Witam. Dzisiaj stałem się posiadaczem słuchawek Creative Sound Blaster Tactic 3d alpha gaming. Przy pobraniu sterownika i instalacji pojawia się taki problem: "Instalation is unable to continue because of one or more unresolved issues. Please contact support services and quote Error I-001". Poszukiwałem już trochę rozwiązań i natrafiłem na to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jednak nie mogę znaleźć pliku install.log w komputerze. Jakieś sugestie? System operacyjny windows 7.
Słuchawki creative sound blaster alpha -błąd z sterownikiem
-
- seba86mu
Spróbuj przenieść folder InstallShield przykładowo na pulpit (czyli Wytnij -> Wklej).
C:\Program Files\Common Files\InstallShield
Po przeniesieniu folderu ponów instalację sterownika do słuchawek.
C:\Program Files\Common Files\InstallShield
Po przeniesieniu folderu ponów instalację sterownika do słuchawek.
-
Nie dało rady. Przy ponownej instalacji jest to samo.
- seba86mu
W takim razie przenieś na pulpit również folder InstallShield Installation Information z lokalizacji:
C:\Program Files\InstallShield Installation Information
C:\Program Files\InstallShield Installation Information
-
Zaś znowu błąd. Tracę nadzieję...
- seba86mu
W takim razie spróbuj zainstalować sterownik w trybie awaryjnym.
Aby wejść do trybu awaryjnego naciskaj klawisz F8 po uruchomieniu komputera, aż do momentu rozpoczęcia ładowania systemu. Z ukazanej listy wybierz tryb awaryjny.
Rozumiem, że po wybraniu kombinacji klawiszy Windows + R i wpisaniu install.log plik nie jest odnajdywany ?
Aby wejść do trybu awaryjnego naciskaj klawisz F8 po uruchomieniu komputera, aż do momentu rozpoczęcia ładowania systemu. Z ukazanej listy wybierz tryb awaryjny.
Wrex327 pisze:ednak nie mogę znaleźć pliku install.log w komputerze
Rozumiem, że po wybraniu kombinacji klawiszy Windows + R i wpisaniu install.log plik nie jest odnajdywany ?
-
seba86mu pisze:Wrex327 pisze:ednak nie mogę znaleźć pliku install.log w komputerze
"System Windows nie może odnaleźć pliku install.log. Upewnij się że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie."
No cóż.
- seba86mu
A instalacja w trybie awaryjnym ?
-- 27 mar 2012 19:33 --
Jeżeli nie zadziała spróbuj zainstalować sterownik oraz aplikację dostępną na stronie producenta:
-> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Popróbuj również uruchomić instalator w trybie zgodności z Windows Vista, bądź Windows XP:
Prawym przyciskiem myszy na instalatorze -> Właściwości -> zakładka Zgodność -> ptaszek przy Uruchom ten program w trybie zgodności z: -> wybierz system z listy -> Zastosuj, Ok
-- 27 mar 2012 19:33 --
Jeżeli nie zadziała spróbuj zainstalować sterownik oraz aplikację dostępną na stronie producenta:
-> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Popróbuj również uruchomić instalator w trybie zgodności z Windows Vista, bądź Windows XP:
Prawym przyciskiem myszy na instalatorze -> Właściwości -> zakładka Zgodność -> ptaszek przy Uruchom ten program w trybie zgodności z: -> wybierz system z listy -> Zastosuj, Ok
-
Próbowałem wszystkich rzeczy które mi przyszły na myśl jednak dopiero tryb zgodności pomógł. Wielkie dzięki za pomoc, wreszcie osoba które zna się na rzeczy. Dzięki jeszcze raz. Temat do zamknięcia.
-
- Reklama