Witam Znawców!!!
Matryca w tym lapku świeci i można dostrzec,że coś się tam wyprawia na pulpicie.Przed wykonaniem recovery system uruchamiał podłączony monitor i było OK.W trakcie przywracania nie zaznaczyłem instalacji sterów i teraz mam klopsidło bo monitor nie wyświetla a na matrycy tylko poświata przy ramkach.Po przełożeniu hdd i instalacji systemu na Acerku,windows uruchamia się ale bez obrazu na monitorze(matryca tak jak było),odmienne:procesor i grafika.Klawiatura w porządku.
Jak zainstalnąć stery?,nie mam dojścia do odpowiedniego Samsunga,kombinacji wykonałem już sporo,ale daremny trud!!!
Pozdro Piotr.
Laptop Samsung R540 sterownik vga
- seba86mu
Nie rozumiem o co chodzi.
Piszesz o matrycy w Samsungu, potem o podłączonym do niego monitorze, nagle o jakimś Acerku i jakimś podłączonym do niego dysku HDD.
Sterownik do układu graficznego laptopa Samsung R540 najdziesz tutaj:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(z lewej wybierz Sterowniki)
Piszesz o matrycy w Samsungu, potem o podłączonym do niego monitorze, nagle o jakimś Acerku i jakimś podłączonym do niego dysku HDD.
Sterownik do układu graficznego laptopa Samsung R540 najdziesz tutaj:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(z lewej wybierz Sterowniki)
-
Jeszcze raz.Może mniej zawiłości,z matrycy nicość,monitor też zero,więc nie było sposobu postawienia systemu,instalnąłem sys.po przełożeniu dysku na Acerka,na Samsungu system się uruchamia jednak bez obrazu(proc.AMD,graf.ATI-to ACER;SAMSUNG-to INTEL).Troszkę to zawiłe,tak więc by rozwiązać problemisko trzeba instalnąć te stery,tylko jak skoro wszędzie ślepota?!Na ACERKU momentalnie je odrzuca.
Pozdrawiam Piotr.
Pozdrawiam Piotr.
- seba86mu
Nie możesz zrobić tak, że wyciągasz dysk z Samsunga i wkładasz go do Acera i instalujesz system, po czym wyciągasz dysk z Acera i wykładasz dysk z powrotem do Samsunga.
Nie dość, że występuje zapewne niezgodność sterowników do chipsetu, to jeszcze sterowników do grafiki (stąd brak obrazu) itp.
Instalując system dysk musi być włożony do Samsunga.
Skoro Samsung nie wyświetla w ogóle obrazu na matrycy i podłączonym do laptopa monitorze, to wygląda na to, że uszkodzeniu mógł ulec układ graficzny laptopa.
Nie dość, że występuje zapewne niezgodność sterowników do chipsetu, to jeszcze sterowników do grafiki (stąd brak obrazu) itp.
Instalując system dysk musi być włożony do Samsunga.
Skoro Samsung nie wyświetla w ogóle obrazu na matrycy i podłączonym do laptopa monitorze, to wygląda na to, że uszkodzeniu mógł ulec układ graficzny laptopa.
-
Masz rację SEBA...,ale w tej sytuacji podczepiam się byle...(brzytwy),myślałem,że stery instalnę z innej mańki jednak klapa.Układ grafiki chyba jest OK,dlaczego?,bo zainstalował się z płytki PC Format system-Lucid Puppy- próbowałem nawet z niego stery wdziabać do windows ale lipa,a może nie wiem jak?
Pozdro Piotr.
Pozdro Piotr.
- seba86mu
W jaki sposób instalujesz Windowsa na Samsungu ?
Formatujesz najpierw partycję systemową potem instalujesz system ?
Formatujesz najpierw partycję systemową potem instalujesz system ?
-
SEBA... dzięki za interesidło!!!,instalnołem na SAMSUNGU trefniaka $UBUNTU$,teraz już sobie dalej poradzę,tylko co to za kwinta,że przy instalce Win 7 x64 od właśnie SAMSUNOSA monitor się nie uruchamiał?!
Pozdrowieńka!Piotr.
-- 19 lut 2013, 13:28 --
SEBA86MU witam ponownie!
Na samsungu nie instalowałem systemu bo nie było takiej możliwości,instalka odbywała się na acerku,następna po formacie
partycji C-system,ale już wiesz Acer stery grafiki(VGA oraz chipsetu)odrzucał.$UBUNTU$ bez problemiku się zainstalował-instalacja obok Window-sa,może to błąd-na Samsungu.Przy próbie instalacji 7-ki nie wyświetla się obraz instalacji,mieli płytkę normalnie jak przy instalce,następnie zatrzymuje ją i wskakuje to pieprzone $UBUNTU$!,mierzyłem z pod niego zainstalnąć te stery grafy ale się bydlątko gniewa i olewa!
Chyba za wiele tych zawiłości.
Pozdrowieńka,Piotr!
-- 25 lut 2013, 12:08 --
Witam ponownie!
Nadal problem istnieje,zainstalowałem toto Ubuntu 12.10!Jednak instalki 7-ki w żaden sposób nie można wykonać... .Na dysku utworzyłem partycję NTFS i próbowałem instalnąć z pod Ubuntu ale też kiszka,błąd:brak wystarczającego miejsca na dysku(ntfs ma 70GB)na zainstalowanie plików tymczasowych.Starty z botowalnych płytek też są nie możliwe.Biosu uruchomić nie można.Czy to wszystko za sprawą Ubuntu?
Pozdrawiam,Piotr!
Pozdrowieńka!Piotr.
-- 19 lut 2013, 13:28 --
SEBA86MU witam ponownie!
Na samsungu nie instalowałem systemu bo nie było takiej możliwości,instalka odbywała się na acerku,następna po formacie
partycji C-system,ale już wiesz Acer stery grafiki(VGA oraz chipsetu)odrzucał.$UBUNTU$ bez problemiku się zainstalował-instalacja obok Window-sa,może to błąd-na Samsungu.Przy próbie instalacji 7-ki nie wyświetla się obraz instalacji,mieli płytkę normalnie jak przy instalce,następnie zatrzymuje ją i wskakuje to pieprzone $UBUNTU$!,mierzyłem z pod niego zainstalnąć te stery grafy ale się bydlątko gniewa i olewa!
Chyba za wiele tych zawiłości.
Pozdrowieńka,Piotr!
-- 25 lut 2013, 12:08 --
Witam ponownie!
Nadal problem istnieje,zainstalowałem toto Ubuntu 12.10!Jednak instalki 7-ki w żaden sposób nie można wykonać... .Na dysku utworzyłem partycję NTFS i próbowałem instalnąć z pod Ubuntu ale też kiszka,błąd:brak wystarczającego miejsca na dysku(ntfs ma 70GB)na zainstalowanie plików tymczasowych.Starty z botowalnych płytek też są nie możliwe.Biosu uruchomić nie można.Czy to wszystko za sprawą Ubuntu?
Pozdrawiam,Piotr!
-
- Reklama