Sterowniki do Gigabyte M61SME-S2

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
H.A.W.X

Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 06 maja 2009, 13:54
Lokalizacja: Milanów

Sterowniki do Gigabyte M61SME-S2

Post08 cze 2009, 07:28

Witam, przedstawiałem już ten problem nieco w innym świetle a teraz już na serio to jest katastrofa :? miałem problem z 2-ma klawiaturami i powiedziano mi że to wina Chipset-u Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników {fota problemu}
Niemam Pojęcia jak to instalować bo ściągałem z tąd:www.gigabyte.pl/products/mb/driver/ga-m61sme-s2_2x.html
i nie idzie niemam pojęcia co z tym fantem począć? płytka główna: GIgabyte M61SME-S2 to się odinstalowało(?) po którymś formacie dysku i z płyty nie idzie z neta też nie to co mam zrobić?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 15:29 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł, przeniosłem z problemy

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 20735
Rejestracja: 13 lis 2008, 02:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

problem z Instalacją Chipsetu

Post08 cze 2009, 07:51

Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Z sekcji Komputer->Podsumowanie, spisz:
- Nazwa płyty głównej
- Mikroukład płyty głównej
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13336
Rejestracja: 30 lis 2008, 01:40

Re: problem z Instalacją Chipsetu

Post08 cze 2009, 11:30

1. Wykonaj to co pisze p/w @cosik_ktosik.
2. Jeżeli będzie to rzeczywiście płyta główna GIgabyte M61SME-S2 i masz system XP to :
a/ pobierz sterowniki do chipsetu płyty głównej :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
/ plik pochodzi z tej strony którą podałeś, mam te same sterowniki /.
Są w Zip-ie, wypakuj, wyszukaj setup, kliknij dwa razy, poczekaj do pełnej instalacji - zrestartuj komputer.

Klik :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

b/ sprawdż w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
c/ zainstaluj DirectX 9.0c : http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=22

Awatar użytkownika
H.A.W.X

Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 06 maja 2009, 13:54
Lokalizacja: Milanów

problem z Instalacją Chipsetu

Post08 cze 2009, 15:44

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M61SME-S2 v2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 6100-405, AMD Hammer

-- Dzisiaj, 15:46 --

XMan pisze:Są w Zip-ie, wypakuj, wyszukaj setup, kliknij dwa razy, poczekaj do pełnej instalacji - zrestartuj komputer.

Klik :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

b/ sprawdż w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.

To wszystko już robiłem i nie dało rezoltatu...:( ale nieszkodzi powtórzyć

-- Dzisiaj, 21:20 --

do me@djohnsc: Chodzi o zmianę tematu, post dotyczy problemu instalacji sterowników a nie samych sterowników, oraz widocznego braku reakcji płyty gł. na wszelkie instalacje! Więc wcześniejszy temat był jak najbardziej stosowny! i nie widzę powodu by go zmienić

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Sterowniki do Gigabyte M61SME-S2

Post18 cze 2009, 12:45




  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość