płyta główna - Matsonic ms8177c

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
Pentium

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post01 lut 2011, 21:37

Witam

Jak w temacie. Ostatnio trafił mi się do reinstalacji komp z tą właśnie płytą, niestety jak na złość koleś zgubił płytę ze sterownikami. W internecie na stronie matsonic są tylko i wyłącznie opisy parametryczne płyt.
tu mam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników raport z everesta - gdy jeszcze działał normalnie. Po świeżej reinstalce XP`ka w menadżerze zadań pojawiły się zółte wykrzykniki przy wszystkich koncentratorach usb [rezultat - usb nic nie wykrywa]. Do tego przy karcie sieciowej zintegrowanej z płytą, oraz przy karcie video [karta to radek 9250]. Jedyne sprawne we/wy to DVD-RW. Płyta oparta na chipsecie VIA, a z tego co pamiętam to bez dobrych sterków ani rusz z tym chipkiem. Ma ktoś z was pomysł na rozwiązanie ? Proszę o podpowiedzi.
ps. spodziewałem się że chociaż usb ruszy to bym dał radę dalej, ale jak usb nie chodzi to nie bardzo wiem co dalej przy braku sterków.

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 lut 2011, 22:12

Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”