Laptop ASUS X73TK potrzebne sterowniki do grafiki
-
Witam, kupiłem synowi laptop, który ma dwie grafiki. Ta mocniejsza pisze, że to radeon hd7670m 1gb ale działa na tej słabszej. Gry słabo chodzą tzn przycina je itp....prosiłbym o jakieś dobre sterowniki lub poradę jak przełączyć na tą mocniejsza kartę?? pozdro
Ostatnio zmieniony 15 sie 2012, 16:59 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa pisowni
Powód: poprawa pisowni
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstaluj AMD chipset driver
Zainstaluj AMD chipset driver
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Tomi899 pisze:Gry słabo chodzą tzn przycina je itp
Bo pewnie nie ustawiłeś żeby zmieniało karte, jak dasz prawym przyciskiem myszy na pulpit to tam powinna być taka opcja w jakich aplikacjach, grach itp ma być używana dana karta. I tam sobie wybierasz np. gre i która karta w niej ma być wykorzystywana.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Witam , również mam ten sam netbook i ten sam problem , zrobiłem to co pisał moderator ,,djkamil09061991,, ale zbyt wiele to nie pomogło
Proszę pomóżcie , może to wina sterowników ? lub trzeba uruchomić tą lepszą kartę w inny sposób .
Nawet gra ,,Euro truck simulator 2 ,, jedna z nowszych , ale nie ma ona zbyt dużych wymagań , to mi się tnie nawet lekko na wysokich ustawieniach , a wiem że to nie winna sprzętu bo sprzęt jest dobry .
Proszę o szybką pomoc
Proszę pomóżcie , może to wina sterowników ? lub trzeba uruchomić tą lepszą kartę w inny sposób .
Nawet gra ,,Euro truck simulator 2 ,, jedna z nowszych , ale nie ma ona zbyt dużych wymagań , to mi się tnie nawet lekko na wysokich ustawieniach , a wiem że to nie winna sprzętu bo sprzęt jest dobry .
Proszę o szybką pomoc
- seba86mu
Napek98, sterowniki do karty graficznej HD 7670M masz zainstalowane ?
-
chyba nie , jak zakupiłem laptop około 3 miesiące temu to nic nie instalowałem
- seba86mu
Spróbuj zaktualizować sterownik tym narzędziem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli będzie problem zainstaluj ten sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli będzie problem zainstaluj ten sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Zainstalowałem ten sterownik Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... t_util.exe
zaraz zobacze czy coś będzie lepiej
-- 26 gru 2012, 14:37 --
może jest trochę lepiej ale nie za bardzo , zainstalować ten drugi sterownik ?
zaraz zobacze czy coś będzie lepiej
-- 26 gru 2012, 14:37 --
może jest trochę lepiej ale nie za bardzo , zainstalować ten drugi sterownik ?
- seba86mu
Czy HD 7670M widoczna jest w Menadżerze Urządzeń w sekcji Karty graficzne ?
-
tak jest widoczna ,,AMD RADEON HD 7600M series,,
-- 26 gru 2012, 15:21 --
co mam dalej robić ?
-- 26 gru 2012, 20:13 --
Mam problem
Wszystko po kolei wytłumacze , po zainstalowaniu tego sterownika co podałeś za bardzo nic się nie poprawiło , po pewnym czasie wszedłem w menadżer urządzeń potem w karty graficzne , pojawiły się 2 karty , pierwsza od góry pokazała się ta słabsza 6000 a pod nią ta lepsza hd 7000 , wszedłem w właściwości tej lepszej karty (HD 7670M 1GB) i zaktualizowałem sterowniki , troche to trwało , wyskoczył mi komunikat że zaktualizowano karte , zaraz po tym wszedłem znów w menadżer zadań i ta karta lepsza była od góry a nie ta słabsza (może to coś oznaczać ?)
Jeszcze pare dni wcześniej odpalałem gry metodą ,,djkamil09061991,,
klikałem prawym przyciskiem myszy na pulpit i ustwiałe wysoką wydajność na daną grę , lecz po dzisiejszym zainstalowaniu sterownika Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników co podał ,,seba86mu,, nie moge otworzyć prawym przyciskiem myszy na pulpicie ,, konfiguruj przełączanie grafiki ,, a jak wybieram właściwości grafiki wyskakuje mi tylko ,,zasilanie i wydajność,, wcześniej mi wyskakiwało więcej działów ( gry , film itp )
A i też nie dawno jakąś wyskoczył mi komunikat o treści mniej więcej że nie mam zainstalowanych żadnych sterowników i trzeba zainstalować je ze strony AMD , ale jakim cudem właśnie mi coś takiego wyskoczyło jak przed chwilą aktualizowałem opragramowanie sterowników i ściągałem ten sterownik co podał seba86mu
? Może mi to wszystko koś wytłumaczyć ?
-- 26 gru 2012, 15:21 --
co mam dalej robić ?
-- 26 gru 2012, 20:13 --
Mam problem
Wszystko po kolei wytłumacze , po zainstalowaniu tego sterownika co podałeś za bardzo nic się nie poprawiło , po pewnym czasie wszedłem w menadżer urządzeń potem w karty graficzne , pojawiły się 2 karty , pierwsza od góry pokazała się ta słabsza 6000 a pod nią ta lepsza hd 7000 , wszedłem w właściwości tej lepszej karty (HD 7670M 1GB) i zaktualizowałem sterowniki , troche to trwało , wyskoczył mi komunikat że zaktualizowano karte , zaraz po tym wszedłem znów w menadżer zadań i ta karta lepsza była od góry a nie ta słabsza (może to coś oznaczać ?)
Jeszcze pare dni wcześniej odpalałem gry metodą ,,djkamil09061991,,
klikałem prawym przyciskiem myszy na pulpit i ustwiałe wysoką wydajność na daną grę , lecz po dzisiejszym zainstalowaniu sterownika Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników co podał ,,seba86mu,, nie moge otworzyć prawym przyciskiem myszy na pulpicie ,, konfiguruj przełączanie grafiki ,, a jak wybieram właściwości grafiki wyskakuje mi tylko ,,zasilanie i wydajność,, wcześniej mi wyskakiwało więcej działów ( gry , film itp )
A i też nie dawno jakąś wyskoczył mi komunikat o treści mniej więcej że nie mam zainstalowanych żadnych sterowników i trzeba zainstalować je ze strony AMD , ale jakim cudem właśnie mi coś takiego wyskoczyło jak przed chwilą aktualizowałem opragramowanie sterowników i ściągałem ten sterownik co podał seba86mu
? Może mi to wszystko koś wytłumaczyć ?
-
- Reklama