Witam ponownie.
Posiadam tablet graficzny Wacoom Bamboo Pad. (Jeśli to tabletem nazwać można...)
Szukałam sterowników do niego, niestety oryginalnie jest on przeznaczony do systemu windows 7 i 8 (nawet na linuxie nie działa ;/) bez żadnych sterowników. Dla mojego staruszka-komputera ten system niestety jest zbyt dużym obciążeniem (korzysztam z windowsa xp). Jestem jednak uparta i bardzo potrzebuje go zainstalować, więc moje pytanie brzmi czy nie ma jakiejś "opcji zastępczej" (zainstalowanie windowsa 7 jako drugi system na komputerze? Czy jakiś VirtualBox bo słyszałam że takie coś istnieje...) czy jedynym wyjściem jest zmiana systemu?
Sterowniki do tabletu graficznego.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Te sterowniki sprawdzałaś ( są na xp i win 7) ?:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
zobacz je, jeśli nic nie dadzą to podłącz to urządzenie, potem wejdz w menedzer urządzeń i zobacz czy pojawi się wpis z wykrzyknikiem , jeśli tak to daj na niego właściwosci potem zakładka szczegóły i z listy wybierz identyfikator sprzętu i go tu podaj
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
zobacz je, jeśli nic nie dadzą to podłącz to urządzenie, potem wejdz w menedzer urządzeń i zobacz czy pojawi się wpis z wykrzyknikiem , jeśli tak to daj na niego właściwosci potem zakładka szczegóły i z listy wybierz identyfikator sprzętu i go tu podaj

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Niestety ten sterownik nie działa. Wiem że pod windowsem 7 działa tablet na zasadzie plug & play i jest kompatybilny, po podłączeniu tabletu w Windowsie XP instalują się domyśle sterowniki i teoretycznie wszystko działa (sprzęt jest wykryty i po zainstalowaniu sterowników piszę że urządzenie działa poprawnie) tylko że... nie działa.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
No to możesz sprawdzić tak jak pisałaś virtualną maszyne virtualbox na której zainstalujesz wirtualny system np. windows 7.
Jest dosyć łatwy w użyciu
Tylko nie wiem czy tam będzie działac ale powinno bo maszyna z tego co pamiętam bez problemu wykrywa urządzenia usb.
Jest dosyć łatwy w użyciu

-
czy taki virtual box musiałby cały czas działać w tle? I czy jeśli tablet działałby w tym virtual boxie to czy na windowsie xp wtedy też by działał? Bo nie wiem za bardzo na jakiej zasadzie to działa 

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
virtualbox działa jak program, odpalasz go kiedy chcesz i z jego poziomu odpalasz windows 7 który po prostu również zamykasz kiedy chcesz jak program 

-
- Reklama