Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post28 lip 2013, 14:25

Mianowicie słyszę dźwięki systemu jak np. błąd czy coś a muzyki, filmów czy czegoś nie słyszę.

Zainstaluj kodeki --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

diastema

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 wrz 2013, 21:32

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post07 wrz 2013, 21:41

Witam i proszę o pomoc,
od wczoraj męczę się z odzyskaniem dźwięków i nic. System nie wykrywa karty.
moje dane:
system: MW XP Prosfessional
płyta główna: Acer Aspire 3690
karta dźwiękowa: Intel 82801 GBM ICH7-M HDAC

Menedżer nie widzi karty, w polu 'audio' mam szare tło, i nic nie mogę kliknąć.
Użyłam CCleaner'a, zainstalowałam chipset oraz UAA i realtek, zrobiłam milion restartów , i nic się nie zmieniło :(
Pobierałam też sterowniki ze strony producenta, ale pewnie nie te, bo nic nie zdziałały:(
Poproszę o pomoc:(

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post07 wrz 2013, 22:38

diastema, sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli nie zadziała pokaż screen z Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
=> Kontrolery dźwięku, wideo i gier

Awatar użytkownika
KamilCK

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2013, 21:11

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post23 wrz 2013, 21:20

Witam !
Otóż mam taki problem.
Pewien czas temu podajże w Grudniu zakupiłem komputer, wszystko było w nim sprawne i działało, aż do momentu kiedy stałą mi się coś z systemem ( nie pamiętam za bardzo co, ale wiem, że coś się spaliło ). I odwiozłem go do sklepu gdzie go kupowałem (MediaMarkt). Oddali mi tydzień po. I wszystko ładnie pięknie, aż do chwili kiedy chciałem porozmawiać przez Skypa a tu jest, że nie wczytuje mi mikrofonu, wszystko słyszałem w głośnikach. I się męczyłem z tym tak z 4 miesiące, aż zdecydowałem, że udam się do serwisu komputerowego, więc odpiąłem komputer i zaniosłem (I W TYM RZECZ POLEGA), pan informatyk powiedział, że ten mikrofon jakiego używam po prostu komputer go nie wczytuje i musze zakupić nowy. To wróciłem do domu i podpinam komputer, włączam go, chce odtworzyć piosenki A TU BUM, Nieprawidłowy sterownik DirectSound. No i się zawiodłem ... :/ I szukałem rozwiązań długo i znalazłem tą stronkę, pobrałem co należy jak w opisie i patrze " Płyta główna-nazwa-nieznany" tak samo jest z resztą którą mam podać ... :/ CO JA MAM ZROBIĆ POMÓŻCIE !! BŁAGAM NIE MAM ZAMIARU SIĘ DŁUŻEJ MĘCZYĆ !!!

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8199
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post23 wrz 2013, 21:55

Podaj nazwę płyty głownej z programu cpu-z zakładka mainboard oraz napisz dokładnie ilu bitowy masz windows 7

Awatar użytkownika
KamilCK

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2013, 21:11

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 12:39

Windows 64x bity a jak chce sprawdzić płytę główną pisze "nieznany".

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 13:05

KamilCK pisze:sprawdzić płytę główną pisze "nieznany".

Miałeś sprawdzić model płyty głównej programem CPU-Z, a nie Aidą czy Everestem.

Awatar użytkownika
KamilCK

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2013, 21:11

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 15:57

Pobrałem program wchodze w tą zkładke i mam tak : Model - Aspire M1930


Awatar użytkownika
KamilCK

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2013, 21:11

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 17:15

Jest jakiś błąd kiedy chce kliknąć to pierwsze pobrałem i klikam żeby odtworzyć i mi wyskakuje jakiś błąd C)

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8199
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 17:18

to jest w zipie po pobraniu wypakuj to np. 7zipem a następnie uruchom instalacje.

Awatar użytkownika
KamilCK

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2013, 21:11

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 17:30

I mi się coś wyświetliło w tym programie. To mi się już samo zainstaluje ?

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8199
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 17:32

Na sciągnietym pliku dajesz prawym przyciskiem myszy wybierasz 7zip -> wypakuj tutaj, po wypakowaniu wchodzisz do tego folderu następnie klikasz setup.exe i pewnie standardowo next albo dalej i juz. Po tym restart kompa i instalujesz dzwięk który tez trzeba po pobraniu wypakować.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 17:37

Pobierasz sterowniki które są w Zip-ie.
Wypakuj do Nowego folderu za pomocą WinRAR-a lub 7-Zip.

instalacja Chipset:
Obrazek

instalacja sterowników audio:
Obrazek

Po każdej instalacji uruchom ponownie komputer...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
KamilCK

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 23 wrz 2013, 21:11

Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

Post24 wrz 2013, 17:42

Teraz już mi się wszystko pogubiło...
Zaczynam od tego pierwszego pliku... klikam go i się pobiera, później klikam odtwórz za pomocą 7zip i mi się program odtwiera i nie mam żadnego setup czy coś w tym rodzaju tylko klikam ok w tym programie i nic ?



  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość