Sterowniki do karty dźwiękowej Analog Devices AD1986A

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
DiceMan

Użytkownik

Post20 gru 2011, 21:12

Witam
Mam taki problem, mianowicie do tej pory miałem system Windows XP, który dostałem wraz z kupnem komputera, więc wszystkie sterowniki były pod XP. Niestety było to za czasów gdy Windows Vista jeszcze się nie śniła w Microsofcie.
Jakieś 3 dni temu postanowiłem komputer trochę odmłodzić stąd też wymieniłem w nim parę częsci oraz wgrałem system Windows 7. No i tu problem się zaczyna mianowicie, karta dźwiękowa chyba już niestety nie została przewidziana do pracy z 7, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć sterowników, najwyższe są do Visty. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Nazwa płyty głównej Asus P5VD2-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej VIA P4M890
Karta dźwiękowa Analog Devices AD1986A @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Karta dźwiękowa nVIDIA HDMI @ nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 21:12 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post20 gru 2011, 21:30

Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

DiceMan

Użytkownik

Post20 gru 2011, 22:36

Hmm.. Więc tak:
Chipset nie chciał się zainstalować, 2 z 3 sterowników Audio też natomiast zainstalowały się te z RealTeka, tylko pojawia się kolejny problem. Otóż dźwięku nie ma dalej, jako urządzenie odtwarzające czy co to tam jest :) system pokazuje mi telewizor, którego używam jako monitora podpiętego poprzez kabel HDMI do karty graficznej...

Edit:
Pogrzebałem trochę w komputerze i ustawieniach telewizora i udało mi się odtworzyć dźwięk przez głośniki w telewizorze, chociaż nie wiem jak to możliwe ;) Także narazie śmiga.

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”