Brak pasków narzędzi w folderach

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
mariusz750radom

Użytkownik

Post19 paź 2011, 20:00

Witam wszystkich. Posiadam system WinXP SP3, do tej pory wszystko działało bez zakłóceń, nawet dzisiaj komputer był włączony i wszystko było w porządku. Nagle zniknęły wszystkie paski narzędzi w folderach. Nie mogę w żaden sposób przywrócić poprzedniego stanu. Po kliknięciu prawym przyciskiem w jakimkolwiek folderze na ikonę w lewym, górnym rogu mam opcję Exploruj po której pojawiają się te paski narzędzi, jednak gdy otworzę inny folder ponownie ich nie ma i ta sama operacja musi być użyta, aby się pojawiły. Nie wiem jak sprawić, aby były cały czas tak jak było to do tej pory. Gdy użyję opcji Exploruj i pojawią się paski narzędzi w opcjach Widok --> Paski narzędzi wszystko jest prawidłowo zaznaczone. Przesyłam zdjęcie, aby dokładniej pokazać o co mi chodzi. Proszę o pomoc.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Uploaded with Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post19 paź 2011, 22:28

Dawno nie korzystałem z Windy, bo wolę Linuksowe schody, ale spróbuj pogrzebać w Opcjach Folderów w Panelu Sterowania.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

mariusz750radom

Użytkownik

Post20 paź 2011, 11:51

Już sporo tam kombinowałem ale nic nie przyniosło efektu. Nadal jest to samo. Ustawienia mam identyczne jak na innym laptopie więc to nie może być wina tych ustawień. Poza tym ten problem pojawił się nagle, podczas zwykłego korzystania z komputera, sam nic nie zmieniłem. Może to jakiś problem z rejestrem?

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post20 paź 2011, 12:58

W takim wypadku spróbuj może przywracania systemu.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

mariusz750radom

Użytkownik

Post20 paź 2011, 14:46

Przywracanie systemu pomogło, na początku pulpit nie chciał się załadować, ale po wyłączeniu explorer.exe i ponownym włączeniu, a następnie uruchomieniu komputera wszystko działa. Dzięki za pomysł z przywracaniem systemu :) Pozdrawiam.

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”