Witam.
Posiadam kartę Graficzną Sapphire ATI Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP 8x. Obecnie mam zainstalowany sterownik 8.741.0.0 i Catalyst Control Center. Chcę zmienić ten sterownik na najnowszą wersję t.j. AMD Catalyst 11.1 Hotfix for Windows XP Professional and Home Edition for Windows XP 32-bit Edition.
Wiem jak to zrobić, zmieniałem sterowniki już nie raz, ale zawsze usuwałem stare poprzez Dodaj/Usuń Programy. Teraz nie widzę sterownika na tej liście. Jest tam jedynie ATI Catalyst Install Manager, ale to chyba nie jest sterownik. Pytam więc jak mam usunąć stary sterownik? Bo instalować nowego na stary się nie powinno.
Proszę o pomoc .
Jak odinstalować sterownik ATI Radeon?
- bochen9
Windows XP Professional SP3|Gigabyte GA-8IPE1000-G v4.0 2004 GT Edition|Pentium IV 3.00GHz|Kingston DDR 2x512MB + 2x256MB (1,5GB RAM)|Sapphire ATI Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP|HDD WD 80GB + Seagate 40GB SATA|Delta GPS-450AA-100A 450W|LG L1953S Flatron
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Pobierz program: Drive cleaner 3 tam z listy wybierz po kolei wszystko co dotyczy ATI usuń, zresetuj komputer.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
-
I co udało się?
- bochen9
Tak. W końcu okazało się, że instalator nowej wersji oferuje opcję odinstalowania poprzedniej i zamienia starą na nową. Wszystko działa.
Windows XP Professional SP3|Gigabyte GA-8IPE1000-G v4.0 2004 GT Edition|Pentium IV 3.00GHz|Kingston DDR 2x512MB + 2x256MB (1,5GB RAM)|Sapphire ATI Radeon HD3650 512MB DDR2 AGP|HDD WD 80GB + Seagate 40GB SATA|Delta GPS-450AA-100A 450W|LG L1953S Flatron
-
A ja odradzam odinstalowanie wszystkich składników ATI programem Drive cleaner 3.
Po ich usunięciu pojawia się bardzo prymitywny ekran z wielgachnymi ikonkami i trudno nawet fizycznie zainstalować hotfixa bo ekrany wychodzą poza monitor i trudno potwierdzić odpowiednie opcje a w końcu po zainstalowaniu samego hotfixa pojawia się komunikat o błędach i nadal pojawia się prymitywna grafika (VGA?). Widocznie hotfix nie posiada wszystkich potrzebnych składników. I tak trzeba wgrać najpierw stare sterowniki z oryginalnej starej płyty i dopiero potem nagrać na to hotfixa.
Po ich usunięciu pojawia się bardzo prymitywny ekran z wielgachnymi ikonkami i trudno nawet fizycznie zainstalować hotfixa bo ekrany wychodzą poza monitor i trudno potwierdzić odpowiednie opcje a w końcu po zainstalowaniu samego hotfixa pojawia się komunikat o błędach i nadal pojawia się prymitywna grafika (VGA?). Widocznie hotfix nie posiada wszystkich potrzebnych składników. I tak trzeba wgrać najpierw stare sterowniki z oryginalnej starej płyty i dopiero potem nagrać na to hotfixa.
-
- Reklama