konrad_151, wnioskuję, że Twoja zintegrowana karta dźwiękowa C-Media CMI6501 jest wyłączona, a podłączoną masz Creative SB Live! Value (CT4830), dlatego sterowniki zarówno ze strony producenta płyty, jak i z płytki dołączonej do płyty głównej działać nie będą.
Najpierw zainstaluj sterownik do chipsetu płyty głównej NVIDIA nForce Chipset Drivers 15.16.
Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (Sound Blaster Live!). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Sterowniki do Creative SB Live! Value (CT4830) Sound Track
- seba86mu
-
Moja karta dźwiękowa to Creative SB Live! 1024 Player czy coś takiego.
- XMan
Re: Sterowniki do Creative SB Live! Value (CT4830) Sound Track
czy coś takiego.
Kart dźwiękowych jest dużo i nie wystarcza ,,coś takiego".

Sprawdź odpowiednimi programami jaką masz dokładnie kartę dźwiękową.
konrad_151, wnioskuję, że Twoja zintegrowana karta dźwiękowa C-Media CMI6501 jest wyłączona, a podłączoną masz Creative SB Live! Value (CT4830), dlatego sterowniki zarówno ze strony producenta płyty, jak i z płytki dołączonej do płyty głównej działać nie będą.
Sprawdź najpierw to co napisał p/w @seba86mu.
Po deinstalacji poprzedniego sterownika w ,,Dodaj lub usuń programy" przeczyść komputer CCleanerem :
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_download_panel/download.php?did=158
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
Po czyszczeniu możesz instalować/sprawdzić nowy sterownik...
-
ja już instalowałem takie coś z płytki jak w tym 1 linku mam jeszcze raz instalowc?
- seba86mu
konrad_151, tak, zainstaluj po kolei wszystko, co podałem w moim poście.
-
Po zainstalowaniu tego 1 linku wszystko się pokopało, musiałem zainstalowac z powrotem z płytki te stery, teraz będę instalował 2 link.
-- Dzisiaj, 18:41 --
Tego programu z 2 linku od Seby nie mogę zainstalowac pisze ze nie może zainstalowac bo nie znajduje sterowników od mojej karty dźwiękowej a są zainstalowane.
-- Dzisiaj, 18:52 --
Wszedłem w sterowniki te od Creative i wziąłem włączyłem program Creative Diagnostics i tam jak przełączam zakładki to pokazuje mi w każdej zakładce komunikat, że audio drivers has not been installed properly a w 1 zakładce pokazuje że w ogóle
nie mam zainstalowanego. Czemu jak normalnie jest zainstalowane i w pasku startu jest?
-- Dzisiaj, 18:41 --
Tego programu z 2 linku od Seby nie mogę zainstalowac pisze ze nie może zainstalowac bo nie znajduje sterowników od mojej karty dźwiękowej a są zainstalowane.
-- Dzisiaj, 18:52 --
Wszedłem w sterowniki te od Creative i wziąłem włączyłem program Creative Diagnostics i tam jak przełączam zakładki to pokazuje mi w każdej zakładce komunikat, że audio drivers has not been installed properly a w 1 zakładce pokazuje że w ogóle
nie mam zainstalowanego. Czemu jak normalnie jest zainstalowane i w pasku startu jest?
- seba86mu
-
ej ale to jest do audigy karty dzwiekowej to napewno nie to, bo weim ze sa karty audigy a ja jej nie mam. Dokladna nazwa to : Sound Blaster Live! 1024
- seba86mu
Ja wiem, że po części sterownik ten jest dla Sound Blaster Audigy. Jednak w opisie sterownika napisane jest również, że to także sterownik dla Sound Blaster Live!
-
Niestety nie da się zainstalowac sterów jest jakiś problem z rozpakowaniem do folderu ;/
Ma ktoś jakieś inne pomysły?
Ma ktoś jakieś inne pomysły?
- XMan
Re: Sterowniki do Creative SB Live! Value (CT4830) Sound Track
Sprawdź jeszcze sterowniki Creative Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W razie problemów z pobraniem wrzuciłem : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
/ pakiet sterowników /.
Instalka exe - wystarczy kliknąć dwa razy, poczekać do pełnej instalacji i zrestartować komputer.
Nie będzie dźwięku to :
Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Poprzednie sterowniki od karty dźwiękowej musisz najpierw odinstalować i przeczyścić komputer CCleanerem.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W razie problemów z pobraniem wrzuciłem : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
/ pakiet sterowników /.
Instalka exe - wystarczy kliknąć dwa razy, poczekać do pełnej instalacji i zrestartować komputer.
Nie będzie dźwięku to :
Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Poprzednie sterowniki od karty dźwiękowej musisz najpierw odinstalować i przeczyścić komputer CCleanerem.
-
Witam, odinstalowałem wszystkie sterowniki związane z dźwiękiem i włączyłem komputer jeszcze raz. Przy włączaniu wszedłem do Biosu wyłączyłem kartę zintegrowaną, zapisałem ustawienia i włączyłem komputer jeszcze raz. Chciałem zobaczyc czy teraz mogę zainstalowac sterowniki z płyty od płyty głównej(sterowniki audio). Niestety znowu ten błąd oto zdjęcie :

Potem zainstalowałem sterowniki od karty Creative Sound Blaster Live! 1024, w jednym z programów, który zainstalowałem z płytki od karty o nazwie(Creative Diagnostics)kiedy go włączam i chcę otworzyc zakładkę MIDI pokazuje mi błąd "You do not have Creative SB Live! installed in your computer" Oto zdjęcie :

Wie ktoś czemu tak jest ?

Potem zainstalowałem sterowniki od karty Creative Sound Blaster Live! 1024, w jednym z programów, który zainstalowałem z płytki od karty o nazwie(Creative Diagnostics)kiedy go włączam i chcę otworzyc zakładkę MIDI pokazuje mi błąd "You do not have Creative SB Live! installed in your computer" Oto zdjęcie :

Wie ktoś czemu tak jest ?
- seba86mu
konrad_151, sterowników z płytki dołączonej do płyty głównej sterowników do karty dźwiękowej nie zainstalujesz, ponieważ zintegrowana z płytą główną karta dźwiękowa jest wyłączona.
Natomiast program, który instalujesz później, czyli Creative Diagnostics to jakiś program diagnostyczny, a nie sterownik.
Poszukaj płytki ze sterownikami od karty dźwiękowej Sound Blaster Live!, a jak nie znajdziesz, to pozostaje jeszcze jedno wyjście: włączenie w BIOS-ie zintegrowanej karty dźwiękowej, zainstalowanie sterowników z płytki i wskazanie jej w "Dźwięki i urządzenia audio" w Panelu sterowania.
Natomiast program, który instalujesz później, czyli Creative Diagnostics to jakiś program diagnostyczny, a nie sterownik.
Poszukaj płytki ze sterownikami od karty dźwiękowej Sound Blaster Live!, a jak nie znajdziesz, to pozostaje jeszcze jedno wyjście: włączenie w BIOS-ie zintegrowanej karty dźwiękowej, zainstalowanie sterowników z płytki i wskazanie jej w "Dźwięki i urządzenia audio" w Panelu sterowania.
-
Ale te drugie stery, które zainstalowałem to są od tej karty... a ten program Creative Diagnostics to jeden z wielu. Tam normalnie jest z 10 programów. To na pewno są dobre stery w tym programie od karty dźwiękowej, mam nawet wybraną moją kartę dźwiękową. Jest do wyboru tylko jedna karta, ta którą chcę.
-- Dzisiaj, 20:33 --
A muszę się rejestrowac w tym Creative Product Registration? Może dlatego nie wykrywa zainstalowanej karty?
-- Dzisiaj, 20:33 --
A muszę się rejestrowac w tym Creative Product Registration? Może dlatego nie wykrywa zainstalowanej karty?
- seba86mu
konrad_151 pisze:To na pewno są dobre stery w tym programie od karty dźwiękowej, mam nawet wybraną moją kartę dźwiękową. Jest do wyboru tylko jedna karta, ta którą chcę.
Więc na czym polega problem ?
Nie masz dźwięku czy co ?
konrad_151 pisze:A muszę się rejestrowac w tym Creative Product Registration? Może dlatego nie wykrywa zainstalowanej karty?
Nie, to jest dobrowolne.
-
- Reklama