Problem z instalacja sterownika sagem xg760n (7)

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
git444

Użytkownik

Post22 maja 2011, 11:02

Witam. Jakis czas temu zalozylem temat o tym ze na komputerze pojawiaja mi sie Blue screeny. Winowajca okazal sie odbiornik wi fi Sagem XG760N dodawany razem z liveboxem. Gdy nie mialem w domu internetu odlaczylem odbiornik na kilka dni i nie mialem BSOD.
Gdy podlaczam sagema pod usb, system Windows (7 64 bit) automatycznie instaluje mi sterowniki dla karty sieciowej w wersji 2.xxxxx. Sciagnalem wiec DriverMaxa, ktory to znalazl dla mnie sterowniki w wersji 6.xxxxx. Pomyslalem sobie, ze to moze rozwiazac problem, lecz dzisiaj wlaczam komputer, na dole pojawil sie komunikat instalacja sterownika dla wi fi i znowu szybko zainstalowalo mi wersje 2.xxx Oczywiscie mija 5 minut - BSOD. Po restarcie komputera nie pojawilo sie okienko o instalacji, wlaczam menadzer urzadzen, ktory pokazuje ze mam sterowniki Sagem 6.xxx . Przed BSOD tez sprawdzxalem w menadzerze i pokazal mi 2.xxx

Czy jest jakis sposob zeby zainstalowac steroniki 6.xx na stale? Tak zeby po kazdorazowym wlaczeniu komputera nie bylo Blue screenow i nowej instalacji sterownikow w wersji 2.xx

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post22 maja 2011, 11:55

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

git444

Użytkownik

Post22 maja 2011, 17:20

Problem z tymi wszystkimi sterownikami jest taki, ze albo nie ma na nich internetu, albo podczas instalacji zawsze instaluje sie ten sterownik systemowy w wersji 2.xx . Aktualnie udalo mi sie zainstalowac tego 6.xx na stale, gdyz wylaczylem automatyczne instalowanie sterownikow, czy cos takiego. Czekam teraz na Blue screena. Jesli BSOD wystapi zainstaluje sterownik podany przez Ciebie. A jak dalej beda Blue screeny to wywale ten odbiornik przez okno.

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”