Sterowniki do Gigabyte GA-M61SME-S2 v2, Windows XP

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj

Sterowniki do Gigabyte GA-M61SME-S2 v2, Windows XP

Postprzez obser » 02 wrz 2012, 20:39

witam. postanowiłem nie zakładać nowego tematu bo w sumie podobna sprawa.
w tych dziedzinach jestem żółtodziobem i potrzebuję kilku wskazówek. niedawno zdechł mi system i przeinstalowałem XP i zabrałem się za sterowniki. i po:
1) brak dźwięku (ale na to odpowiedzi są wyżej)
2) czy sterowniki do poprawnego działania muszą być koniecznie instalowane w odpowiedniej kolejności jak w poście » 14 lut 2009, 21:59?
3) czy po zainstalowaniu sterowników w złej kolejności mogę je po prostu zainstalować we właściwej kolejności bez wcześniejszego ich usuwania czy musi być po formacie?
4) pobierając sterowniki do płyty głównej (model jak w temacie zresztą) ze strony producenta powinienem ściągnąć i zainstalować odpowiedni element z każdej rubryki tj. Opis, Audio, VGA, SATA RAID?
Ostatnio edytowano 02 wrz 2012, 20:39 przez seba86mu, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Wydzielono.
obser

Użytkownik
 
Posty: 8
Dołączył(a): 02 wrz 2012, 13:01
Kasa: 32.00

Sterowniki do Gigabyte GA-M61SME-S2 v2, Windows XP

Postprzez seba86mu » 02 wrz 2012, 20:55

obser napisał(a):postanowiłem nie zakładać nowego tematu bo w sumie podobna sprawa.

To źle, bo odgrzałeś kotleta sprzed prawie 4 lat, a taki będzie niezdrowy.

Zainstaluj kolejno:

Service Pack 3 => (jeżeli nie posiadasz)
Chipset =>
UAA => (może być niewymagana)
Dźwięk =>

Jeżeli dźwięk się nie pojawi zainstaluj tą wersję sterownika dźwięku:
=>
Pobierz wersję Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file).
Rozpakuj pobrane archiwum sterownika.

Jeżeli korzystasz ze zintegrowanej grafiki, dodatkowo:
=>
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9743
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Sterowniki do Gigabyte GA-M61SME-S2 v2, Windows XP

Postprzez obser » 03 wrz 2012, 13:44

czyli te sterowniki nie będą działać na SP2? bo nie mogę pobrać SP3 bo resetuje mi połączenie.
obser

Użytkownik
 
Posty: 8
Dołączył(a): 02 wrz 2012, 13:01
Kasa: 32.00

Sterowniki do Gigabyte GA-M61SME-S2 v2, Windows XP

Postprzez seba86mu » 03 wrz 2012, 13:48

Będą działać. Instaluj wszystko kolejno bez SP3.
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9743
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Sterowniki do Gigabyte GA-M61SME-S2 v2, Windows XP

Postprzez obser » 04 wrz 2012, 15:54

no... wygląda na to że wszystko cacy :D ogromne dzięki!
obser

Użytkownik
 
Posty: 8
Dołączył(a): 02 wrz 2012, 13:01
Kasa: 32.00



  • Reklama

Powrót do Sterowniki



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości