kurcze już tyle tych sterowników na sciagałam i nic
-- 09 sie 2010, 17:26 --
pomocy
-- 09 sie 2010, 17:27 --
Pole Wartość
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 62-0710-009999-00101111-040201-VIA_K7$1AARK204_A6380VMS V5.5 071002
Nazwa płyty głównej MSI KT3 Ultra2 (MS-6380E)
Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali DEC Alpha EV6
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 100 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 200 MHz
Przepustowość 1600 MB/sek
Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz
Przepustowość 2133 MB/sek
Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali VIA V-Link
Szerokość magistrali 8-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz
Przepustowość 267 MB/sek
Informacje fizyczne płyty głównej
Liczba gniazd procesora 1
Liczba gniazd rozszerzeń 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR
Liczba gniazd pamięci 3 DIMM
Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio
Współczynnik postaci ATX
Rozmiar płyty głównej 230 mm x 300 mm
Mikroukład płyty głównej KT333
Dodatkowe własności Fuzzy Logic 4
Producent płyty głównej
Nazwa firmy Micro-Star International
Informacje o produkcie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uaktualnienie BIOS'u Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller - sterowniki.
-
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
anris w sterownikach do chipsetu klikasz w setup, bedzie pisalo czy wyodrebnic pliki dajesz tak, następnie w wypakowanych plikach klikasz setup i nastąpi instalacja
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
nie mam głosu nawet brak suwaków do głosu czy ktos potrafi mi pomóc

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
zainsatalowałas sterownik od chipsetu ktory podałem a nastepnie sterownik do dzwięku?
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
instaluje do dzwieku już
- mint1991
- Kontaktowanie:
Narzekanie, że wiele się naściągałeś nic nie da pobierz podane przeze mnie sterowniki i zainstaluj tak jak napisał to powyżej djkamil09061991.
Zainstalowałeś już wszystkie sterowniki?
po instalacji każdego sterownika uruchom ponownie komputer.
Daj screen z menedżera urządzeń?
Jeżeli instalowałeś wcześniej jakieś inne sterowniki związane z dźwiękiem to odinstaluj je i te co Ci podałem przeczyść rejestr za pomocą programu CCleaner potem ponownie zainstaluj podane przeze mnie sterowniki.
Zainstalowałeś już wszystkie sterowniki?
po instalacji każdego sterownika uruchom ponownie komputer.
Daj screen z menedżera urządzeń?
Jeżeli instalowałeś wcześniej jakieś inne sterowniki związane z dźwiękiem to odinstaluj je i te co Ci podałem przeczyść rejestr za pomocą programu CCleaner potem ponownie zainstaluj podane przeze mnie sterowniki.
-
dziekuje działa wszystko pa
-
Witam. Moja konfiguracja:
Nazwa płyty: MSI PM8M2-V (MS 7071)
Mikroukład płyty głównej: VIA P4M800
Karta dźwiękowa: Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
System: WIN XP SP2
Problem jest następujący. Do dziś do godz X komputer śpiewał, grał i prawie, że tańczył [nie jest nowy Procek to Intel Celeron 3Ghz, ale nie narzekam]. Jednak zanosiło się na przemeblowanie gratów [właśnie się przeprowadziliśmy i eksperymentujemy z ustawieniem mebli]. No więc biurko na którym stał komp poszło gdzie indziej a sam sprzęt trafił na mniejsze biurko... eee mniejsza. Fakt faktem, że po przeniesieniu peceta dźwięk wyparował. Głośniki są sprawne, sprawdzałem je na mp3 [jest to jakiś stary zestaw 5.1 z subwooferem firmy Medion, ale jak mówię DZIAŁAJĄ!]. Nie ma żadnych komunikatów w stylu, że sterowniki nie są zainstalowane. Meneger sprzętowy widzi moją kartę dźwiękową. Do tego jak puszczam cokolwiek w winampie, albo odpalam jakąś gierę to wsio chodzi tylko nie ma dźwięku. Karta jest zintegrowana więc sprawdziłem BIOS ale mam ustawioną na Auto więc chyba jest włączona. W opcjach dźwięku wszelkie suwaki są ustawione na maxa, w zakładce w panelu sterowania mam wybraną opcję mojej karty dźwiękowej czyli Realtek AC'97 cośtam-cośtam. I nic. Głucho... Czyżby od przenoszenia wysiadła karta? Ale system ją wykrywa? Instaluje do niej stery itd...
Krzyknąłbym "pomocy!" ale wiadomo, że jej potrzebuję. Odinstalowałem stery i zainstalowałem je ponownie - nic to nie daje.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Nazwa płyty: MSI PM8M2-V (MS 7071)
Mikroukład płyty głównej: VIA P4M800
Karta dźwiękowa: Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
System: WIN XP SP2
Problem jest następujący. Do dziś do godz X komputer śpiewał, grał i prawie, że tańczył [nie jest nowy Procek to Intel Celeron 3Ghz, ale nie narzekam]. Jednak zanosiło się na przemeblowanie gratów [właśnie się przeprowadziliśmy i eksperymentujemy z ustawieniem mebli]. No więc biurko na którym stał komp poszło gdzie indziej a sam sprzęt trafił na mniejsze biurko... eee mniejsza. Fakt faktem, że po przeniesieniu peceta dźwięk wyparował. Głośniki są sprawne, sprawdzałem je na mp3 [jest to jakiś stary zestaw 5.1 z subwooferem firmy Medion, ale jak mówię DZIAŁAJĄ!]. Nie ma żadnych komunikatów w stylu, że sterowniki nie są zainstalowane. Meneger sprzętowy widzi moją kartę dźwiękową. Do tego jak puszczam cokolwiek w winampie, albo odpalam jakąś gierę to wsio chodzi tylko nie ma dźwięku. Karta jest zintegrowana więc sprawdziłem BIOS ale mam ustawioną na Auto więc chyba jest włączona. W opcjach dźwięku wszelkie suwaki są ustawione na maxa, w zakładce w panelu sterowania mam wybraną opcję mojej karty dźwiękowej czyli Realtek AC'97 cośtam-cośtam. I nic. Głucho... Czyżby od przenoszenia wysiadła karta? Ale system ją wykrywa? Instaluje do niej stery itd...
Krzyknąłbym "pomocy!" ale wiadomo, że jej potrzebuję. Odinstalowałem stery i zainstalowałem je ponownie - nic to nie daje.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
- voluu
- Kontaktowanie:
Sprawdź, czy wsadziłeś głośniki do odpowiednich gniazd i czy wtyczki są dobrze wsadzone.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Są wsadzone dobrze. Gdyby nie były raczej nie odtwarzałoby dźwięku przez mp3... Sprawdzałem na zestawie 2 głośników i podmieniałem kable łączące je z gniazdami od dźwiękówki. A i sprawdzałem na 2 gniazdach, które nie są wejściem pod mikrofon. Zmieniałem też ustawienia tak aby wszystkie 3 był wejściem pod głośniki. Z wiadomym skutkiem/
- XMan
Danaet
sprawdzałeś za pomocą słuchawek ?
sprawdzałeś za pomocą słuchawek ?
-
Tak. Sprawdzałem. Nic nie słychać.
- XMan
Danaet
w Menedżerze urządzeń przy rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier tam gdzie jest widoczna karta dźwiękowa
PPM / prawym przyciskiem myszki / na nią --> Wyłącz - uruchom ponownie komputer.
Przypuszczam że podczas przeprowadzki coś zostało poluzowane, sprawdź kartę dźwiękową oraz kabelki.
Przeczyść komputer oraz kartę dźwiękową.
Wszystko robisz podczas odłączenia komputera od sieci
w Menedżerze urządzeń przy rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier tam gdzie jest widoczna karta dźwiękowa
PPM / prawym przyciskiem myszki / na nią --> Wyłącz - uruchom ponownie komputer.
Przypuszczam że podczas przeprowadzki coś zostało poluzowane, sprawdź kartę dźwiękową oraz kabelki.
Przeczyść komputer oraz kartę dźwiękową.
Wszystko robisz podczas odłączenia komputera od sieci

-
Wyłączyłem. Przeczyściłem kompa, docisnąłem kable, oczywiście przy odłączonym 230V
. Nic. Fakt, faktem, mogło coś się obluzować - o tym nie pomyślałem. Jednak nadal dźwięku nie ma
. . . Zaczynam sie bać ,że dźwiękówka spaliła się jak zapałka, choć nie wiem w jaki sposób - od przeniesienia komputera 2m dalej? Oczekuję na dalsze propozycje pomocy 
Yyyy a może po Wyłączeniu jej w menegerze mam coś jeszcze zroić przed ponownym włączeniem jej tam?

Yyyy a może po Wyłączeniu jej w menegerze mam coś jeszcze zroić przed ponownym włączeniem jej tam?

-
Nazwa płyty głównej ECS P4VXAD(+)/P4VXAS(2)/P4VXMD/P4VXMS / Matsonic MS9107C / Kobian KOB P4X266 NFSX/P4X266 WFSX/P4X266a NDSUX/P4X333 NDSX
Mikroukład płyty głównej VIA VT8753/A/E Apollo P4X266/A/E
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Z góry dzięki za odp. ;D
Mikroukład płyty głównej VIA VT8753/A/E Apollo P4X266/A/E
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Z góry dzięki za odp. ;D

-
- Reklama