blue srceeny, problem z plikiem halmacpi.dll
- Andziorka
- Kontaktowanie:
blue srceeny - dzisiaj już 8
Najlepiej wejdź do folderu: C:\WINDOWS\Minidump wszystkie pliki znajdujące się w katalogu spakuj np Winrarem, wrzuć na serwer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podaj linka.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
-
w razie czego zrobiłem odczyt po wszystkich operacjach Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 30 wrz 2010, 16:26 --
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 30 wrz 2010, 16:26 --
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Andziorka
- Kontaktowanie:
- zaktualizuj sterowniki od karty sieciowej
- zmień antywirusa na innego na jakiś czas, żeby zobaczyć czy bsod dalej będzie wyskakiwał
- wejdź w: Start-->Programy -->Akcesoria --> cmd i wpisz:
netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted
- sprawdź pamięć według tego poradnika: http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi-programu-memtest86+-sprawdzanie-pamieci-ram-a204.htm
- zaktualizuj wszystkie sterowniki do najnowszych, czyli: modem, karta graficzna, wyżej wspomniana sieciówka, chipset etc.
- problemem jest też plik halmacpi.dll - spróbuj podmienić ten plik za pomocą konsoli + spróbuj skorzystać z tych rozwiązań: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- komputer był podkręcany?
- używasz uTorrenta czy podobnego programu? zmień go na jakiś inny
- zmień antywirusa na innego na jakiś czas, żeby zobaczyć czy bsod dalej będzie wyskakiwał
- wejdź w: Start-->Programy -->Akcesoria --> cmd i wpisz:
netsh interface tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted
- sprawdź pamięć według tego poradnika: http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi-programu-memtest86+-sprawdzanie-pamieci-ram-a204.htm
- zaktualizuj wszystkie sterowniki do najnowszych, czyli: modem, karta graficzna, wyżej wspomniana sieciówka, chipset etc.
- problemem jest też plik halmacpi.dll - spróbuj podmienić ten plik za pomocą konsoli + spróbuj skorzystać z tych rozwiązań: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- komputer był podkręcany?
- używasz uTorrenta czy podobnego programu? zmień go na jakiś inny
-
bardzo dziękuję za pomoc, postaram się to wszystko zrobić
komputer nie był podkręcany, używam uTorrent więc zmienię
czy każda z tych rzeczy może być przyczyną tych resetów?
komputer nie był podkręcany, używam uTorrent więc zmienię
czy każda z tych rzeczy może być przyczyną tych resetów?
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Przeanalizowałam dokładniej pliki dmp i odszukałam prawdopodobne problemy i zaproponowałam rozwiązania, które być może mogą pomóc. Dlatego dobrze byłoby gdybyś wszystko po kolei wykonał (kolejność może być dowolna, nie taka jaką podałam). Czynności tak na prawdę nie jest wiele. Utorrenta albo odinstaluj na jakiś czas, albo zmień na inny program.
-
no niestety skończyło się instalacją windowsa od nowa.
Zacząłem instalować nowe sterowniki do sieciówki, w połowie się powiesił, po chwili czarny ekran, restart i już więcej windows się nie uruchomił.
Teraz i tak mnie czeka zabawa ze sterownikami i wszystkimi programami ;/
Mimo tego, bardzo dziękuję za pomoc. Czy na tym forum gdzieś się klika "dziękuję", "pomógł" or sth?
Jakiego antivira byś polecił?
Zacząłem instalować nowe sterowniki do sieciówki, w połowie się powiesił, po chwili czarny ekran, restart i już więcej windows się nie uruchomił.
Teraz i tak mnie czeka zabawa ze sterownikami i wszystkimi programami ;/
Mimo tego, bardzo dziękuję za pomoc. Czy na tym forum gdzieś się klika "dziękuję", "pomógł" or sth?
Jakiego antivira byś polecił?
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Nie klika się.
Co do antywirusa to darmowe a dobre to np. AVG, Comodo, Avira, Outpost. Używałam każdego z nich i mogę polecić. Jeśli chodzi o płatne chwalę sobie Eset Smart Security.
Co do antywirusa to darmowe a dobre to np. AVG, Comodo, Avira, Outpost. Używałam każdego z nich i mogę polecić. Jeśli chodzi o płatne chwalę sobie Eset Smart Security.
-
- Reklama