Kurcze dalej nic ani nie moge nagrywac, ani mowic. Z grą to samo Mam wszystko na full mic w sluchawkach, mam ustawiony na domyslny zawsze bylo ok i jakos nagle nie dziala....
Możesz spróbować pełnej reinstalacji sterowników poprzez ich usunięcie, wyczyszczenie samego rejestru CCleanerem a na koniec zainstalowaniem na nowo sterowników.
Jak to nic nie daje, to pozostaje jeszcze odinstalowanie kart dźwiękowej w Menedżerze urządzeń, to ją powinno zresetować po ponownym włączeniu.
witam po zainstalowaniu Windows 7 dzieją się następujące żeczy ; instaluje te sterowniki Realtek HD Audio (R243) i niby są zainstalowane wszystko działa, muzyka chodzi. Uruchamiam ponownie też wszystko ok. Wyłączam go, wyłączam listwe. Włącze a tu sterowników nie ma, muzyka nie chodzi.. Wie ktoś oco tu chodzi??
-- 20 mar 2010, 17:48 --
Nazwa płyty głównej Asus A8V-VM SE (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Mikroukład płyty głównej VIA K8M890CE, AMD Hammer a jeżeli chodzi o kartę dźwiękową to wyskakuję mi dwie pierwsza Karta dźwiękowa Realtek ALC660 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller druga Karta dźwiękowa ATI Radeon HDMI @ ATI RV620 - High Definition Audio Controller mam zainstalowaną drugą grafikę jeżeli ma to jakieś znaczenie
mam problem z zainstalowaniem sterów do chipsetu po instalacji Windowsa 7
roboo2, Windows 7 posiada zaimplementowane sterowniki dla chipsetów z rodziny VIA. Wejdź w Dźwięki i urządzenia audio w Panelu sterowania i wskaż, jako główne urządzenie dźwiękowe kartę Realtek HD Audio. Układ ATI Radeon HDMI @ ATI RV620 - High Definition Audio Controller jest zintegrowanym układem dźwiękowym z karta graficzną ATI Radeon i obsługuje on jedynie wyjście HDMI, także w tym momencie pozycja ta jest nieistotna.
Jaką wersję sterownika do karty dźwiękowej instalowałeś ? W razie dalszych problemów zainstaluj Realtek High Definition Audio Driver R2.44. Wcześniej jednak odinstaluj obecną wersję sterownika.
Witam, ja również ma problem z dźwiękiem. Nie wiem czy mam robić tak jak koledzy wyżej bo mam inne parametry niż oni więc powiedzcie mi co mam zrobić
nazwa płyty głównej - Asus M2V (4PCI, 1 PCI-E x1, 1PCI-E x16, 4 DDR2,DIMM,Audio,LAN) mikroukład płyty głównej - VIA K8T890, AMD Hammer karta dźwiękowa - realtek alc6600 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS AMILO PRO V3515 Mikroukład płyty głównej Nieznane Multimedia Karta dźwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller
witam mam proble zainstalowałem windows 7 i działa mi głos a nie działa mikrofon co można z tym zrobić??? System operacyjny Windows 7 Ultimate Media Center Edition Typ procesora DualCore Intel Pentium D, 3400 MHz Karta wideo GeForce 8500 GT Karta dźwiękowa High Definition Audio Controller [NoDB] GeForce 8500 GT