Witam wszystkich użytkowników,
mam problem od jakiegoś czasu. Starałem się go rozwiązać, ale brakuje mi już umiejętności do tego. Otóż podczas pracy w programie PRO100 i dodatku do niego kray, który renderuje obraz od czasu do czasu wyskakuje Blue Screen. Jest to bardzo uciążliwe, bo render trwa czasami 2, 3 godziny zależnie jaki duży jest projekt. Dla mnie jest to czas stracony i wszystko muszę robić od nowa i nowe projekty w tym czasie stoją w miejscu. Przeinstalowałem system i przez pewien czas wszystko było ok po paru dniach problem znowu wrócił. Po tej czynności sprawdziłem wszystkie podzespoły i również nic nie znalazłem, aby coś było uszkodzone. Komputer jest w fabrycznych ustawieniach, nie jest nic podkręcane. Zainstalowałem nawet najnowszy BIOS, ale też to nic nie dało. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Sprzęt jest nowy ma dopiero parę miesięcy. Podzespoły:
Płyta główna: Z170-P (Z170 2xPCI-E DDR4)
Procesor: i7-6700K 4.00GHz 8MB BOX
Ram: 16GB 2666MHz Savage Black CL13 (2x8192)
Karta graficzna: GeForce GTX 1060 WindForce II OC 6GB GDDR5
Dysk: 250GB 2,5'' SATA SSD MX200 7mm
Zasilacz: 750W RS-750-AMAA-B1 BOX
Windows: Windows 7 Professional x64
A oto jak wyglądają błędy, od pierwszego do najnowszego:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
BSOD ntoskrnl.exe ( nt+70400 )
-
Ostatnio zmieniony 28 sty 2017, 13:48 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Raporty wrzuciłem na wklej.org
Powód: Raporty wrzuciłem na wklej.org
- Gedo
Alleluja! Po co wklejałeś wszystko? Takie coś, to tylko wkleja się na przykładowo Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i w temat zapodaje linka.
To takie praktyczne, żeby temat był treściwy, a nie przewijał się jak tasiemiec,
W Twoim przypadku trzeba przeinstalować sterowniki graficzne. Być może wcześniejsze nie będą się gryzły z programem graficznym. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tam masz nawet sterowniki archiwalne. Niekoniecznie najnowsze najlepsze. Nie musisz wiele robić podczas instalacji, ale w kreatorze instalatora zaznacz - czysta instalacja. Możesz odznaczyć experience,bo to zbędne. Czysta instalacja usunie pozostałości po poprzednim sterowniku, czyli błędne ustawienia też, - przywróci domyślne.
Zacznij od najnowszego.
To takie praktyczne, żeby temat był treściwy, a nie przewijał się jak tasiemiec,
W Twoim przypadku trzeba przeinstalować sterowniki graficzne. Być może wcześniejsze nie będą się gryzły z programem graficznym. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tam masz nawet sterowniki archiwalne. Niekoniecznie najnowsze najlepsze. Nie musisz wiele robić podczas instalacji, ale w kreatorze instalatora zaznacz - czysta instalacja. Możesz odznaczyć experience,bo to zbędne. Czysta instalacja usunie pozostałości po poprzednim sterowniku, czyli błędne ustawienia też, - przywróci domyślne.
Zacznij od najnowszego.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
-
Sorka za tego tasiemca
Ok spróbuje tak zrobić jak piszesz i zobaczymy co będzie. Zauważyłem, że w bios mam włączone podkręcenie xmp. Czy może to być tym spowodowane również? W sumie nawet nie wiem jak ono się włączyło, bo nawet nic nie ustawiałem ^^

- Gedo
Programy optymizery potrafią robić takie rzeczy, czuli podkręcanie itp. Ale to zło. Ja bym zresetował bios, bo właśnie w stresie jest najwięcej problemów ze sterami. Z drugiej strony - optymizery, to najczęściej są fake programy. Zastanowiłbym się nad użyciem jakiegoś programu skanera, np roguekiller. Wykonaj tylko skanowanie i wrzuć loga.
Będzie wstęp do uwertury w razie czego, bo już samo skanowanie tego programu potrafi zamknąć konfliktowy proces i do tego pokaże, czy jest jakaś infekcja. Zwykle wpierw trzeba wykluczyć jakiegoś trojana, rookita, czy inne bydle co.
Będzie wstęp do uwertury w razie czego, bo już samo skanowanie tego programu potrafi zamknąć konfliktowy proces i do tego pokaże, czy jest jakaś infekcja. Zwykle wpierw trzeba wykluczyć jakiegoś trojana, rookita, czy inne bydle co.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W trybie administratora uruchom też instrukcję
sfc /scannow
Potem zajrzyj do folderu windows, tam powinien być folder logów, a dalej CBS. Znajdziesz tam wygenerowany plik cbs.log, a w nim dużo informacji o problemach i braku problemów z systemem. Daj ten plik.
sfc /scannow
Potem zajrzyj do folderu windows, tam powinien być folder logów, a dalej CBS. Znajdziesz tam wygenerowany plik cbs.log, a w nim dużo informacji o problemach i braku problemów z systemem. Daj ten plik.
-
Przesyłam minidump i CBS. XMP w BIOS jest wyłączone i przeinstalowanie starszych sterowników karty graficznej nic nie dało. Jeśli ktoś potrafi odpowiedzieć co sprawia, że wywala Blue Screen proszę o pomoc.
BTW. Zainstalowałem program DLL Suit i pokazał mi około 11 plików exe do naprawy i około 109 plików DLL czy jest to warte jakiejkolwiek uwagi? Pomaga to coś? Nie mogłem dać naprawy, bo musiałbym go kupić za około 200 zł...
BTW. Zainstalowałem program DLL Suit i pokazał mi około 11 plików exe do naprawy i około 109 plików DLL czy jest to warte jakiejkolwiek uwagi? Pomaga to coś? Nie mogłem dać naprawy, bo musiałbym go kupić za około 200 zł...
- Gedo
DLL Suite odinstaluj i nie korzystaj z tego programu.
Widać konflikt sterowników - zwłaszcza z grafiką nvidia.
Pobierz ten program portable zip. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom plik exe x64.
Pokaż zawartość HWMonitor.txt - pokaże napięcia i temperatury.
Widać konflikt sterowników - zwłaszcza z grafiką nvidia.
Pobierz ten program portable zip. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom plik exe x64.
Pokaż zawartość HWMonitor.txt - pokaże napięcia i temperatury.
-
- Reklama