Mam płyte Gigabyte GA-M56S-S3 i zainstalowanego windowsa 7. Zanim go zainstalowałem pobrałem program czy windows 7 pójdzie na moim komputerze. Wyskoczyło mi że windows 7 nie zawiera sterownika chipsetu. Na stronie gigabyte są tylko dla xp i chyba visty. Dla 7 nie ma. I tu pada pytanie - czy instalować ten sterownik od xp, na 7? Wszystko działa jak w najlepszym porządku, 0 problemów, więc nie wiem czy jest potrzeba instalowania tego
Sterownik od chipsetu - czy konieczny?
- qooblu1996

Witam
Mam płyte Gigabyte GA-M56S-S3 i zainstalowanego windowsa 7. Zanim go zainstalowałem pobrałem program czy windows 7 pójdzie na moim komputerze. Wyskoczyło mi że windows 7 nie zawiera sterownika chipsetu. Na stronie gigabyte są tylko dla xp i chyba visty. Dla 7 nie ma. I tu pada pytanie - czy instalować ten sterownik od xp, na 7? Wszystko działa jak w najlepszym porządku, 0 problemów, więc nie wiem czy jest potrzeba instalowania tego
Chcesz nagrać wideo-poradnik dla hotfix? Zgłoś się do mnie!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- djkamil09061991

- Kontaktowanie:
Z tego co widze dla tej płyty jest sterownik od visty który moze pasować (większosc pasuje) ale nie musi 
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- qooblu1996

A co daje sterownik chipsetu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- XMan

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przy b. starych komputerach może być niepotrzebny ponieważ sterowniki mogą być już w systemie,
przy nowszych lub najnowszych jest b. potrzebny ponieważ zamiast kompa "rakiety" możesz mieć "kierat"
lub dużo problemów
Chipset to taki układ na płycie głównej który odpowiada za obsługę wszystkich części podpiętych do niej i za komunikację między nimi, składa się z mostka północnego który odpowiada za ram, procesor, fsb, a mostek południowy odpowiada za dyski twarde, dvd, pci itp.
Przy b. starych komputerach może być niepotrzebny ponieważ sterowniki mogą być już w systemie,
przy nowszych lub najnowszych jest b. potrzebny ponieważ zamiast kompa "rakiety" możesz mieć "kierat"
lub dużo problemów
- qooblu1996

A mogę ten sterownik zainstalować teraz, gdy już zainstalowałem wszystkie inne?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- XMan

Tak możesz - jeżeli będzie odpowiedni.
Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Nie masz problemów to nie instaluj.
- z Visty również mogą być odpowiednie :
- lub mogły się zainstalować przez Windows Update.
Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Nie masz problemów to nie instaluj.
Wszystko działa jak w najlepszym porządku
- z Visty również mogą być odpowiednie :
djkamil09061991 pisze:Z tego co widze dla tej płyty jest sterownik od visty który moze pasować (większosc pasuje) ale nie musi
- lub mogły się zainstalować przez Windows Update.
-
- Reklama