Sterowniki do Toshiba Satellite C660-12V

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
andi

Użytkownik

Post23 lut 2013, 17:42

Witam, potrzebuje sterowniki do laptopa Toshiba Satellite C660-12V o nr seryjnym 9A280932K. System operacyjny Windows 7 x64. Sterowniki można znaleźć na stronie producenta Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Nie chce instalować wszystkich sterowników i zaśmiecać komputera, tylko te które są mi naprawdę potrzebne. I z tym wyborem mam właśnie problem. Proszę o pomoc :)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post23 lut 2013, 18:00

andi pisze:Nie chce instalować wszystkich sterowników i zaśmiecać komputera, tylko te które są mi naprawdę potrzebne.

Sterowniki nie zaśmiecają komputera.
Najważniejsze: chipset, grafika (VGA), audio, Wi-Fi (Wireless LAN), LAN (Ethernet), touchpad, Bluetooth, kamerka (webcam), czytnik kart pamięci (card reader) itp.
Jeżeli po instalacji powyższych sterowników są jakieś nieznane urządzenia w menadżerze urządzeń podaj ich identyfikatory.

andi

Użytkownik

Post23 lut 2013, 23:50

Chciałem najpierw zacząć od instalacji Wi-Fi i już napotkałem problem. Nie wiedząc jakiej firmy mam kartę sieciową w laptopie postanowiłem spróbować instalować wszystkie możliwe sterowniki Wireless LAN ze strony producenta. Okazało się jednak, że zainstalował się tylko sterownik do karty Broadcom. Niestety po zainstalowaniu tego sterownika nadal nie mogę połączyć się z internetem. Czego jeszcze może mi brakować do połączenia z internetem przez Wi-Fi?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post24 lut 2013, 00:26

andi pisze:Chciałem najpierw zacząć od instalacji Wi-Fi i już napotkałem problem.

Zawsze instalację rozpoczynasz od instalacji sterowników chipsetu, potem reszta.

Pokaż screen z menadżera urządzeń i podaj identyfikatory wszystkich niezainstalowanych urządzeń.
Pisałem już o tym w poprzednim poście.

andi

Użytkownik

Post24 lut 2013, 01:16

Na samym początku zacząłem od chipsetu, ale to nie dało żadnych zmian. Grafiki w sterownikach producenta nie znalazłem, pewnie dlatego że jest zintegrowana. Sound na razie odpuściłem i doszedłem do Wi-Fi, z którym nie mogę sobie poradzić. Zmiany jakieś zaszły po instalacji sterowników, ale system nie widzi sygnału z rutera. Inny komputer Wi-Fi odbiera normalnie, więc sygnał jest na pewno.

Zdjęcia z managera urządzeń poniżej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”