sterowniki do karty sieciowej Realtek RTL8168/8111

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec

sterowniki do karty sieciowej Realtek RTL8168/8111

Post20 kwie 2012, 00:53

1. Sterownik do chipsetu płyty głównej -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (inny niż podany powyżej)
Uruchom ponownie komputer.
2. Sterownik do karty sieciowej LAN -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Sterownik do Wi-Fi LAN -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wi-Fi w ogóle masz włączone kombinacją klawiszy ? Kontrolka od Wi-Fi świeci ?
Wi-Fi włączysz wybierając klawisze Fn + F2.

-- 20 kwi 2012 00:52 --

Kupując laptopa dostałeś płytkę z systemem ?
Jeżeli nie, to zapewne posiadasz ukrytą partycję Recovery na dysku twardym.
W takim wypadku mogłeś zainstalować system z tej partycji.
Wtedy automatycznie instalują się również sterowniki do podzespołów i zapewne nie byłoby tego problemu co teraz.

arek333

Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 19 kwie 2012, 21:12

sterowniki do karty sieciowej Realtek RTL8168/8111

Post20 kwie 2012, 01:05

właśnie nie pomyslalem zeby zrobić tą partycje recorvery.

Teraz w zakładce "karty sieciowe" mam taką "Realtek PCle GBE Familly Controller" ... Kompletnie nie wiem o co w tym chodzi...

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec

sterowniki do karty sieciowej Realtek RTL8168/8111

Post20 kwie 2012, 01:10

arek333 pisze:Teraz w zakładce "karty sieciowe" mam taką "Realtek PCle GBE Familly Controller"

Pojawiła się teraz w Menadżerze Urządzeń ?

Wi-Fi w ogóle masz włączone kombinacją klawiszy ? Kontrolka od Wi-Fi świeci się ?
Wi-Fi włączysz wybierając klawisze Fn + F2.

arek333

Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 19 kwie 2012, 21:12

sterowniki do karty sieciowej Realtek RTL8168/8111

Post20 kwie 2012, 01:11

Internet Działa !. Pomogło zainstalowanie tych dwóch sterowników do karty sieciowej.
Dzięki Wielkie za wszelką pomoc. Ale co ciekawe w manadzerze urzadzen wyswietla karte sieciowa Realtek Familly Controller.



  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość