Dzisiaj stałem się szczęśliwym albo i nie, posiadaczem karty sieciowej wireless lan Qualcomm Atheros Big foot killer n 1103.
karta ta na windows 8 sprawuje się wyśmienicie aż jestem zdziwiony że nie zrywa połączenia z routerem jak to miało miejsce w przypadku Intela 6300. Generalnie po zamontowaniu jej do kompa system sam miał wbudowane jakieś sterowniki które pozwoliły na używanie "killera", z tym że rozpoznał kartę jako Osprey . Zainstalowałem sterownik pobrany wcześniej ze strony "killera" i wuala wszystko gra.. problem pojawił sie gdy uruchomiłem Windows XP x64 sp2 którego mam zainstalowanego na drugim dysku, system nie wykrył sprzętu , w sumie to wykrył ale nie rozpoznał co to za sprzęt i w menadżerze urządzeń najpierw był żółty znak zapytania a po nie udanej próbie zainstalowania sterownika pobranego z sieci który był sygnowany dla xp, visty i 7 x64 , w menadzerze urządzeń jest wykrywany jako kontroler sieci z żółtym wykrzyknikiem i to tyle. Żadne sterowniki jakie udało mi sie znaleźć w sieci nie dają się zainstalować. oczywiście mówie tu o instalacji wymuszanej ze wskazywaniem ręcznie pliku sterownika do którego dopisywałem ręcznie linijkę z ID mojej karty. Ponieważ na stronie "killera" jest wzmianka że xp jest obsługiwany postanowiłem podpiąć stary dysk na którym mam zainstalowany dla testów zwykły XP x32 sp3 i przystąpiłem do orania tematu, lecz nie udało sie zainstalować sterowników które były sygnowane "xp 32" aż w końcu wszedłem na stronę Atheros CZ z sterownikami i pobrałem stamtąd sterownik który miał działać z kartą Osprey. Na stronce był sterownik dla xp 32 i 64 bit. Po pobraniu przystąpiłem do instalacji która sie nie udała. w pliku tekstowym sterownika nie było ID mojej karty ale postanowiłem to dopisać ręcznie i po tej akcji sterownik sie zainstalował i mam internet

zastanawia mnie jedna sprawa że gdy chcę odinstalować te kartę i jakiś tam sterownik który jednak siedzi w systemie przez który system rozpoznaje że to jest karta sieciowa, to niestety nie mogę tego zrobić ponieważ dostaje komunikat że nie mogę tego zrobić ponieważ urządzenie jest potrzebne do normalnego uruchamiania komputera WTF ?? bo nie wiem już o co tu chodzi ??
czy ktoś z Was szanowni forumowicze zna jakąś stronkę ze sterownikami lub zna jakiś sposób na to aby zmusić te karte do działania z xp x64 ?? już nie wymagam super prędkości ale żeby wogóle chciała działać

id karty to

PCI\VEN_168C&DEV_0030&SUBSYS_20011A56&REV_01\4&31B0BABB&0&00E4 dodam że już trochę szukałem ale nie wiele znajduję

edit: problem rozwiązany