Komputer:
System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Płyta główna:
Typ procesora Unknown, 2000 MHz (11.5 x 174)
Nazwa płyty głównej Nieznane
Mikroukład płyty głównej Intel Lakeport-G i945G
Pamięć fizyczna 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Typ BIOS'u Award Modular (12/27/07)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)
Multimedia:
Karta dźwiękowa Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
[ Płyta główna ]
Właściwości płyty głównej:
Producent Gigabyte Technology Co., Ltd.
Nazwa 945GCM-S2L
Płyta główna
--------------------------------------------------------------------------------
Właściwości płyty głównej:
ID płyty głównej 12/27/2007-I945-6A89HG01C-00
Nazwa płyty głównej Nieznane
Właściwości magistrali FSB:
Typ magistrali Intel GTL+
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 174 MHz
Efektywna częstotliwość taktowania 174 MHz
Przepustowość 1391 MB/sek
Właściwości magistrali pamięci:
Typ magistrali DDR2 SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 290 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 580 MHz
Przepustowość 4638 MB/sek
Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej:
Typ magistrali Intel Direct Media Interface
Potrzebuję Sterowniki do dzwięku to jest realtek tylko nie wiem jaki instalowałem już chyba z 15 programów i dzwięk jeest ale jedno wejście w głośnikach 5.1 nie działa i czeęsto mi wyskakuje przy wyłączaniu kompa błąd RtkDaschClient lub RtkDaschClient-error open adapter. I do tego sterowniki do płyty głównej bo pisze że nie znane i płyta główna bysi mieć odpowiednie sterowniki do zarządzania kartą dzwiękową, czy coś w tym stylu - czytałem o tym. Proszę o szybką pomoc. 2 strerowniki do dźwięku i do płyty głównej.
Sterowniki do karty dźwiękowej, płyta Gigabyte 945GCM-S2L
- puszekmalina
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 17:10 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.
Powód: Korekta tytułu.
- seba86mu
Potrzebuję Sterowniki
Zainstaluj kolejno:
Chipset => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
UAA => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=210 (może być niewymagana)
Dźwięk => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Chipset => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
UAA => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=210 (może być niewymagana)
Dźwięk => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- puszekmalina
To powiem tak, Chipset zainstalowałem pomyślnie, UAA Nie udało się ponieważ mam nowszą wersję na komputerze a jeśli chodzi o 3 program dźwiek to przez niego straciłem całkowicie głos. Musiałem szukać innej wersji
Gdy już znalazłem to zainstalowłem go i udało mi się odzyskać spowrotem dźwięk. I teraz działają te 4 głośniku razem z suboferem tak jak wcześniej. Ale gdy odłącze te 4 głośniki od subofera i dam dźwięk na max to można powiedzieć że ten 5 głośnik (lewy tylni działa na ok. 15 % ). Przy podłączeniu pozostałych 4 głośników jest bardzo trudno a wręcz nie możliwe go usłyszeć.
Ten głośnik przy podgłośnieniu na max grał może! z (15 %mocy) może mniej. A co dopiero przy głośności ustawionej na (20-30% gdy podłącze je wszystkie) bo w tedy prócz tego 5, pozostałe 4 i subofer grają napradę głóośno jak dla mnie ( nie mogę słuchac muzyki na maxa bo mam nieprzyjemnych sąsiadów). Myślę że da się zrozumieć to co napisałem jeśli nie to proszę napisać co ja odpowiem na wszystko co będę potrafił, jeśli chodzi o dane jakie mam w komputerze nap. nazwa karty dźwiękowej jakieś właściiwości mojego sprzetu to nie ma najmniejszego problemu. Chodzi mi teraz tylko o to aby ten jeden głośnik działał tak jak pozostałe czyli głośniej.

Gdy już znalazłem to zainstalowłem go i udało mi się odzyskać spowrotem dźwięk. I teraz działają te 4 głośniku razem z suboferem tak jak wcześniej. Ale gdy odłącze te 4 głośniki od subofera i dam dźwięk na max to można powiedzieć że ten 5 głośnik (lewy tylni działa na ok. 15 % ). Przy podłączeniu pozostałych 4 głośników jest bardzo trudno a wręcz nie możliwe go usłyszeć.
Ten głośnik przy podgłośnieniu na max grał może! z (15 %mocy) może mniej. A co dopiero przy głośności ustawionej na (20-30% gdy podłącze je wszystkie) bo w tedy prócz tego 5, pozostałe 4 i subofer grają napradę głóośno jak dla mnie ( nie mogę słuchac muzyki na maxa bo mam nieprzyjemnych sąsiadów). Myślę że da się zrozumieć to co napisałem jeśli nie to proszę napisać co ja odpowiem na wszystko co będę potrafił, jeśli chodzi o dane jakie mam w komputerze nap. nazwa karty dźwiękowej jakieś właściiwości mojego sprzetu to nie ma najmniejszego problemu. Chodzi mi teraz tylko o to aby ten jeden głośnik działał tak jak pozostałe czyli głośniej.
- XMan
Jakie masz kodeki ?
- puszekmalina
Zainstalowałem wszystko co mi dał seba86mu to pobrałem i zainstalowałem jeśli chodzi o inne kodeki to jak byś mógł bardziej to sprecyzować.
- XMan
Wrzuć screena/screeny (zrzut ekranu) z "Dodaj lub usuń programy" od góry do dołu tak aby wszystko było widoczne.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
- puszekmalina
Nie wiem do czego to ale przesyłam ; )
Teraz pytanie co dalej...
Nie da się tak po prostu podgłośnić tego jednego głośnika ?
Nie wiem do czego to ale przesyłam ; )
Teraz pytanie co dalej...
Nie da się tak po prostu podgłośnić tego jednego głośnika ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie działają mi te fotki
- puszekmalina
Zapomniałem że je usunąłem, znaczy się te zdjęcia, ale moim zdaniem są one zupełnie zbędne w tym momencie a problem dalej jest ten sam...
- XMan
Skoro uważasz że podanie screenów jest zupełnie zbędne to mówi się trudno 
"Rób jak uważasz, uważaj co robisz".

"Rób jak uważasz, uważaj co robisz".
- XMan
Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> Ustawienia głośników --> Zaawansowane.
Masz ustawione Głośniki systemu Surround Sound 5.1 ?
Zastosuj --> OK.
kliknij aby powiększyć:
Zobacz jeszcze:
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio
Jaka to jest wersja sterowników do karty dźwiękowej którą zainstalowałeś ?
Jeżeli nie wiesz to podaj stronę pobrania.
Masz ustawione Głośniki systemu Surround Sound 5.1 ?
Zastosuj --> OK.
kliknij aby powiększyć:
Zobacz jeszcze:
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio
Musiałem szukać innej wersji
Gdy już znalazłem to zainstalowłem go i udało mi się odzyskać spowrotem dźwięk.
Jaka to jest wersja sterowników do karty dźwiękowej którą zainstalowałeś ?
Jeżeli nie wiesz to podaj stronę pobrania.
- puszekmalina
Ja cały czas mam już tak ustawione, gdybym tego nie było to by raczej wogóle nic nie działało. Po za tym to chyba podstawowa rzecz którą robimy gdy coś nie działa jak należy. Jeszcze takie podstawowe rzeczy potrafię sobie zrobić. Moim zdaniem w ustawieniach nie ma żadnej winy ponieważ już chyba zastosowałem wszystkie możliwe czynności które by dało się zrobić.
Jeśli chodzi o sterownik to nie mam pojęcia jaki i skąd, ponieważ to było dawno. Jedyne co znalazłem to instalke na której jest ta nazwa Realtek Sterownik ALL_INST_1.12.0022_DASH_20110922_B1. Nie wiem czy to na 100% ta ale powinna być ta, z tego względu iż mam takie oczywiście każda z inną nazwą ale mam tak jakoś je lekko zaznaczone. Instalowałem je jedna po drugiej aż udało mi się przywrócić dźwięk jak dobrze pamiętam... Jest ich w sumie 4... Możliwe że to dalej wina sterownika ? Czekam na dalsze propozycje...
Jeśli chodzi o sterownik to nie mam pojęcia jaki i skąd, ponieważ to było dawno. Jedyne co znalazłem to instalke na której jest ta nazwa Realtek Sterownik ALL_INST_1.12.0022_DASH_20110922_B1. Nie wiem czy to na 100% ta ale powinna być ta, z tego względu iż mam takie oczywiście każda z inną nazwą ale mam tak jakoś je lekko zaznaczone. Instalowałem je jedna po drugiej aż udało mi się przywrócić dźwięk jak dobrze pamiętam... Jest ich w sumie 4... Możliwe że to dalej wina sterownika ? Czekam na dalsze propozycje...
-
- Reklama