Witam. Chciał bym dowiedzieć się jak mogę odinstalować sterowniki od Chipsetu.
Chcę to zrobić iż najprawdopodobniej te najnowsze ze strony Intela nie są do końca zgodne z moją płyta co czasami wydaje mi się powoduje problemy.
Płyta : g45gcm5-f v2
A to mam zainstalowane : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Możecie zweryfikować czy są na pewno dobre ?
Chce przejść do starszych w ostateczności.
W dodań usuń programy niestety nie widzę deinstatora.
Macie jakieś pomysły?
deinstalacja sterowników chipsetu
- seba86mu
Jeżeli sterowniki do chipsetu byłyby niezgodne z płytą główną, to w ogóle nie zainstalowałyby się.
O jakie problemy konkretnie chodzi ?
winmap pisze:co czasami wydaje mi się powoduje problemy.
O jakie problemy konkretnie chodzi ?
-
No chyba że tak bo przeczytałem na innym forum że ktoś kiedyś tak miał że sterowniki minimalnie się różniły ale pasowały.
Widocznie problemu powoduje co innego.
Jest jakiś program który może sprawdzić konflikty sprzętowe ?
Na zasadzie skanowania komputera ?
Widocznie problemu powoduje co innego.
Jest jakiś program który może sprawdzić konflikty sprzętowe ?
Na zasadzie skanowania komputera ?
- seba86mu
winmap pisze:Jest jakiś program który może sprawdzić konflikty sprzętowe ?
Raczej nie.
Jakbyś napisał konkretnie jakie problemy występują wtedy byłoby łatwiej pomóc.
-
Mianowicie taki :

Stan urządzenia : Pisze że brak sterownika a po mimo to jest zainstalowany. Podczas aktualizacji to samo pisze że jest zainstalowany.
Następny problem. W Biosie ustawienia same się zmieniają tzn głównie Bootowanie. Gdy wejdę tylko w Bios i nawet nic nie zmienię. Botowanie zmienia się na Drive A.
Wczoraj chciałem sprawdzić czy działa mi Hibernacja. Zadziałał ale tu nowy problem po wznowieniu systemu myszka mi zamarła. podłączone pod standardowe gniazdo. Nie USB. Restarty nie pomogły. Dopiero wyłączenie komputera od zasilania na chwilę pomogło.
No i dziś kolejny : Gdy włączałem komputer pierwsze co ten ekran startowy msi gdzie pod nim jest opcja wejścia do Biosu na chwilę był lekko przyzieleniony ale szybko to zniknęło.
Myślę że może właśnie to wszystko się dziać przez sterowniki.
Druga opcja to myślę że tak że przez moją uszkodzoną kartę zintegrowaną też płyta główna może szwankować ale czytałem że nie powinna bo nie tylko mi padały.
-- 11 maja 2013, 01:25 --
Temat można zamknąć.

Stan urządzenia : Pisze że brak sterownika a po mimo to jest zainstalowany. Podczas aktualizacji to samo pisze że jest zainstalowany.
Następny problem. W Biosie ustawienia same się zmieniają tzn głównie Bootowanie. Gdy wejdę tylko w Bios i nawet nic nie zmienię. Botowanie zmienia się na Drive A.
Wczoraj chciałem sprawdzić czy działa mi Hibernacja. Zadziałał ale tu nowy problem po wznowieniu systemu myszka mi zamarła. podłączone pod standardowe gniazdo. Nie USB. Restarty nie pomogły. Dopiero wyłączenie komputera od zasilania na chwilę pomogło.
No i dziś kolejny : Gdy włączałem komputer pierwsze co ten ekran startowy msi gdzie pod nim jest opcja wejścia do Biosu na chwilę był lekko przyzieleniony ale szybko to zniknęło.
Myślę że może właśnie to wszystko się dziać przez sterowniki.
Druga opcja to myślę że tak że przez moją uszkodzoną kartę zintegrowaną też płyta główna może szwankować ale czytałem że nie powinna bo nie tylko mi padały.
-- 11 maja 2013, 01:25 --
Temat można zamknąć.
- kominekl
- Kontaktowanie:
winmap pisze:Temat można zamknąć.
Czemu?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama