Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
To może spróbuj już z SP3?
-
sp3 nie mogę zainstalować, przed chwilą ściągnąłem aktualizacje w których podobno był sp3, zainstalowałem a we właściwościach mojego kompa dalej jest sp2. więc wolę zostać przy tym, jak to możliwe że BYŁO dobrze a teraz trzeba tyle tego instalować a i tak nic nie rusza........
-
Re: Nieprawidłowy sterownik DirectSound - kod błędu 88780078.

-
wracając do tematu, nie mogę zainstalować poprawki 888111, nie wiem, próbowałem już z wielu źródeł, nic nie mogę zrobić, instaluję, uruchamiam ponownie, nadal nie jest zainstalowana. No i oczywiście jak zainstaluję potem sterowniki to system w panel sterowania/dźwięki i ustawienia audio karty nie wykrywa...
- XMan
konradinio25 :
- wrzuć screena z Menedżera urządzeń.
Jaki masz Service Pack oraz NET Framework
Conraaaaado :
- problem w tym że nie ma sterowników do Twojego komputera na system Windows XP i trzeba kombinować.
Przypomnij sobie jakie miałeś poprzednio sterowniki ?
Odnośnie poprawki KB888111 to przypomniało mi się że nie zawsze jest widoczna w ,,Dodaj lub usuń programy"
i być może że jest już zainstalowana.
Sprawdź jeszcze inne sterowniki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instalacja :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W Menedżerze urządzeń są cztery nieznane urządzenia - czy prawidłowo zainstalowałeś sterowniki do chipsetu płyty głównej ?
Widzę inny wygląd XP-ka - jaki to program/nakładka ?
Miałeś dużo wirusów :
Przywracanie oryginalnych plików systemowych
Konsola odzyskiwania systemu Windows XP
- wrzuć screena z Menedżera urządzeń.
Jaki masz Service Pack oraz NET Framework

Conraaaaado :
- problem w tym że nie ma sterowników do Twojego komputera na system Windows XP i trzeba kombinować.
Przypomnij sobie jakie miałeś poprzednio sterowniki ?
Odnośnie poprawki KB888111 to przypomniało mi się że nie zawsze jest widoczna w ,,Dodaj lub usuń programy"
i być może że jest już zainstalowana.
Sprawdź jeszcze inne sterowniki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instalacja :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W Menedżerze urządzeń są cztery nieznane urządzenia - czy prawidłowo zainstalowałeś sterowniki do chipsetu płyty głównej ?
Widzę inny wygląd XP-ka - jaki to program/nakładka ?
Miałeś dużo wirusów :
Przywracanie oryginalnych plików systemowych
Konsola odzyskiwania systemu Windows XP
-
ok, zaraz spróbuję znowu z nowymi sterownikami, ale czarno to widzę...
co do win, to nie mam pojęcia odnośnie wersji, oddałem lapa znajomemu żeby mi vistę na xp przerobił, no i dostałem xp... obecnie nie mam dostępu ani do płytki z windowsem swoim ani do płyt ze sterownikami, bo są w Polsce a ja nie... i dlatego tak sępię o pomoc...
sterowniki zostały zainstalowane prawidłowo (tak sądzę) bo te 4 nieznane urządzenia były już wcześniej, znaczy jak dźwięk działał... jak przekopywałem się przez fora któregoś dnia to ktoś napisał, że to są jakieś inne urządzonka i nie dotyczą tematu... zaraz napiszę o postępach (albo ich braku)...
zgodnie z tym co się spodziewałem, postępów BRAK... załamka...
znasz może program VNC Viewer?
co do win, to nie mam pojęcia odnośnie wersji, oddałem lapa znajomemu żeby mi vistę na xp przerobił, no i dostałem xp... obecnie nie mam dostępu ani do płytki z windowsem swoim ani do płyt ze sterownikami, bo są w Polsce a ja nie... i dlatego tak sępię o pomoc...
sterowniki zostały zainstalowane prawidłowo (tak sądzę) bo te 4 nieznane urządzenia były już wcześniej, znaczy jak dźwięk działał... jak przekopywałem się przez fora któregoś dnia to ktoś napisał, że to są jakieś inne urządzonka i nie dotyczą tematu... zaraz napiszę o postępach (albo ich braku)...
zgodnie z tym co się spodziewałem, postępów BRAK... załamka...
- XMan
- nie znam tego programu.
Szkoda że nie masz żadnej płytki

Może miałeś zrobiony przed zanikiem głosu punkt przywracania systemu ?
Przywracanie systemu Windows.
Później musisz ponownie sprawdzić czy nie ma wirusów.
-
przywracanie systemu zostało wyłączone, taki jest komunikat...
a programu używał mój współlokator, służy do połączenia się między komputerami żebyś mógł widzieć co jest na moim kompie...
a programu używał mój współlokator, służy do połączenia się między komputerami żebyś mógł widzieć co jest na moim kompie...
- XMan
Conraaaaado :
1. Odinstaluj sterowniki do karty dźwiękowej.
2. Przeczyść komputer CCleanerem.
3. Zainstaluj sterowniki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instalacja :

Po instalacji uruchom ponownie komputer i sprawdź w zakładkach Audio oraz Głos czy masz wybraną kartę dźwiękową. Sprawdź również czy jest widoczna w Menedżerze urządzeń.
Czytałem że te sterowniki działają na Amilo Pi 2530.
Jeżeli nie będzie dźwięku to będzie znaczyć że to jest inny problem.
1. Odinstaluj sterowniki do karty dźwiękowej.
2. Przeczyść komputer CCleanerem.
3. Zainstaluj sterowniki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instalacja :

Po instalacji uruchom ponownie komputer i sprawdź w zakładkach Audio oraz Głos czy masz wybraną kartę dźwiękową. Sprawdź również czy jest widoczna w Menedżerze urządzeń.
Czytałem że te sterowniki działają na Amilo Pi 2530.
Jeżeli nie będzie dźwięku to będzie znaczyć że to jest inny problem.
-
w menedżerze urządzeń jest Realtek High Definition Audio, a w Audio i Głos -nadal nic, czyli wszystko po staremu... Odinstalowałem stare sterowniki, użyłem CCleanera, zainstalowałem to co podałeś, uruchomiłem kompa ponownie a tu mi wyskakuje, że odnaleziono nowe urządzenie - i karta dźwiękowa... No to zainstalowałem jeszcze raz te sterowniki, uruchomiłem kompa jeszcze raz, Audio/Głos - nic.
- XMan
uruchomiłem kompa ponownie a tu mi wyskakuje, że odnaleziono nowe urządzenie - i karta dźwiękowa... No to zainstalowałem jeszcze raz te sterowniki, uruchomiłem kompa jeszcze raz, Audio/Głos - nic.
- niepotrzebnie instalowałeś ponownie sterowniki bo było już OK

Odnaleziono nowe urządzenie i kartę dźwiękową.
Start -> Panel sterowania -> Dodaj sprzęt -> Dalej...
-
niestety, to nie to - zrobiłem wszystko jeszcze raz, odinstalowałem sterowniki w menedżerze zadań i w dodaj/usuń programy, po czym uruchomiłem kompa ponownie tak jak chciał deinstalator. Na dzień dobry wyskoczył mi dymek przy zegarze, że znaleziono nowy sprzęt, i sprzęt (Realtek) się jakby automatycznie zainstalował (wcześniej tak nie było, wyskakiwało okienko i mogłem zdecydować czy chcę go zainstalować czy nie). Po tym "automatycznym instalowaniu" dźwięku oczywiście nadal nie było, ale nie-wiadomo-jaki sterownik pojawił się w menedżerze urządzeń oraz w dodaj/usuń. Usunąłem je, jako że nadal dźwięku nie było więc chciałem zrobić tak, jak mi napisałeś. Tym razem instalator nie prosił o reset systemu, więc po usunięciu sterowników z list menedżera i dodaj/usuń odpaliłem CCleanera, wyczyściłem system (tylko 1 błąd w rejestrze, zwykle po deinstalacji jest ich więcej), po czym odpaliłem ostatnio wrzucone sterowniki. Zainstalowałem, uruchomiłem kompa ponownie... Pokazało mi że Realtek został znaleziony jako nowe urządzenie (znowu tak jak opisałem wcześniej, w dymku). Poczekałem chwilę, sprawdziłem audio/głos - nic. Uruchomiłem dodaj sprzęt - nie znalazło żadnego nowego. Zaznaczyłem manualnie, nowy sprzęt wybrałem Realtek, napisało mi że jest dobrze zainstalowane. Uruchomiłem audio/głos - nic. Tak więc... Punkt wyjścia. Nadal.
- XMan
Uruchomiłem audio/głos - nic.
- wrzuć screeny z tych zakładek.
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
szczerze mówiąc, niczym się nie różnią od poprzednich, nadal wszystko jest szare i nie można nic kliknąć.
szczerze mówiąc, niczym się nie różnią od poprzednich, nadal wszystko jest szare i nie można nic kliknąć.
- XMan
Chyba to jest problem związany z modyfikacją systemu lub uszkodzony system przez wirusy.
Nie wiem jaki masz zainstalowany program modyfikujący XP-ka a Ty nie masz płytki z systemem
Może jeszcze coś mi się dzisiaj ,,przyśni"
Nie wiem jaki masz zainstalowany program modyfikujący XP-ka a Ty nie masz płytki z systemem

Może jeszcze coś mi się dzisiaj ,,przyśni"

-
- Reklama