiec moja młodsza siostra grała wczoraj w jakies gry na necie i wyskoczył jej komunikat po angielsku ze komputer został zablokowany i ze trzeba wpłacic 100 euro chyba zeby go odblokowac,nie widziałem tego okna bo siostra sie przestraszyła i zresetowała kompa,wiec jak sie uruchomił to nie mogłem wejsc w managera i jak w neta weszłem to sie tez pojawiał komunikat ze jest zablokowany,wiec zrobiłem przywaracanie systemu o jeden dzien wczesniej i wszystko działa,tylko jak wieczorem byłem na necie to zaczeła mi dziwnie migac myszka i odworzyły mi sie samoczynnie 2 karty z jakimis gierkami,jak je zamkłem to po chwili wszystko wrociło do normy,wiec podejrzewam ze cos mogło pozostac z tego wirusa.Byłbym wdzięczny za pomoc:),a poza tym też jestem fanem United

- seba86mu
onomato92 pisze:a mam jeszcze problem,i nie chce zakłada osobnego wątku,wiec moja młodsza siostra grała wczoraj w jakies gry na necie i wyskoczył jej komunikat po angielsku ze komputer został zablokowany i ze trzeba wpłacic 100 euro chyba zeby go odblokowac,nie widziałem tego okna bo siostra sie przestraszyła i zresetowała kompa,wiec jak sie uruchomił to nie mogłem wejsc w managera i jak w neta weszłem to sie tez pojawiał komunikat ze jest zablokowany,wiec zrobiłem przywaracanie systemu o jeden dzien wczesniej i wszystko działa,tylko jak wieczorem byłem na necie to zaczeła mi dziwnie migac myszka i odworzyły mi sie samoczynnie 2 karty z jakimis gierkami,jak je zamkłem to po chwili wszystko wrociło do normy,wiec podejrzewam ze cos mogło pozostac z tego wirusa.
Najlepiej będzie, jak założysz nowy temat w dziale Bezpieczeństwo i przedstawisz tam problem, bo wygląda to na infekcję:
=> bezpieczenstwo/
W nowym temacie wklej od razu logi z programów:
=> OTL (OTL.txt i Extras.txt) => http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
=> TDSSKiller => http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Oki,zrobie jak mówisz i jeszcze raz dzięki za poradę:)
-
- Reklama