Sterowniki do 775Dual-VSTA , chipset PT880 Pro

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
rzelunio

Użytkownik

Post26 mar 2013, 15:12

Witam , tak jak w temacie potrzebuje najnowszych sterowników do tego modelu płyty głównej . Driver Genius pokazuje mi abym zaktualizował właśnie ten sterownik , być może to on jest przyczyną bsodów.. Dlatego proszę o pomoc , a na screenie zamieszczam wynik z testu drivergenius i wersję potrzebną . Z góry dziękuje za szybkie odpowiedzi . Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 mar 2013, 17:15

Sterowniki dla tego chipsetu zintegrowane są z systemem operacyjnym. Możesz również spróbować zaktualizować poprzez Windows Update, ale możliwe, że takiej aktualizacji w WU nie ma.
Producent nie wydał sterowników dla Windowsa Vista i Windowsa 7 dla tego chipsetu.

Drivergenius chce po prostu od Ciebie wyłudzić pieniądze, żeby rzekomo zaktualizować sterownik.

Zainstaluj Service Pack 1 jeżeli nie posiadasz.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 mar 2013, 17:32

seba86mu pisze:Drivergenius chce po prostu od Ciebie wyłudzić pieniądze, żeby rzekomo zaktualizować sterownik.

Przy okazji. UWAGA! Drodzy użytkownicy. Wszystkie programy tego typu są słabej skuteczności. Tylko i wyłącznie ręczna aktualizacja daje pewność.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

rzelunio

Użytkownik

Post26 mar 2013, 17:40

Service pack 1 mam zainstalowany , a o drivergenius użytkownicy się w miare pozytywnie wypowiadają więc niewydaje mi się , żeby chciał wyłudzić pieniądze . Ten program pokazał mi jedynie co mam już przestarzałe i chcę po prostu ręcznie zaktualizować ten sterownik , bo mój sterownik od płyty głównej jest z 2006r.. Więc nic z tego na windows 7 mówicie tak ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 mar 2013, 19:45

rzelunio pisze:bo mój sterownik od płyty głównej jest z 2006r

Jest to stary chipset wycofany już dawno z produkcji, więc i sterownik nie jest aktualizowany, bo nie jest to potrzebne i wymagane.
Jeżeli byłoby to wymagane, to producent chipsetu zatroszczyłby się o to wydając aktualizację, która dostępna byłaby do pobrania na jego oficjalnej stronie, a takiej aktualizacji nie ma.
Sterownik zintegrowany jest z systemem.

Nawet na stronie producenta płyty głównej nie ma sterownika do chipsetu pod Windows 7.

rzelunio pisze:a o drivergenius użytkownicy się w miare pozytywnie wypowiadają więc niewydaje mi się , żeby chciał wyłudzić pieniądze.

Jeżeli program chce Ci rzekomo zaktualizować sterownik, a tak naprawdę oficjalnie żadnej aktualizacji nie ma sterownika dla tego chipsetu od lat nie ma, to jak to inaczej nazwać jak nie wyłudzanie pieniędzy i żerowanie na niewiedzy korzystających z programu użytkowników.

Program po prostu podmieni datę istotnych komponentów sterownika i to się nazywa ta aktualizacja, a tak naprawdę sterownik będzie ten sam.

rzelunio

Użytkownik

Post26 mar 2013, 19:57

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a jak myślisz te sterowniki to jakaś ściema jest tak ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 mar 2013, 20:00

Ten sterownik to nie jest ściema, ale mylisz pojęcia.
To nie jest sterownik do chipsetu płyty głównej, tylko do kontrolera SATA zarządzającego pracą dysków twardych i napędów optycznych.
Ten sterownik można pobrać również z oficjalnej strony VIA.

rzelunio

Użytkownik

Post26 mar 2013, 20:25

No rozumiem , a czy on mi się przyda ? Jest sens go aktualizować?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 mar 2013, 22:52

Warto zaktualizować do najnowszej wersji:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”