Płyta Główna
Producent Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model VM900M
Dostawca Chipsetu VIA
Model Chipsetu P4M900/CN896/VN896/PT890
Rewizja Chipsetu 00
Dostawca mostka południowego VIA
Model mostka południowego VT8237A
Rewizja mostka południowego 00
BIOS
Marka Award Software International, Inc.
Wersja F5
Data 05/02/2007
PCI Data
1. PCI Available
2. PCI Available
Audio
Karta Dźwiękowa
VIA High Definition Audio
Urządzenia do Odtwarzania
Głośniki (VIA High Definition Audio) (domyślne)
Cyfrowe urządzenie audio (S/PDIF) (VIA High Definition Audio)
Urządzenia do Nagrywania
Wejście liniowe (VIA High Definition Audio)
Cyfrowe urządzenie audio (S/PDIF) (VIA High Definition Audio)
Mikrofon (VIA High Definition Audio) (domyślne)
Mikrofon (VIA High Definition Audio) (domyślne)
Speaker Configuration
Problem jak w temacie : zainstalowałem Service Pack 1 do Windows 7 Pro 32- bitowy. Po instalacji SP 1 i każdym uruchomieniu komputera pokazują mi się komunikaty w kolejności jak niżej :

...oraz , po "OK" taki komunikat :

Ze strony Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ściągnąłem odpowiedni dla mojego komputera i wersji systemu sterownik .Podczas jego instalacji ( właściwie po jej zakończeniu nieudanym ) pokazał się komunikat taki :

Ponadto : przedni panel , konkretnie wyjście na słuchawki przestało działać - reszta , tzn.wejścia usb , do kart pamięci działąją. W sekcji "Audio" , pozycja "Speaker Configuration" nie ma nic .
Próbowałem wszystkiego , rezultat daje tylko przywrócenie systemu do punktu sprzed instalacji Service Pack'a 1 , a tego nie chcę robić .
Dziwne jest to , że ( oprócz problemów j.w ) dźwięk i grafika są OK , wszystko chodzi . Zainstalowałem także Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - efekt ten sam .Czy ktoś już instalował Service Pack 1 dla Windows 7 i czy miał podobny przypadek ? Jeśli tak i poradził sobie z tym , proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam