Te do chipsetu które podałeś zainstalowane do karty graficznej jeszcze nic nie instalowałem a zintegrowana jest włączona w BIOSie
-- 09 maja 2011, 13:47 --
Zintegrowana włączona dźwięk. Programy i przeglądarkę mam wyłączoną piszę z drugiego kompa
Problem z kartą Crystal SoundFusion CS4281 WDM Audio
-
- XMan
Te do chipsetu które podałeś zainstalowane do karty graficznej jeszcze nic nie instalowałem
- sterowniki chipset nie są do karty graficznej tylko do płyty głównej i powinny być zainstalowane
w pierwszej kolejności.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wydajność i niezawodność komputera w znaczącej mierze zależy od tego układu.
W razie problemów możesz jeszcze sprawdzić nowszy VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A
/bez deinstalacji poprzedniego/.
-
Tak zgadza się pierwsze instaluje się od chipsetu i tak też zrobiłem tylko niepoprawnie odpisałem heh
-- 09 maja 2011, 14:07 --
Teraz instaluje SP3 nie wiem czy to coś da
-- 09 maja 2011, 14:09 --
Ale czy to pozwoli później na poprawne zainstalowanie tej dodatkowej karty ? Czy ma to pomóc w prawidłowym działaniu zintegrowanej ?
-- 09 maja 2011, 14:07 --
Teraz instaluje SP3 nie wiem czy to coś da
-- 09 maja 2011, 14:09 --
XMan pisze:Te do chipsetu które podałeś zainstalowane do karty graficznej jeszcze nic nie instalowałem
- sterowniki chipset nie są do karty graficznej tylko do płyty głównej i powinny być zainstalowane
w pierwszej kolejności.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówWydajność i niezawodność komputera w znaczącej mierze zależy od tego układu.
W razie problemów możesz jeszcze sprawdzić VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A
Ale czy to pozwoli później na poprawne zainstalowanie tej dodatkowej karty ? Czy ma to pomóc w prawidłowym działaniu zintegrowanej ?
- XMan
Po instalacji systemu, po zmianie każdej karty dźwiękowej oraz graficznej /innych podzespołów/
zawsze instalujesz chipset.
Dotyczy to również kart zintegrowanych.
Inaczej komputer może nie działać prawidłowo, karta może nie zostać wykryta lub mogą z nią być problemy.
Jeżeli p/w sterowniki audio ze strony producenta płyty nie będą działać to sprawdź sterowniki :
Via AC'97 Audio Driver (Via Vinyl Audio Codec)
Wcześniej poprzednie musisz odinstalować i przeczyścić komputer np. programem CCleaner .
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
zawsze instalujesz chipset.
Dotyczy to również kart zintegrowanych.
Inaczej komputer może nie działać prawidłowo, karta może nie zostać wykryta lub mogą z nią być problemy.
Jeżeli p/w sterowniki audio ze strony producenta płyty nie będą działać to sprawdź sterowniki :
Via AC'97 Audio Driver (Via Vinyl Audio Codec)
Wcześniej poprzednie musisz odinstalować i przeczyścić komputer np. programem CCleaner .
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama