bluescreen problem
-
bluescreen problem
w tym sęk że zakupiłem komplet corsair mac memory 1333 2x8gb - jak odsyłać to obie. kupiłem na licytacji od firmy, cena wyszła bardzo promocyjna ale najwidoczniej promocje nie są mi pisane:/
- robiwielki
- Kontaktowanie:
bluescreen problem
a to 2 karty 2 tygodnie temu zmieniłeś ??, a masz inne np. te co były przedtem.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
bluescreen problem
W tym lapie miałem elpidę 2x4GB, w drugim 1x4GB. Kupiłem 2x8GB, wsadziłem do głównego sprzętu a tamte kości poszły do drugiego komputera. 4GB do pracy to za mało, 8 jest optymalne, a że trafiłem na licytacji 16 to liczyłem że będzie lepiej. Przy 2x4gb przez prawie 2 lata kompletnie nic się z komputerem nie działo, wsadziłem ssd i ani razu nawet systemu nie musiałem przeinstalowywać:)
- robiwielki
- Kontaktowanie:
bluescreen problem
To spróbuj użycz 2x4gb i się okaże czy to był dobry interes czy zły 
-- 11 maja 2014, 22:20 --
Bo jeżeli komp chodził tyle czasu i nie było problemów a problem się pojawia jak zmieniłeś RAM to nie warto szukać problemu w takich miejscach jak ""

-- 11 maja 2014, 22:20 --
Bo jeżeli komp chodził tyle czasu i nie było problemów a problem się pojawia jak zmieniłeś RAM to nie warto szukać problemu w takich miejscach jak ""
djkamil09061991 pisze:Skoro dysk oki, pamięc też, temperatury również to zostaje aktualizacja tudzież zmiana sterowników na inną wersje niż posiadasz od grafy, sieci, dzwięku.
-
bluescreen problem
właśnie tak zrobiłem bo w pracy muszę mieć niezawodny sprzęt a w domu to jak to w domu- i testuję pojedynczo. Tylko skoro to pamięć- to dlaczego memtest nic nie wykazał?
a promocja tak czy siak było - 255pln za 2x8gb to jak za darmo, fakt że była licytacja ale cena robi swoje. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu na zwrot.
a promocja tak czy siak było - 255pln za 2x8gb to jak za darmo, fakt że była licytacja ale cena robi swoje. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu na zwrot.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
bluescreen problem
Wiele razy "mi" się zdarzyło ze jedna albo druga pamieć była wadliwa. A co do ceny to bardzo okazyjna cena 255 pl to jak piszesz za darmo
.
Poczekaj niech komp pochodzi na tych za chodził przez 2 lata troszku i się okaże, a ja nigdy nie wiem co jest w 100 % co jest zepsute. Jest co innego jak widzę komputer przed sobą a co innego jak z kimś pisze
.
-- 11 maja 2014, 22:40 --
ups, czyżby się pomylił !! ??

Poczekaj niech komp pochodzi na tych za chodził przez 2 lata troszku i się okaże, a ja nigdy nie wiem co jest w 100 % co jest zepsute. Jest co innego jak widzę komputer przed sobą a co innego jak z kimś pisze

-- 11 maja 2014, 22:40 --
ups, czyżby się pomylił !! ??
-
bluescreen problem
kto się pomylił?
memtest wykonany 2 razy, w systemie normalnie wykrywa 8GB, w gry nie gram, tylko przeglądarka i programy branżowe- i przy używaniu przeglądarki już 3 razy wywaliło błąd. jutro mocno potestuję moje obecne pamięci, a później zmiana. kilka dni jeszcze mam na zwrot - choć bardzo bym nie chciał się pozbywać:) bo to że pamięci są certyfikowane dla mac`ów to raczej nic nie zmienia?
memtest wykonany 2 razy, w systemie normalnie wykrywa 8GB, w gry nie gram, tylko przeglądarka i programy branżowe- i przy używaniu przeglądarki już 3 razy wywaliło błąd. jutro mocno potestuję moje obecne pamięci, a później zmiana. kilka dni jeszcze mam na zwrot - choć bardzo bym nie chciał się pozbywać:) bo to że pamięci są certyfikowane dla mac`ów to raczej nic nie zmienia?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
bluescreen problem
oki, to jak ta pamieć 2x4gb nie wiesza kompa to spoko, przetestuj i jak nie będzie błędu to tą pamięć 2x8gb można wysłać do reklamacji 
-- 11 maja 2014, 23:01 --
i jak na razie ???

nie to ja myślałem ze to wywaliło kompadavidini pisze:kto się pomylił?
-- 11 maja 2014, 23:01 --
i jak na razie ???
-
bluescreen problem
wszystko gra, jutro sprawdzę przez 10 godzin w pracy:) jak nie będzie restarta jak przez poprzednie 1,5 roku to reklamacja.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
bluescreen problem
to spoko, sprawdź i daj znacz tak z ciekawości 
-- 12 maja 2014, 07:12 --
można też po kolei sprawdzać ta pamieć 2x8BG, najpierw 1x8GB i niech pochodzi i się okaże czy jest dobra czy zła i potem drugą.

-- 12 maja 2014, 07:12 --
można też po kolei sprawdzać ta pamieć 2x8BG, najpierw 1x8GB i niech pochodzi i się okaże czy jest dobra czy zła i potem drugą.

-
bluescreen problem
to też już zrobiłem, jedna wysadziła blue po 2 godzinach intensywnego katowania flashem w przeglądarce, druga działa od 8miu godzin. Lecz niestety jak zwrot to obu, więc pewnie oddam i poszukam 1x4GB. Choć w ciągu miesiąca to drugi zakup z uszkodzeniem- może do 3 razy sztuka.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
bluescreen problem
no nie mów ze tu już drugi raz to samo czyli zakup uszkodzonego sprzętu. Widocznie taki już los pechowy ze akurat na ciebie trafiło. Dobrze ze chociaż można oddać, i wyślą nową pamieć. W jak tam 2x4gb chodziła i nić nie szwankowało ???
- mity4
bluescreen problem
to jest wina ważnej części spliku systemowego ! który odpowiada za jądro systemowe.
zobacz z przywracaniem systemu
od kiedy masz ten porblem ? i czy wyskakuje jak kożystasz z neta ? na przeglądarce jakiejś konkretnej
kuzyn miał podobny błąd jemy nawalała mozilla odinsalował ją
pokaż SS z BlueScreenView
czy pokaże coś na podobe twojego raportu bo nie pamietam czy to u kuzyna było tak żę doszedłem dopiero po tym programie.
PD spieszyłem sie i ostatnich postów nie czytałem tylko początek SRY spieszę sie a chciałem pomóc
zobacz z przywracaniem systemu
od kiedy masz ten porblem ? i czy wyskakuje jak kożystasz z neta ? na przeglądarce jakiejś konkretnej
kuzyn miał podobny błąd jemy nawalała mozilla odinsalował ją
pokaż SS z BlueScreenView
czy pokaże coś na podobe twojego raportu bo nie pamietam czy to u kuzyna było tak żę doszedłem dopiero po tym programie.
PD spieszyłem sie i ostatnich postów nie czytałem tylko początek SRY spieszę sie a chciałem pomóc

-
bluescreen problem
screen zaraz załączę. blue screeny zaczęły wyskakiwać po wymianie pamięci. przywracania systemu nie używam, tak samo jak i pliku wymiany. przy 8GB (a przez chwilę 16GB ram jest to zbędne - a po drugie szkoda ssd`ka:) )
-- 12 maja 2014, 21:25 --
to 2 minidumpy
-- 12 maja 2014, 21:35 --
używam tylko chrome, tylko że do tej pory się to nie zdarzało. ewidentnie miało to związek z wymianą ram
-- 12 maja 2014, 21:25 --
to 2 minidumpy
-- 12 maja 2014, 21:35 --
używam tylko chrome, tylko że do tej pory się to nie zdarzało. ewidentnie miało to związek z wymianą ram
- mity4
bluescreen problem
to pewnie albo coś z płytą gł albo sam ram kumpel tak mial
miał on 2x8GB i wywalało jemu raz na dzień BSOD i nie iwedział co robić oddał do naprawy i wymienili jemy ram na jedną kość 16GB
jeszcze możemy pokombinować ja bym jednak nakłaniał sie na przywracanie systemu które w 90 % pomaga
ale jeśli nie to można by było zrobić aktualizacje biosu ale tutaj czekaj na odpowiedź kogoś kto powie że to jest opłacalne bo ja sam nwm jak to może zadziałać
po aktualizuj stery lub wgraj jakies starsze jeszcze powiemy do czego masz poszukać.
sprawdź pamiec programem disgnostycznym pypu: memtest
jeszcze patrze na stronie i jest rozwiązanie aby: - W Biosie wyłącz cashing oraz shadowing. jednak poc zekaj na jakiegoś admin niehc się wypoei na ten temat bo w necie nie moge sprawdzić co to da w twoim wypadku.
-- 12 maja 2014, 21:58 --
dziwne bo dwa różne kody TB wywaliło w BS to albo były spowodowane przez różne żeczy albo ten problem jest wspólny czyli musisz zaktualizowac sterownik
-- 12 maja 2014, 21:59 --
tylko jaki ... ja ZW jak wpadne podam z czego masz dac SS itp
miał on 2x8GB i wywalało jemu raz na dzień BSOD i nie iwedział co robić oddał do naprawy i wymienili jemy ram na jedną kość 16GB
jeszcze możemy pokombinować ja bym jednak nakłaniał sie na przywracanie systemu które w 90 % pomaga
ale jeśli nie to można by było zrobić aktualizacje biosu ale tutaj czekaj na odpowiedź kogoś kto powie że to jest opłacalne bo ja sam nwm jak to może zadziałać
po aktualizuj stery lub wgraj jakies starsze jeszcze powiemy do czego masz poszukać.
sprawdź pamiec programem disgnostycznym pypu: memtest
jeszcze patrze na stronie i jest rozwiązanie aby: - W Biosie wyłącz cashing oraz shadowing. jednak poc zekaj na jakiegoś admin niehc się wypoei na ten temat bo w necie nie moge sprawdzić co to da w twoim wypadku.
-- 12 maja 2014, 21:58 --
dziwne bo dwa różne kody TB wywaliło w BS to albo były spowodowane przez różne żeczy albo ten problem jest wspólny czyli musisz zaktualizowac sterownik
-- 12 maja 2014, 21:59 --
tylko jaki ... ja ZW jak wpadne podam z czego masz dac SS itp
-
- Reklama