Karta Dźwiękowa - REALTEK High Definition Audio Driver

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
kruko12

Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 23 gru 2009, 15:39

Karta Dźwiękowa - REALTEK High Definition Audio Driver

Post23 gru 2009, 15:42

Jestem świeżo po formacie i gdy udało mi się zainstalować kartę graficzną Radeon X1650 ciągle bawię się z tą Karta Dźwiękową.
W Grach, Skype i wszędzie STRASZNie cicho mnie słychać, prawie w ogóle.
Zawsze po formacie musiałem od nowa instalować kartę dźwiękową...
Gdy klikam PPm w Menedżerze urządzeń na Kontrolery dźwięków>urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio pojawia się że już jest zaktualizowane.
Zawsze wpisywałem w google download High Definition Audio i ZAWSZE ściągałem stąd - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wcześniej działało... ale teraz pojawia mi się Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wiem czemu, może powinienem zainstalować jakiś inny? Proszę o pomoc !
Ostatnio zmieniony 23 gru 2009, 18:42 przez rokko, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiłem błędy ortograficzne, zmieniłem tytuł

Awatar użytkownika
Everest

Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 08 lis 2009, 17:55

Karta graficzna i Dźwiękowa

Post23 gru 2009, 15:47

1. Używasz kolorów zarezerowanych dla adminów i moderatorów
2. Daj logi według regulaminu

Sterowniki pobierz ze stron producenta i zobacz co będzie

EDIT: Z logami się wstrzymaj na chwilkę, zawsze ściągałeś stery z tamtąd pod XP? Czy pod Vistę?
Czy te sterowniki są pod Vistę? Jak to powyżej nie rozwiązało problemu daj te logi ;)

-- mniej niż minutę temu --

Jak za cicho cię słychać zobacz jaki poziom głosu jest w ustawieniach głośności, ta ikonka głośniczka na pasku zadań
Lub usuń obecne sterowniki i wszelkie ich ślady, spróbuj od nowa zainstalować ten problem wyświetlany powinien zniknąć.

Próbowałeś ściągnąć i zainstalować sterownik ze strony producenta? Aktualny

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13366
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Re: Karta Dźwiękowa - REALTEK High Definition Audio Driver

Post23 gru 2009, 19:43

Nie napisałeś jaki masz system / bit, Service Pack /, płytę główną, mikroukład płyty głównej oraz kartę dźwiękową.
Jeżeli nie wiesz to zainstaluj EVEREST Ultimate Edition
i z sekcji Komputer -> Podsumowanie spisz w/w dane.
Prawidłowe ustawienia : viewtopic.php?f=34&t=4927
Regulacja nagrywania / Nagrywaj / musi być ustawione prawie na minimum.
Inne tematy :
viewtopic.php?f=23&t=4865
viewtopic.php?f=34&t=4254
W tematach są podane linki do sterowników na Windows XP oraz prawidłowa instalacja.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

kruko12

Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 23 gru 2009, 15:39

Karta Dźwiękowa - REALTEK High Definition Audio Driver

Post24 gru 2009, 12:44

na tej ikonce mam na maxa, jak rozwine mam tam STEAM,Skype i tp.. to tam wszystko na Maxa jest
[ZAraz spróbuje ten sposób :
Odłącz z gniazda komputera głośniki, mikrofon, słuchawki.
PPM / prawym przyciskiem myszki / w Menedżerze urządzeń na żółty wykrzyknik -> Urządzenie audio na High Definition Audio -> Wyłącz - zrestartuj komputer -> Włącz.
Następnie włącz głośniki i jeżeli się pojawi panel sterowników Realtek to OK. ]

System : Microsoft Windows Vista Home Premium
bit : ?
service pack : pack 2
płyta głowna : Gigabyte GA-M61PM-S2 (2PCI,1 PCI-E x1, 1PCI-E x16, 4DDR2 DIMM,Audio, Video, Gigabit LAN
Mikroukład pł. gł. : nVIDIA nFORCE 6100-430, AMD Hammer
Karta Dźw :Realtek ALC883 @ nVIDIA nForce 6100-400/405/420/430 (MCP61) - Hight Definition Audio Controller

-- mniej niż minutę temu --

Ehh....

Zainstalowałem Sterowniki.. już są zainstalowane ( wygladaja tak samo jak zawsze miałem )
Ale problem ... :/
W Counter-Strike 1.6 jest test micro.... i slysze siebie baaardzo cicho

Filmiki a YU, w Grach i wszystko slysze... ale micro cicho jakos :/
Dałem w menedzeze Realtek HD Audio w Mikrofonie Glosnosc nagrywania i odtwarzania na Maxa i tak samo :/
I dziwi mnie 1... :/
Slysze jak wlacza sie Skype ( takie jakby ktoś się budził... ziewanie) ale gdy dzwonie do Echo, czy gdzie kolwiek to nie slysze go... :/
Tak jest tylko na Skype, wszędzie indziej slysze.
A gdy wchodze w narzedzia z włączoną rozmową to pokazuje ze niby coś leci.. ale nie slysze :/
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - rusza sie to

Oco chodzi ? :/

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu.
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.

Proszę poprawić swój post korzystając z przycisku EDYTUJ,
XMan.




  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość