Problem polega na tym, że po formacie komputera przestał działac mikrofon. Mam wszystkie sterowniki dzwięk słyszę jednak gdy chce rozmawiac to nikt mnie nie słyszy, muzyke słychac mojego głosu natomiast nie. Prosze o pomoc dodaje wszystkie fotki. Czekam na odpowiedzi
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Problemem z mikrofonem - płyta główna Gigabyte GA-MA78GM-S2
-
- XMan
Nagrywaj, Wejście liniowe, Miks stereo masz nieprawidłowe ustawienia.
Oprócz tego masz kartę graficzną która posiada wbudowany układ dźwiękowy i ustawia się często jako
domyślna karta dźwiękowa.
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio
Jeżeli masz problem z Ventrilo to sprawdź przy odznaczonym --> Miks stereo.
/obecnie masz zaznaczone/.
Sprawdź konfigurację Ventrilo.
Masz jeszcze inne komunikatory - jakie ?
Oprócz tego masz kartę graficzną która posiada wbudowany układ dźwiękowy i ustawia się często jako
domyślna karta dźwiękowa.
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio
Jeżeli masz problem z Ventrilo to sprawdź przy odznaczonym --> Miks stereo.
/obecnie masz zaznaczone/.
Sprawdź konfigurację Ventrilo.
Masz jeszcze inne komunikatory - jakie ?
-
ustawilem w realtek tak jak na tym poradniuku ale co dalej robic slucham innych propozycji
-- 15 lip 2011, 23:00 --
podam wszystkie informacje tylko prosze pisac co porobie tez SS tego czego bedzie trzeba. Ustawienia Ventrilo mam z internetu z poradnika. Ustawienia Realtek HD Audio mam z podczepionego posta. Tylko zastanawia mnie to co mam w menadzer urzadzen. Tutaj dodaje fotke z sterownikami jakie dostalem gdy kupowalem komputer wtedy mialem Viste orginalna Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 16 lip 2011, 11:30 --
Witam wczoraj wieczorem odinstalowalem sterowniki, gdy je chcialem nstalowac z tej plyty :http://imageshack.us/photo/my-images/685/rebout.jpg/ miałem ciagłe takie błedy i nie mogłem ich zainstalowac Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników az w końcy wpadłem na pomysł ze włoże inna płyte VGA Driver (Asus) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i odziwo wszystko sie zainstalowalo ale nadal mikrofonu nie sluchac jak mowie ?
-- 15 lip 2011, 23:00 --
podam wszystkie informacje tylko prosze pisac co porobie tez SS tego czego bedzie trzeba. Ustawienia Ventrilo mam z internetu z poradnika. Ustawienia Realtek HD Audio mam z podczepionego posta. Tylko zastanawia mnie to co mam w menadzer urzadzen. Tutaj dodaje fotke z sterownikami jakie dostalem gdy kupowalem komputer wtedy mialem Viste orginalna Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 16 lip 2011, 11:30 --
Witam wczoraj wieczorem odinstalowalem sterowniki, gdy je chcialem nstalowac z tej plyty :http://imageshack.us/photo/my-images/685/rebout.jpg/ miałem ciagłe takie błedy i nie mogłem ich zainstalowac Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników az w końcy wpadłem na pomysł ze włoże inna płyte VGA Driver (Asus) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i odziwo wszystko sie zainstalowalo ale nadal mikrofonu nie sluchac jak mowie ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A co się dzieje w skype lub w jakiś programach rejestrujących dźwięk?
-
Start>Wszystki programy>Akcesoria>Rozrywka>Rejestrator dzwieku. Jak sie tam nagrywam to mnie nie slychac a na ventrilo jak cos mowie to inni chyba slysza jakies piski mozna to wytestowac tylko musi ktos wejsc na ventrilo
Ostatnio zmieniony 19 lip 2011, 22:10 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Bez GG
Powód: Bez GG
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A jaki to w ogóle mikrofon? Zwykły czy z jakiś słuchawek po USB lub Bluetooth.
-
mikrofon mam w słychawkach a takie mam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No tak, ale chodziło mi oto, czy nie są to jakieś specjalne co sterowniki potrzebują czy też to zwykłe na kablu?
-
- Reklama